Webdesigner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Webdesigner? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep webdesigner. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je webdesigner wordt.

 

Wat is een Webdesigner?

De Webdesigner is verantwoordelijk voor de vormgeving van een website. De Webdesigner zorgt ervoor dat de website er goed uit komt te zien, duidelijk is en gebruiksvriendelijk. Een Webdesigner combineert hiervoor gevoel voor vormgeving en technisch inzicht. Daarnaast hij in staat om wensen en eisen van de opdrachtgever te vertalen naar een werkbare website. Hierbij houdt hij het budget in de gaten.

Nadat de Webdesigner een opdracht ontvangen en doorgesproken heeft, maakt hij een basisontwerp van de website, al dan niet op basis van bestaande infrastructuur. Hierbij houdt hij in de gaten dat de lay-out en kleurstelling, etc. een goed samenhangend geheel vormen. Als de basis van de website staat, is het vaak ook de taak van de Webdesigner om te zorgen dat de interactieve onderdelen van de site werken. Hij gebruikt een programmeertaal om geleverde video's en animaties te implementeren. Als het werk van de Webdesigner gedaan is staat er een goedwerkende, gebruiksvriendelijke website.

Iedereen die met programma’s als Photoshop kan werken zou in principe een Webdesigner kunnen worden, zeker omdat er tegenwoordig templates bestaan die men kan gebruiken om gemakkelijk een ontwerp in elkaar te steken. Er zijn daarom ook veel freelance en parttime Webdesigners te vinden. Ook kan een Webdesigner voor een ontwerpbureau gaan werken dat werkt met een eigen manier van webdesign.Wil je werken als Webdesigner?

Werk je al als Webdesigner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Webdesigner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Webdesigner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Webdesigner in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Webdeveloper
  • Programmeur
  • Particulieren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Webdesigner

Wat verdient een Webdesigner?

Als Webdesigner (zonder diploma) kan men beginnen met een salaris van ca. €1800. Iemand op HBO niveau verdient vaak  €2000 of meer als starter. Dit bedrag kan oplopen tot  €5000 voor een ervaren en gespecialiseerde Webdesigner. Aangezien de meeste Webdesigners op freelance-basis werken, liggen het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden vaak in eigen hand.

Salarisschaal Webdesigner

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Webdesigner

Op zoek naar een nieuwe baan als Webdesigner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Webdesigner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Webdesigner vacatures

Vacature Webdesigner / E-Commerce consultant Junior/ Medior
Solvisoft B.V.
Webdesigner / E-Commerce consultant Junior/MediorSolvisoft levert hoogwaardige software voor E-Commerce toepassingen. Het eigen ontwikkelde Content Management systeem "E-OPS" biedt een integrale oplossing met diverse ERP software zoals AX Dynamics, Exact, SAP …
Vacature Stage op Curacao: grafische vormgever of webdesigner gezocht
Bo Curacao B.V.
Stage Curaçao: Studeer jij Grafische vormgeving en design, multimedia, ICT,  of soortgelijke studie dan zijn wij op zoek naar jou. Heb jij altijd al stage willen lopen op één van …
Vacature Webdesigner
SenS Online Solutions
SenS Online Solutions zoekt een Webdesigner te HBO geplaatst op 23-11-2020 Webdesigner Ben jij de webdesigner die we zoeken? Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we per direct op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Webdesigner

Wat is de toekomst van Webdesigner?

Er zijn doorgaans wel een aantal vacatures voor Webdesigners te vinden en zelfs met concurrentie in het achterhoofd is er een goed arbeidsmarktperspectief. Als de Webdesigner zich verder specialiseert in een soort website of programmeertaal zijn er verder ook nog mogelijkheden om door te groeien en bij bepaalde specialistische bedrijven in dienst te komen.

Baankans Webdesigner

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Webdesigner worden: Opleidingen tot Webdesigner

Wil je Webdesigner worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Webdesigner.

Hoe word je een Webdesigner? 

In principe is er geen opleiding nodig om als Webdesigner aan de slag te kunnen gaan. Een cursus om met een programma als Illustrator aan de gang te kunnen is soms al genoeg. Wel kan je bij een Grafisch Lyceum (MBO) of een HBO opleiding in Grafische Vormgeving goed alle benodigde vaardigheden onder de knie krijgen, waardoor je als Webdesigner een voorsprong hebt op diegenen die geen opleiding hebben gevolgd. Ook met een cursus webdesign kom je een heel eind.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Webdesigner

Webdesigner
Opleiding Webdesigner of Web Basis Wil je graag websites leren maken en misschien wel Webdesigner of Front End Developer worden? We maken je vertrouwd met de basis van het web: …
Webdesigner
Professioneel Webdesigner
In deze uitgebreide thuisstudie word je opgeleid tot professioneel webdesigner. Stap voor stap leren we je werken met de meeste recente versies van de Creative Cloud softwarepakketten Dreamweaver, Illustrator en …
Professioneel Webdesigner
WordPress ☆ Website in 1 dag › ♛ VIP (1-op-1) › Webdesign
Leer tijdens deze trainingsdag zelf een website beheren met WordPress zonder webdesigner. VIP (Privé) Training! Baal jij ook van een webdesiger met hoge kosten waar je lang op moet wachten?
WordPress ☆ Website in 1 dag › ♛ VIP (1-op-1) › Webdesign
Online cursus WordPress 2020
In deze online cursus laten we je zien hoe je zonder kennis van codetalen als HTML en CSS toch een mooie website kan maken met WordPress. Webdesign en de systemen …
Online cursus WordPress 2020
WordPress basis training
In deze WordPress basis training leer je hoe je zonder technische kennis zelf een professionele website kunt opzetten met WordPress. Je wilt dolgraag een professionele website en niet afhankelijk zijn …
WordPress basis training

Omscholen of doorgroeien tot Webdesigner

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Webdesigner wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Webdesigner zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Webdesigner

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Webdesigner?

Competenties en Vaardigheden Webdesigner

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Webdesigner nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Webdesigner nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Webdesigner

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Persoonlijkheid van een Webdesigner

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Webdesigner. Als Webdesigner wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Webdesigner:


zie volledige beschrijving persoonstype Webdesigner

Vakkennis voor een Webdesigner

Het is voor een Webdesigner ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Webdesigner zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Webdesigner

Online cursus WordPress 2020
In deze online cursus laten we je zien hoe je zonder kennis van codetalen als HTML en CSS toch een mooie website kan maken met WordPress. Webdesign en de systemen …
Online cursus WordPress 2020
Online cursus Woocommerce webwinkels
ZELF JE WEBSHOP LEREN MAKEN MET DEZE ONLINE CURSUS WOOCOMMERCE In deze online cursus laten we je zien hoe je zonder kennis van codetalen als HTML en CSS toch een …
Online cursus Woocommerce webwinkels
Blockchain: Essentials of Blockchain
In deze online Elearning Essentials of Blockchain cursus leer je alles over Blockchain en Bitcoin. De basis van blockchain, de digital currency en alle ins en outs van Bitcoin komen …
Blockchain: Essentials of Blockchain
Websites maken en onderhouden met Wordpress
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Er gaat steeds meer budget van bedrijven naar online marketing. Dit is begrijpelijk, want al jaren …
Websites maken en onderhouden met Wordpress
Websites maken en onderhouden met Wordpress
Volg nu Websites maken en onderhouden met Wordpress en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Er …
Websites maken en onderhouden met Wordpress

Werkervaring Webdesigner

Het is voor een startend Webdesigner die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Webdesigner is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Programmeur, Webmaster .

Iets anders leren?

Is Webdesigner het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Webdesigner

Met wie werkt een Webdesigner samen? 

De Webdesigner staat in contact met klanten, de programmeurs die de onderliggende structuur van de website in elkaar zetten en met andere webdevelopers, die bijvoorbeeld templates of software voor Webdesigners in elkaar zetten. Netwerken om nieuwe klanten, on- en offline, binnen te halen, is ook een belangrijk aspect van het werk.


  • Webdeveloper
  • Programmeur
  • Particulieren
Webdesigner


Organisaties waar een Webdesigner werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Webdesigner meestal werkt.

Waar werkt een Webdesigner?

Een webdesigner werkt vaak freelance, waardoor het type organisatie erg kan verschillen. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig wel een website nodig en zullen die ook soms willen vernieuwen. Omdat het merendeel van het werk op de computer gedaan wordt, zal een Webdesigner vooral veel tijd alleen achter een bureau doorbrengen, thuis of op kantoor.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Webdesigner

Waar kun je het beste werken als Webdesigner? Hieronder vind je de best door de Webdesigner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Webdesigner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Webdesigner:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Webdesigner.

Welke competenties heeft een Webdesigner nodig?

Een Webdesigner heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Webdesigner

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Webdesigner passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Webdesigner nodig? 

De Webdesigner moet zorgen dat alles op de site werkt en ook samenwerkt. Een sterk oog voor detail is hiervoor nodig (Perfectionist). Daarnaast moet de webdesigner het eindresultaat goed in de gaten houden. Dit geldt ook voor het budget en de deadline (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Webdesigner


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Webdesigner

Luuk de Bie is webdesigner.

Ben je benieuwd wat een webdesigner allemaal doet op een dag? Luuk de Bie vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Webdesigner

Beoordeling van het beroep Webdesigner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Webdesigner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Webdesigner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Webdesigner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Webdesigner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Webdesigner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Webdesigner iets voor je?

Zou je graag Webdesigner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Webdesigner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Webdesigner

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar