Docent toneelschrijven Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent toneelschrijven? Lees de functieomschrijving.

De docent toneelschrijven geeft les in het vak toneelschrijven.

De docent toneelschrijven geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, scenarioschrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke schrijfopleiding. Daarnaast kan de docent toneelschrijven ook freelance cursussen/lessen/workshops geven. De docent toneelschrijven leert zijn leerlingen/studenten alle facetten van het vak toneelschrijven. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten alles over het schrijven van scenes, het ontwerpen van personages, doel, nut, inhoud en stijl van dialoog en de verschillen tussen het toneelschrijven en schrijven voor andere genres. Ook laat de docent toneelschrijven zijn leerlingen/studenten kennismaken met bekende toneelschrijvers en toneelstukken.

De docent toneelschrijven ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, huiswerk, tentamens en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent toneelschrijven de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er wel of niet goed gaat, hoe hij de leerling/student kan helpen en hoe hij ze het beste kan begeleiden (bijvoorbeeld door middel van individuele begeleiding of extra tips en/of adviezen).

De docent toneelschrijven heeft verstand van toneelschrijven en geeft zijn kennis, visie en enthousiasme op het gebied van het vak toneelschrijven over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent toneelschrijven zijn leerlingen/studenten ook meenemen naar toneelstukken en is hij aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding en school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten.

Wil je werken als Docent toneelschrijven?

Werk je al als Docent toneelschrijven en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent toneelschrijven worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent toneelschrijven, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent toneelschrijven in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit de toneelwereld
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent toneelschrijven

Wat verdient een Docent toneelschrijven?

De docent toneelschrijven die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent toneelschrijven die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent toneelschrijven

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent toneelschrijven

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent toneelschrijven

Hoe goed is de toekomst voor de Docent toneelschrijven? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent toneelschrijven is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid op de verschillende (schrijf)opleidingen. Daarnaast kan de docent toneelschrijven ook freelance of in opdracht cursussen/lessen/workshops toneelschrijven geven of zich ook specialiseren in andere schrijfvakken en daarin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te vergroten.

Baankans Docent toneelschrijven

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent toneelschrijven worden: Opleidingen tot Docent toneelschrijven

Hoe word je een Docent toneelschrijven? 

De docent toneelschrijven heeft zelf een opleiding ''Creatief Schrijven'', de opleiding op de schrijversvakschool, ''Writing for Performance'' of een andere soortgelijke schrijfopleiding gevolgd of is zelf toneelschrijver en van daaruit les gaan geven en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven in het vak toneelschrijven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent toneelschrijven

Meer opleidingen Docent toneelschrijven

Weet je nog niet of je Docent toneelschrijven wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent toneelschrijven of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent toneelschrijven

Met wie werkt een Docent toneelschrijven samen? 

Het netwerk van de docent toneelschrijven die werkzaam is op een school bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, mensen uit de toneelwereld en de directeur van de school. Het netwerk van de docent toneelschrijven die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft bestaat uit over het algemeen alleen uit zijn cursisten.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit de toneelwereld
 • Directeur van de school
Docent toneelschrijven


Organisaties waar een Docent toneelschrijven werkzaam is

Waar werkt een Docent toneelschrijven meestal? 

De docent toneelschrijven is werkzaam op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent toneelschrijven

Waar kun je het beste werken als Docent toneelschrijven? Hieronder vindt je de best door de Docent toneelschrijven beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent toneelschrijven.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent toneelschrijven:

Welke competenties heeft een een Docent toneelschrijven nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent toneelschrijven

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent toneelschrijven nodig? 

De docent toneelschrijven is een waarnemer. Hij let goed op actuele ontwikkelingen binnen de toneelwereld om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal en let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten naar aanleiding van hun ingeleverde werk en de inzet in de klas. Ook is de docent toneelschrijven een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak toneelschrijven over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding en/of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent toneelschrijven


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent toneelschrijven

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent toneelschrijven

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent toneelschrijven

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent toneelschrijven

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent toneelschrijven dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent toneelschrijven belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent toneelschrijven. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent toneelschrijven iets voor je?

Zou je graag Docent toneelschrijven willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent toneelschrijven bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent toneelschrijven

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar