Docent theaterwetenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent theaterwetenschap? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent theaterwetenschap. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent theaterwetenschap wordt.

 

Wat is een Docent theaterwetenschap?

De docent theaterwetenschap geeft les in het vak theaterwetenschap.

De docent theaterwetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting theater, theaterwetenschap, theater, film en literatuurwetenschappen of een andere soortgelijke opleiding. De docent theaterwetenschap geeft les in alle facetten van het vak theaterwetenschap. Zo geeft hij zijn studenten onder andere les over de oorsprong van theater, de ontwikkeling van het theater door de jaren heen en leert hij ze alle facetten van het wetenschappelijk theateronderzoek (onderzoek, analyse, evaluatie e.d.). De voornaamste taak van de docent theaterwetenschap is zijn kennis en visie op het gebied van het vak theaterwetenschap overbrengen op zijn studenten en ze daarbij voorbereiden op hun toekomstige beroep.

De docent theaterwetenschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten toetsen, tentamens, opdrachten en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van deze opdrachten en de inzet van de studenten in de les kan de docent theaterwetenschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen bieden.

De docent theaterwetenschap heeft verstand van het vak theaterwetenschap en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of zijn werk niet goed doet.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent theaterwetenschap ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's (om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school). Ook kan de docent theaterwetenschap zijn leerlingen/studenten meenemen naar theatervoorstellingen om na afloop hierover te praten.Wil je werken als Docent theaterwetenschap?

Werk je al als Docent theaterwetenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent theaterwetenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent theaterwetenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent theaterwetenschap in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent theaterwetenschap

Wat verdient een Docent theaterwetenschap?

De docent theaterwetenschap verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent theaterwetenschap

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent theaterwetenschap

Er zijn geen vacatures Docent theaterwetenschap aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent theaterwetenschap in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent theaterwetenschap in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent theaterwetenschap

Wat is de toekomst van Docent theaterwetenschap?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent theaterwetenschap is laag. Er is weinig werkgelegenheid, dit omdat het vak theaterwetenschap over het algemeen voornamelijk op WO opleidingen wordt gegeven; er zijn maar enkele HBO opleidingen waar het vak theaterwetenschap wordt gegeven en meestal zijn het dan mensen uit het vak die in één blok op school komen spreken. Wel kan de docent theaterwetenschap na specialisatie ook les in het vak theaterwetenschap of theatergeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent theaterwetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent theaterwetenschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent theaterwetenschap worden: Opleidingen tot Docent theaterwetenschap

Wil je Docent theaterwetenschap worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent theaterwetenschap.

Hoe word je een Docent theaterwetenschap? 

De docent theaterwetenschap heeft een opleiding ''Theaterwetenschap'' of ''Theater, Film en Literatuurwetenschappen'' gevolgd (WO, vierjarig) en is (eventueel na jaren praktijkervaring) les gaan geven als docent.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent theaterwetenschap

Er zijn geen opleidingen Docent theaterwetenschap aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent theaterwetenschap in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent theaterwetenschap

Als je Docent theaterwetenschap wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent theaterwetenschap zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent theaterwetenschap

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent theaterwetenschap?

Competenties en Vaardigheden Docent theaterwetenschap

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent theaterwetenschap nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent theaterwetenschap nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent theaterwetenschap

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent theaterwetenschap

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent theaterwetenschap. Als Docent theaterwetenschap wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent theaterwetenschap:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent theaterwetenschap

Vakkennis voor een Docent theaterwetenschap

Het is voor een Docent theaterwetenschap ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent theaterwetenschap zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent theaterwetenschap


Werkervaring Docent theaterwetenschap

Het is voor een startend Docent theaterwetenschap die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent theaterwetenschap is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent theatergeschiedenis, Docent dansgeschiedenis, Docent danswetenschap .

Iets anders leren?

Is Docent theaterwetenschap het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent theaterwetenschap

Met wie werkt een Docent theaterwetenschap samen? 

Het netwerk van de docent theaterwetenschap bestaat uit zijn studenten, zijn collega's en de directeur van de school.


  • Studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school
Docent theaterwetenschap


Organisaties waar een Docent theaterwetenschap werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent theaterwetenschap meestal werkt.

Waar werkt een Docent theaterwetenschap?

De docent theaterwetenschap werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent theaterwetenschap

Waar kun je het beste werken als Docent theaterwetenschap? Hieronder vind je de best door de Docent theaterwetenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent theaterwetenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent theaterwetenschap:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent theaterwetenschap.

Welke competenties heeft een Docent theaterwetenschap nodig?

Een Docent theaterwetenschap heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent theaterwetenschap

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent theaterwetenschap passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent theaterwetenschap nodig? 

De docent theaterwetenschap is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten zodat hij ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en advies kan bieden. Dit maakt de docent theaterwetenschap ook een gever. Hij geeft waar nodig individuele begeleiding of extra tips en/of adviezen en brengt zijn kennis en visie op het vak theaterwetenschap over op zijn studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent theaterwetenschap


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent theaterwetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent theaterwetenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent theaterwetenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent theaterwetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent theaterwetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent theaterwetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent theaterwetenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent theaterwetenschap iets voor je?

Zou je graag Docent theaterwetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent theaterwetenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent theaterwetenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar