Docent watermanagement Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent watermanagement? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent watermanagement. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent watermanagement wordt.

Wat is een Docent watermanagement?

De docent watermanagement geeft les in het vak watermanagement.

De docent watermanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting watermanagement, land en watermanagement of een andere soortgelijke opleiding. De docent watermanagement geeft les zowel theorie als praktijklessen in alle facetten van het vak watermanagement. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen in onder andere bestekken lezen en schrijven, technisch tekenen, aanbesteden, projectuitvoering en andere waterbouwkundig gerelateerde onderwerpen. De voornaamste taak van de docent watermanagement is zijn leerlingen/studenten opleiden naar en voorbereiden op een beroep binnen het watermanagement

De docent watermanagement ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten zowel theorie als praktijkopdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en projecten en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en geeft deze een cijfer. Naar aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent watermanagement nauwgezet naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en gaat eventueel met hen om de tafel wanneer de ontwikkelingen niet zo goed zijn en er iets moet gebeuren. Ook biedt de docent watermanagement die leerlingen/studenten dan eventueel individuele begeleiding en geeft hij begeleiding tijdens projecten.

De docent watermanagement heeft verstand van het vak watermanagement en weet dit op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer mensen in de klas zich vervelend gedragen om de orde in de klas te bewaken en/of herstellen en let hij op de veiligheid wanneer zij eventueel met gereedschappen en/of materialen werken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent watermanagement ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en de school, is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met de ouders van de leerlingen/studenten over de voortgang van hun kind te spreken en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage moeten lopen in hun derde of vierde lesjaar.

Wil je werken als Docent watermanagement?

Werk je al als Docent watermanagement en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent watermanagement worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent watermanagement, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent watermanagement in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent watermanagement

Wat verdient een Docent watermanagement?

De docent watermanagement verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent watermanagement

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent watermanagement

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent watermanagement

Wat is de toekomst van Docent watermanagement?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent watermanagement is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent watermanagement zich ook specialiseren in een ander vak in hetzelfde gebied zodat hij bijvoorbeeld ook lessen ''civiele techniek'' of ''waterbouwkunde'' kan geven.

Ook kan de docent watermanagement naast zijn werkzaamheden in de klas een andere rol in het onderwijs op zich nemen, waaronder bijvoorbeeld een mentorrol.

Baankans Docent watermanagement

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent watermanagement worden: Opleidingen tot Docent watermanagement

Wil je docent watermanagement worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent watermanagement? 

De docent watermanagement heeft een opleiding ''Civiele Techniek'', ''Watermanagement'' of ''Land en Watermanagement'' gevolgd (HBO, vierjarig) en daarin een onderwijsbevoegdheid behaald of is na het halen van een diploma op één van bovenstaande opleidingen eerst in de praktijk gaan werken om vervolgens les te gaan geven om zijn kennis/visie op leerlingen/studenten over te brengen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent watermanagement

Meer opleidingen Docent watermanagement

Weet je nog niet of je Docent watermanagement wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent watermanagement of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent watermanagement

Met wie werkt een Docent watermanagement samen? 

Het netwerk van de docent watermanagement bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden, eventueel de stagebegeleiders wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen, mensen uit het vak die eventueel op school komen spreken en de leerlingen/studenten die hij lesgeeft.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Leerlingen/studenten
Docent watermanagement


Organisaties waar een Docent watermanagement werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent watermanagement meestal werkt.

Waar werkt een Docent watermanagement?

De docent watermanagement werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent watermanagement

Waar kun je het beste werken als Docent watermanagement? Hieronder vind je de best door de Docent watermanagement beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent watermanagement.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent watermanagement:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent watermanagement.

Welke competenties heeft een Docent watermanagement nodig?

Een Docent watermanagement heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent watermanagement

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent watermanagement passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent watermanagement nodig? 

De docent watermanagement is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, begeleidt ze bij projecten en let (eventueel als het nodig is) op hun veiligheid tijdens projecten en praktijkopdrachten.

Ook is de docent watermanagement een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van watermanagement over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent watermanagement


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent watermanagement

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent watermanagement

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent watermanagement

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent watermanagement

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent watermanagement dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent watermanagement belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent watermanagement. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent watermanagement iets voor je?

Zou je graag Docent watermanagement willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent watermanagement bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent watermanagement

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar