Docent theateranalyse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent theateranalyse? Lees de functieomschrijving.

De docent theateranalyse geeft les in het vak theateranalyse.

De docent theateranalyse geeft les op een HBO opleiding in de richting theater, theatervormgever, scenograaf of een andere soortgelijke opleiding. De docent theateranalyse geeft les in alle facetten van het vak theateranalyse. De voornaamste taak van de docent theateranalyse is zijn kennis en visie op het gebied van het vak theateranalyse overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen naar/binnen hun toekomstige beroep. Hij geeft les in onder andere het analyseren van theatervoorstellingen, oefenen naar theater te kijken, het beschrijven en begrijpen hoe een theatervoorstelling in elkaar zit, de relatie tussen fictie en realiteit van het gebeuren in de theatrale ruimte en het verschil tussen enscenering en mises-en-scène. Door les te geven, voorstellingen te bezoeken en voorstellingen op dvd te kijken en te analyseren probeert de docent theateranalyse zijn studenten te laten zien hoe zij een voorstelling moeten analyseren en bekijken. Alhoewel dit over het algemeen vrij subjectief is en er geen vaste norm is voor het kijken naar een theatervoorstelling (dit doet iedereen in principe anders en er kan, in tegenstelling tot andere vakken op een opleiding, niet snel iets goed of fout zijn) kan de docent theateranalyse zijn studenten wel tips en vaardigheden toebrengen (na aanleiding van zijn eigen visie) om ze hierin eventueel te helpen ontwikkelen.

De docent theateranalyse ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn studenten toetsen, opdrachten, tentamens en huiswerk mee dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van het gemaakte werk kan de docent theateranalyse de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten binnen het vak theateranalyse nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te praten over de visie van zijn studenten op het vak en hoe ze daarmee kunnen werken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent theateranalyse zijn studenten ook meenemen naar voorstellingen om deze na afloop met ze te bespreken en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

Wil je werken als Docent theateranalyse?

Werk je al als Docent theateranalyse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent theateranalyse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent theateranalyse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent theateranalyse in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Mensen uit de theaterwereld
 • Studenten
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent theateranalyse

Wat verdient een Docent theateranalyse?

De docent theateranalyse verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent theateranalyse

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent theateranalyse

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent theateranalyse

Hoe goed is de toekomst voor de Docent theateranalyse? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent theateranalyse is laag. Er is alleen werkgelegenheid op exacte (theater)opleidingen en daardoor is de werkgelegenheid niet erg groot. Wel kan de docent theateranalyse zich ook specialiseren in een ander vak rondom de theateropleidingen en daarin les gaan geven (waaronder bijvoorbeeld theatergeschiedenis).

Baankans Docent theateranalyse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent theateranalyse worden: Opleidingen tot Docent theateranalyse

Hoe word je een Docent theateranalyse? 

De docent theateranalyse heeft over het algemeen een opleiding ''Theaterwetenschappen'' gevolgd (WO, vierjarig).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent theateranalyse

Meer opleidingen Docent theateranalyse

Weet je nog niet of je Docent theateranalyse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent theateranalyse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent theateranalyse

Met wie werkt een Docent theateranalyse samen? 

Het netwerk van de docent theateranalyse bestaat uit zijn collega's, mensen uit de theaterwereld die op school komen spreken, zijn studenten en de directeur van de school.


 • Collega's
 • Mensen uit de theaterwereld
 • Studenten
 • Directeur van de school
Docent theateranalyse


Organisaties waar een Docent theateranalyse werkzaam is

Waar werkt een Docent theateranalyse meestal? 

De docent theateranalyse werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent theateranalyse

Waar kun je het beste werken als Docent theateranalyse? Hieronder vindt je de best door de Docent theateranalyse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent theateranalyse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent theateranalyse:

Welke competenties heeft een een Docent theateranalyse nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent theateranalyse

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent theateranalyse nodig? 

De docent theateranalyse is een waarnemer. Hij let op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten en houdt deze na aanleiding van inzet in de klas, tijdens voorstellingen en het ingeleverde werk nauwkeurig bij. Ook is de docent theateranalyse een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby (voorstellingen bezoeken) zijn beroep gemaakt en mag zijn visie op andere mensen overbrengen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent theateranalyse


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent theateranalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent theateranalyse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent theateranalyse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent theateranalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent theateranalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent theateranalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent theateranalyse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent theateranalyse iets voor je?

Zou je graag Docent theateranalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent theateranalyse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent theateranalyse

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar