Docent scenario Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent scenario? Lees de functieomschrijving.

De docent scenario geeft les in het vak scenario.

De docent scenario geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, scenarioschrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of op een andere soortgelijke (schrijf)opleiding. Ook kan de docent scenario freelance cursussen/workshops/lessen scenarioschrijven geven. De voornaamste taak van de docent scenario is zijn kennis en visie op het gebied van het vak scenario overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij dit kunnen meenemen binnen hun toekomstige beroep. De docent scenario geeft les in alle facetten van het vak scenarioschrijven. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten alle basisbegrippen van het scenarioschrijven en leert hij ze alles over voorbereiding van het scenarioschrijven, plotlijnen, premisse, karakterontwikkeling, locaties, vertelperspectief, dialoog schrijven en het denken in handelingen en beelden. Ook leert hij ze van alles over de bekendere films en de scenario's van deze films.

De docent scenario ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk kan de docent scenario de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij kan begeleiden en helpen.

De docent scenario heeft verstand van het vak scenarioschrijven en weet zijn kennis, enthousiasme en visie op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student vervelend is om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent scenario zijn leerlingen/studenten ook meenemen naar films in het filmhuis of bioscoop en is hij aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding en school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

 

Wil je werken als Docent scenario?

Werk je al als Docent scenario en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent scenario worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent scenario, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent scenario in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Scenarioschrijvers
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent scenario

Wat verdient een Docent scenario?

De docent scenario die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. De docent scenario die alleen freelance cursussen/lessen/workshops scenarioschrijven geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent scenario

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent scenario

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent scenario

Hoe goed is de toekomst voor de Docent scenario? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent scenario is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende (schrijf)opleidingen. Daarnaast kan de docent scenario de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops scenarioschrijven te gaan geven of door zich ook in andere (schrijf)vakken te specialiseren en hierin les te gaan geven.

Baankans Docent scenario

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent scenario worden: Opleidingen tot Docent scenario

Hoe word je een Docent scenario? 

De docent scenario heeft een opleiding ''Script schrijven'', ''Scenarioschrijven'' of ''Creatief Schrijven'' gevolgd (HBO, vierjarig) (waaronder bijvoorbeeld op de schrijversvakschool of de Nederlandse Film en Televisie Academie) of heeft ervaring als scenarioschrijver en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent scenario.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent scenario

Effecten van inflatie op financiële instellingen
Tijdens deze workshop krijgt u inzicht in hoe financiële instellingen zich tegen inflatie kunnen beschermen. Programma De volgende onderwerpen komen aan bod: * Hoe meet je inflatie? Welke maatstaven worden …
Meer opleidingen Docent scenario

Weet je nog niet of je Docent scenario wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent scenario of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent scenario

Met wie werkt een Docent scenario samen? 

Het netwerk van de docent scenario die werkzaam is op een school bestaat uit de directeur van de school, scenarioschrijvers die op school over hun vak komen spreken, collega's en zijn leerlingen/studenten. De docent scenario die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft krijgt over het algemeen alleen met cursisten te maken.

 


 • Directeur van de school
 • Scenarioschrijvers
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
Docent scenario


Organisaties waar een Docent scenario werkzaam is

Waar werkt een Docent scenario meestal? 

De docent scenario is werkzaam op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/lessen/workshops scenarioschrijven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent scenario

Waar kun je het beste werken als Docent scenario? Hieronder vindt je de best door de Docent scenario beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent scenario.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent scenario:

Welke competenties heeft een een Docent scenario nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent scenario

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent scenario nodig? 

De docent scenario is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak scenarioschrijven over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent scenario een waarnemer. Hij let op actuele ontwikkelingen binnen de filmwereld om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal en let daarnaast naar aanleiding van ingeleverd werk en de inzet in de klas op de studieontwikkeling en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen lesgeven.

Bekijk de persoonstypen voor Docent scenario


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent scenario

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent scenario

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent scenario

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent scenario

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent scenario dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent scenario belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent scenario. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent scenario iets voor je?

Zou je graag Docent scenario willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent scenario bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent scenario

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar