Docent strategische communicatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent strategische communicatie? Lees de functieomschrijving.

De docent strategische communicatie geeft les in het vak strategische communicatie.

De docent strategische communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent strategische communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak strategische communicatie. Dit vak gaat over het bereiken van doelstellingen door middel van communicatie.

De docent strategische communicatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent strategische communicatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent strategische communicatie heeft verstand van het vak strategische communicatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent strategische communicatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent strategische communicatie?

Werk je al als Docent strategische communicatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent strategische communicatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent strategische communicatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent strategische communicatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent strategische communicatie

Wat verdient een Docent strategische communicatie?

De docent strategische communicatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent strategische communicatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent strategische communicatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent strategische communicatie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent strategische communicatie? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent strategische communicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent strategische communicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent strategische communicatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent strategische communicatie worden: Opleidingen tot Docent strategische communicatie

Hoe word je een Docent strategische communicatie? 

De docent strategische communicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent strategische communicatie.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent strategische communicatie

Masterclass Strategie Implementatie
Haal het maximale uit je strategie door succesvolle implementatie Met de Masterclass Strategie Implementatie leer je in 3 dagen succesvol een nieuwe strategie doorvoeren in je organisatie. Je leert draagvlak
Meer opleidingen Docent strategische communicatie

Weet je nog niet of je Docent strategische communicatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent strategische communicatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent strategische communicatie

Met wie werkt een Docent strategische communicatie samen? 

Het netwerk van de docent strategische communicatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders
 • Mensen uit het vak
Docent strategische communicatie


Organisaties waar een Docent strategische communicatie werkzaam is

Waar werkt een Docent strategische communicatie meestal? 

De docent strategische communicatie is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent strategische communicatie

Waar kun je het beste werken als Docent strategische communicatie? Hieronder vindt je de best door de Docent strategische communicatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent strategische communicatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent strategische communicatie:

Welke competenties heeft een een Docent strategische communicatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent strategische communicatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent strategische communicatie nodig? 

De docent strategische communicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent strategische communicatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak strategische communicatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Bekijk de persoonstypen voor Docent strategische communicatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent strategische communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent strategische communicatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent strategische communicatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent strategische communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent strategische communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent strategische communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent strategische communicatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent strategische communicatie iets voor je?

Zou je graag Docent strategische communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent strategische communicatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent strategische communicatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar