Docent Turks Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Turks? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent turks. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent turks wordt.

Wat is een Docent Turks?

De docent Turks geeft les in het vak Turks.

De docent Turks geeft les op een middelbare school (aan HAVO of VWO klassen), op een gymnasium, op het volwassenenonderwijs of op een MBO of HBO opleiding of de universiteit. De docent Turks geeft les in het vak Turks. Hij geeft zijn leerlingen/studenten zowel schriftelijk als mondelinge les en leert zijn leerlingen/studenten de Turkse taal zowel goed lezen en grammaticaal goed schrijven als spreken. Daarnaast geeft de docent Turks ook les over de Turkse cultuur. Naast zijn klassikale les geeft hij zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens om ze zichzelf zo optimaal mogelijk te laten voorbereiden en ontwikkelen naar het examen toe zodat zij deze kunnen halen.

De docent Turks ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, opdrachten, toetsen en de tentamens. Hij geeft zijn leerlingen/studenten deze opdrachten, toetsen en tentamens, kijkt deze na en becijfert deze. Daarnaast zal hij, naast zijn taken binnen de klas, thuis ook tijd nemen om opdrachten na te kijken en is hij aanwezig tijdens vergaderingen om te vergaderen met zijn collega's.

De docent Turks heeft zelf veel verstand van de Turkse taal, kan deze vloeiend spreken, lezen en schrijven en weet zijn kennis op een goede, duidelijke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten vervelend doen om zo de orde in de klas te bewaren.

Wil je werken als Docent Turks?

Werk je al als Docent Turks en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Turks worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Turks, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Turks in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Turks

Wat verdient een Docent Turks?

De docent Turks verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring).

Salarisschaal Docent Turks

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent Turks

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Turks

Wat is de toekomst van Docent Turks?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent Turks met een diploma (en eventueel voldoende werkervaring).

Daarnaast kan de docent Turks doorgroeien binnen het onderwijs door ook een mentorrol op zich nemen.

Baankans Docent Turks

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent Turks worden: Opleidingen tot Docent Turks

Wil je docent turks worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent Turks? 

De docent Turks heeft een opleiding ''Docent Turks/Leraar vo 1e graads Turks'' gevolgd. Deze opleiding is WO en twee, drie of vierjarig.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent Turks

Blended Learning Turks (20 klokuren ind. les en 40 klokuren online)
Ontdek de voordelen van Blended Learning: leren op de manier die u het plezierigst vindt. Samen met u kiezen we de trainingsvormen die het best bij uw werksituatie en leerstijl …
Meer opleidingen Docent Turks

Weet je nog niet of je Docent Turks wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent Turks of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent Turks

Met wie werkt een Docent Turks samen? 

Het netwerk van de docent Turks bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen/studenten op ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders leerlingen/studenten
Docent Turks


Organisaties waar een Docent Turks werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Turks meestal werkt.

Waar werkt een Docent Turks?

De docent Turks werkt op een middelbare school, een gymnasium, het volwassenenonderwijs, of op een MBO of HBO opleiding of universiteit.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Turks

Waar kun je het beste werken als Docent Turks? Hieronder vind je de best door de Docent Turks beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Turks.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Turks:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Turks.

Welke competenties heeft een Docent Turks nodig?

Een Docent Turks heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Turks

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Turks passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Turks nodig? 

De docent Turks is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van de Turkse taal over op zijn leerlingen, geeft ze goede mondelinge en theoretische les en geeft zijn leerlingen/studenten waar nodig individuele begeleiding. Hij wil zijn leerlingen zoveel mogelijk leren en helpen om ervoor te zorgen dat zij over de benodigde kennis beschikken waarmee ze hun examen kunnen halen. Daarnaast is de docent Turks een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en spreekt met ze om te kijken waar hij ze nog meer kan helpen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Turks


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Turks

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Turks

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Turks

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Turks

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Turks dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Turks belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Turks. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Turks iets voor je?

Zou je graag Docent Turks willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Turks bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Turks

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar