Docent webdesign Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent webdesign? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent webdesign. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent webdesign wordt.

 

Wat is een Docent webdesign?

De docent webdesign geeft les in het vak webdesign.

De docent webdesign geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent webdesign freelance cursussen, trainingen en workshops geven.

De docent webdesign geeft les in het vak webdesign en leert zijn leerlingen/studenten omgaan met programma's als bijvoorbeeld Dreamweaver en met dit soort programma's sites maken. De docent webdesign leert zijn leerlingen/studenten alles over HTML, FTP en CSS en leert ze met behulp van de programma's hoe ze een perfecte website kunnen maken, uploaden en kunnen beheren. Nadat zijn leerlingen/studenten het vak hebben afgerond kunnen ze zelf websites maken en deze beheren en kunnen ze deze kennis gebruiken binnen hun toekomstige beroep.

De docent webdesign ontwikkelt (met behulp van het programma webdesign) zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent webdesign de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent webdesign heeft kennis van het programma webdesign en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent webdesign ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.Wil je werken als Docent webdesign?

Werk je al als Docent webdesign en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent webdesign worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent webdesign, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent webdesign in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten/cursisten
  • Collega's
  • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent webdesign

Wat verdient een Docent webdesign?

De docent webdesign die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1700,- bruto per maand. De docent webdesign die freelance cursussen/workshops/trainen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor hem valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent webdesign

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent webdesign

Er zijn geen vacatures Docent webdesign aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent webdesign in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent webdesign in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent webdesign

Wat is de toekomst van Docent webdesign?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent webdesign is gemiddeld.. De docent webdesign kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan freelance cursussen/lessen/workshops geven. Daarnaast kan hij de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere computerprogramma's les te gaan geven.

Baankans Docent webdesign

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent webdesign worden: Opleidingen tot Docent webdesign

Wil je Docent webdesign worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent webdesign.

Hoe word je een Docent webdesign? 

Voor het beroep van docent webdesign is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent webdesign een opleiding ''ICT'' of een andere soortgelijke opleiding hebben gevolgd.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Docent webdesign

Webdesign met HTML5 & CSS3
Deze cursus biedt: Klassikaal onderwijs met een vakbekwame docent Cursuslokaal uitgerust met benodigde software en iMac’s Persoonlijke aandacht, begeleiding en nazorg Cursusmap met oefenbestanden 24-7 Toegang tot bijbehorend online studieaanbod  …
Webdesign met HTML5 & CSS3
Webdesign met Wordpress voor Beginners
n deze cursus leer je hoe je een professionele & doeltreffende website kunt maken. We beginnen bij de basis, het aankopen van een domein en eindigen met het finetunen van …
Webdesign met Wordpress voor Beginners

Omscholen of doorgroeien tot Docent webdesign

Als je Docent webdesign wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent webdesign zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent webdesign

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent webdesign?

Competenties en Vaardigheden Docent webdesign

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent webdesign nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent webdesign nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent webdesign

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent webdesign

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent webdesign. Als Docent webdesign wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent webdesign:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent webdesign

Vakkennis voor een Docent webdesign

Het is voor een Docent webdesign ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent webdesign zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent webdesign


Werkervaring Docent webdesign

Het is voor een startend Docent webdesign die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent webdesign is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent 3D max, Docent Flash, Docent Java .

Iets anders leren?

Is Docent webdesign het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent webdesign

Met wie werkt een Docent webdesign samen? 

Het netwerk van de docent webdesign bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.


  • Leerlingen/studenten/cursisten
  • Collega's
  • Werkgever
Docent webdesign


Organisaties waar een Docent webdesign werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent webdesign meestal werkt.

Waar werkt een Docent webdesign?

De docent webdesign werkt freelance of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent webdesign

Waar kun je het beste werken als Docent webdesign? Hieronder vind je de best door de Docent webdesign beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent webdesign.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent webdesign:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent webdesign.

Welke competenties heeft een Docent webdesign nodig?

Een Docent webdesign heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent webdesign

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent webdesign passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent webdesign nodig? 

De docent webdesign is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak webdesign over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent webdesign een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent webdesign


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent webdesign

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent webdesign

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent webdesign

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent webdesign

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent webdesign dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent webdesign belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent webdesign. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent webdesign iets voor je?

Zou je graag Docent webdesign willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent webdesign bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent webdesign

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar