Docent strafrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent strafrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent strafrecht geeft les in het vak strafrecht.

De docent strafrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent strafrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak strafrecht. De docent strafrecht geeft zijn leerlingen/studenten onder andere les in onderwerpen als rechtsregels, formele strafrecht, materiële strafrecht en de wetten en regels. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten alles over strafrecht zodat zij deze kennis binnen hun toekomstige beroep binnen de juridische sector kunnen gebruiken.

De docent strafrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent strafrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent strafrecht heeft zelf verstand van het vak strafrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent strafrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Wil je werken als Docent strafrecht?

Werk je al als Docent strafrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent strafrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent strafrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent strafrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent strafrecht

Wat verdient een Docent strafrecht?

Het salaris van de docent strafrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent strafrecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent strafrecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent strafrecht

Hoe goed is de toekomst voor de Docent strafrecht? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent strafrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent strafrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent strafrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool strafrecht gaan geven.

Baankans Docent strafrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent strafrecht worden: Opleidingen tot Docent strafrecht

Hoe word je een Docent strafrecht? 

De docent strafrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent strafrecht

Journaal Strafrecht
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers prof. dr. mr. G.G.J. Knoops bijzonder hoogleraar Politiek van het Internationaal recht Universiteit van Amsterdam, advocaat Knoops' Advocaten mr. G.H. Meijer senior …
Journaal Strafrecht
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers prof. dr. mr. G.G.J. Knoops bijzonder hoogleraar Politiek van het Internationaal recht Universiteit van Amsterdam, advocaat Knoops' Advocaten mr. G.H. Meijer senior …
Journaal Strafrecht
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers prof. dr. mr. G.G.J. Knoops bijzonder hoogleraar Politiek van het Internationaal recht Universiteit van Amsterdam, advocaat Knoops' Advocaten mr. G.H. Meijer senior …
Kroniek Formeel Strafrecht
In deze kroniek is aandacht voor Formeel Strafrecht. Tijdens 4 uur college wordt u bijgepraat door mr. G.H. Meijer, senior rechter Rechtbank Overijssel. Actuele onderwerpen zoals: het bewijsminimum, de vormverzuimen ex …
Forensisch Bewijs in het Strafrecht: mogelijkheden en beperkingen
In de cursus Forensisch Bewijs in het Strafrecht geeft prof. dr. ir. Charles Berger, Principal scientist NFI en Hoogleraar Criminalistiek, u meer inzicht in forensisch bewijs, zodat u de beperkingen én mogelijkheden hiervan …
Meer opleidingen Docent strafrecht

Weet je nog niet of je Docent strafrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent strafrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent strafrecht

Met wie werkt een Docent strafrecht samen? 

Het netwerk van de docent strafrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent strafrecht


Organisaties waar een Docent strafrecht werkzaam is

Waar werkt een Docent strafrecht meestal? 

De docent strafrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent strafrecht

Waar kun je het beste werken als Docent strafrecht? Hieronder vindt je de best door de Docent strafrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent strafrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent strafrecht:

Welke competenties heeft een een Docent strafrecht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent strafrecht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent strafrecht nodig? 

De docent strafrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent strafrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van strafrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent strafrecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent strafrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent strafrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent strafrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent strafrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent strafrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent strafrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent strafrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent strafrecht iets voor je?

Zou je graag Docent strafrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent strafrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent strafrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar