Docent theaterfilosofie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent theaterfilosofie? Lees de functieomschrijving.

De docent theaterfilosofie geeft les in het vak theaterfilosofie.

De docent theaterfilosofie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting theater, theaterwetenschappen of op een andere soortgelijke (theater)opleiding. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als de definitie van theater, de emoties die een theatervoorstelling kan oproepen en wat een theatervoorstelling kan doen met je geest, de geschiedenis van theater en de invloed hiervan op de samenleving en de wereld en het analyseren van bekende toneelschrijvers en theatermakers en hun filosofieën. De docent theaterfilosofie geeft klassikaal les en kan gebruik maken van filmpjes (om aan zijn leerlingen/studenten te laten zien) of van een Powerpoint presentatie (om zijn les te versterken).

De belangrijkste taak van de docent theaterfilosofie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak theaterfilosofie overbrengen op zijn leerlingen/studenten en ze helpen ontwikkelen binnen dit vak zodat ze de opgedane kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige vakgebied.

De docent theaterfilosofie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en becijfert. Na aanleiding van al deze opdrachten kan de docent theaterfilosofie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij houden en waar nodig met ze om de tafel om te kijken wat er beter kan en om ze waar nodig individuele hulp en tips en advies te bieden.

De docent theaterfilosofie heeft verstand van het vak theaterfilosofie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te kunnen bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent theaterfilosofie ook aanwezig zijn bij ouderavonden (om daar met de ouders van leerlingen/studenten over de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te spreken) en is hij aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten met collega's te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent theaterfilosofie?

Werk je al als Docent theaterfilosofie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent theaterfilosofie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent theaterfilosofie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent theaterfilosofie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent theaterfilosofie

Wat verdient een Docent theaterfilosofie?

De docent theaterfilosofie verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. Ook kan de docent theaterfilosofie freelance cursussen/workshops/lessen theaterfilosofie geven. Voor hem valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen prijs mag bepalen.

Salarisschaal Docent theaterfilosofie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent theaterfilosofie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent theaterfilosofie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent theaterfilosofie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent theaterfilosofie is weinig. Dit komt omdat het een zeer specifiek vak is en alleen op exacte en specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent theaterfilosofie zijn arbeidsmarktperspectief vergroten door ook te gaan werken als docent drama of een andere soortgelijke theateropleiding. Ook kan de docent theaterfilosofie freelance cursussen/workshops/lessen theaterfilosofie gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent theaterfilosofie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent theaterfilosofie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent theaterfilosofie worden: Opleidingen tot Docent theaterfilosofie

Hoe word je een Docent theaterfilosofie? 

De docent theaterfilosofie heeft een opleiding ''Docent Drama'', ''Theatervormgeving'', ''Scenograaf'' of een andere soortgelijke theateropleiding gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen HBO en vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent theaterfilosofie

Meer opleidingen Docent theaterfilosofie

Weet je nog niet of je Docent theaterfilosofie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent theaterfilosofie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent theaterfilosofie

Met wie werkt een Docent theaterfilosofie samen? 

Het netwerk van de docent theaterfilosofie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten en de leerlingen/studenten.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Leerlingen/studenten
Docent theaterfilosofie


Organisaties waar een Docent theaterfilosofie werkzaam is

Waar werkt een Docent theaterfilosofie meestal? 

De docent theaterfilosofie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops theaterfilosofie.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent theaterfilosofie

Waar kun je het beste werken als Docent theaterfilosofie? Hieronder vindt je de best door de Docent theaterfilosofie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent theaterfilosofie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent theaterfilosofie:

Welke competenties heeft een een Docent theaterfilosofie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent theaterfilosofie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent theaterfilosofie nodig? 

De docent theaterfilosofie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak theaterfilosofie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of zelfs individuele begeleiding. Daarnaast is de docent theaterfilosofie ook een waarnemer. Hij let goed op ontwikkelingen binnen de theaterwereld om dit mee te nemen in zijn lessen en houdt daarnaast ook de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent theaterfilosofie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent theaterfilosofie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent theaterfilosofie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent theaterfilosofie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent theaterfilosofie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent theaterfilosofie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent theaterfilosofie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent theaterfilosofie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent theaterfilosofie iets voor je?

Zou je graag Docent theaterfilosofie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent theaterfilosofie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent theaterfilosofie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar