Docent verbintenissenrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent verbintenissenrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent verbintenissenrecht geeft les in het vak verbintenissenrecht.

De docent verbintenissenrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, sociaal juridische dienstverlening of een andere soortgelijke juridische opleiding. Ook kan hij freelance cursussen/trainingen verbintenissenrecht geven. De docent verbintenissenrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak verbintenissenrecht. De docent verbintenissenrecht geeft zijn leerlingen/studenten les onderwerpen als het rechtsfeitenschema en richt zich volledig op het verbintenissenrecht.

De docent verbintenissenrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent verbintenissenrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent verbintenissenrecht heeft zelf verstand van het vak verbintenissenrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent verbintenissenrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken).

Wil je werken als Docent verbintenissenrecht?

Werk je al als Docent verbintenissenrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent verbintenissenrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent verbintenissenrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent verbintenissenrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent verbintenissenrecht

Wat verdient een Docent verbintenissenrecht?

Het salaris van de docent verbintenissenrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent verbintenissenrecht die alleen cursussen/trainingen geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Salarisschaal Docent verbintenissenrecht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent verbintenissenrecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent verbintenissenrecht

Hoe goed is de toekomst voor de Docent verbintenissenrecht? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent verbintenissenrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent verbintenissenrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's. Ook kan de docent verbintenissenrecht cursussen/trainingen geven.

Daarnaast kan de docent verbintenissenrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool verbintenissenrecht gaan geven.

Baankans Docent verbintenissenrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent verbintenissenrecht worden: Opleidingen tot Docent verbintenissenrecht

Hoe word je een Docent verbintenissenrecht? 

De docent verbintenissenrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) of heeft de opleiding ''Sociaal Juridische Dienstverlening'' (HBO) gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent verbintenissenrecht

Verbintenissenrecht up-to-date
In de Actualiteitencursus Verbintenissenrecht bespreekt mr. Marc Janssen met u alle belangrijke en recente jurisprudentie, uiteraard vooral van de Hoge Raad, op het gebied van verbintenissenrecht . Omdat Marc Janssen …
Meer opleidingen Docent verbintenissenrecht

Weet je nog niet of je Docent verbintenissenrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent verbintenissenrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent verbintenissenrecht

Met wie werkt een Docent verbintenissenrecht samen? 

Het netwerk van de docent verbintenissenrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent verbintenissenrecht


Organisaties waar een Docent verbintenissenrecht werkzaam is

Waar werkt een Docent verbintenissenrecht meestal? 

De docent verbintenissenrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent verbintenissenrecht

Waar kun je het beste werken als Docent verbintenissenrecht? Hieronder vindt je de best door de Docent verbintenissenrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent verbintenissenrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent verbintenissenrecht:

Welke competenties heeft een een Docent verbintenissenrecht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent verbintenissenrecht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent verbintenissenrecht nodig? 

De docent verbintenissenrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent verbintenissenrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van verbintenissenrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent verbintenissenrecht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent verbintenissenrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent verbintenissenrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent verbintenissenrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent verbintenissenrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent verbintenissenrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent verbintenissenrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent verbintenissenrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent verbintenissenrecht iets voor je?

Zou je graag Docent verbintenissenrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent verbintenissenrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent verbintenissenrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar