Docent wet financieel toezicht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent wet financieel toezicht? Lees de functieomschrijving.

De docent wet financieel toezicht geeft les in het vak wet financieel toezicht.

De docent wet financieel toezicht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie, financial services management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent wet financieel toezicht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak wet financieel toezicht overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere alles over consumentenprofielen, zorgplicht, kredietverlening, belastingverkeer, financiële instellingen en hun omgeving en schadeverzekeringen en leert zijn leerlingen/studenten alles over adviseren, verkopen, accepteren of afwijzen en inspelen op het politiek en economisch beleid.

De docent wet financieel toezicht ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent wet financieel toezicht de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent wet financieel toezicht heeft verstand van het vak wet financieel toezicht en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent wet financieel toezicht projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent wet financieel toezicht ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent wet financieel toezicht?

Werk je al als Docent wet financieel toezicht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent wet financieel toezicht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent wet financieel toezicht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent wet financieel toezicht in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent wet financieel toezicht

Wat verdient een Docent wet financieel toezicht?

Het salaris van de docent wet financieel toezicht die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent wet financieel toezicht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent wet financieel toezicht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent wet financieel toezicht

Hoe goed is de toekomst voor de Docent wet financieel toezicht? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent wet financieel toezicht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent wet financieel toezicht de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent wet financieel toezicht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent wet financieel toezicht worden: Opleidingen tot Docent wet financieel toezicht

Hoe word je een Docent wet financieel toezicht? 

De docent wet financieel toezicht heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent wet financieel toezicht

WFT PE Inkomen Oefenexamen
Wil je je optimaal voorbereiden op het WFT PE Inkomen examen? Op ToetsJeKennis.nl kan je examenvragen oefenen die perfect aansluiten op het echte examen. Inhoud De inhoud van de vragen …
WFT Hypothecair Krediet Oefenexamen
Wil je je optimaal voorbereiden op het WFT Hypothecair Krediet examen? Op ToetsJeKennis.nl kan je examenvragen oefenen die perfect aansluiten op het echte examen. Doelgroep De module WFT Hypothecair Krediet …
WFT Zorgverzekering Oefenexamen
Wil je je optimaal voorbereiden op het WFT Zorgverzekering examen? Op ToetsJeKennis.nl kan je examenvragen oefenen die perfect aansluiten op het echte examen. Doelgroep De module WFT Zorg is bedoeld …
WFT Schade Zakelijk Oefenexamen
Wil je je optimaal voorbereiden op het WFT Schade Zakelijk examen? Op ToetsJeKennis.nl kan je examenvragen oefenen die perfect aansluiten op het echte examen. Doelgroep De module WFT Schade Zakelijk …
WFT PE Vermogen Oefenexamen
Wil je je optimaal voorbereiden op het WFT PE Vermogen examen? Op ToetsJeKennis.nl kan je examenvragen oefenen die perfect aansluiten op het echte examen. Inhoud De inhoud van de vragen …
Meer opleidingen Docent wet financieel toezicht

Weet je nog niet of je Docent wet financieel toezicht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent wet financieel toezicht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent wet financieel toezicht

Met wie werkt een Docent wet financieel toezicht samen? 

Het netwerk van de docent wet financieel toezicht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent wet financieel toezicht


Organisaties waar een Docent wet financieel toezicht werkzaam is

Waar werkt een Docent wet financieel toezicht meestal? 

De docent wet financieel toezicht geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent wet financieel toezicht

Waar kun je het beste werken als Docent wet financieel toezicht? Hieronder vindt je de best door de Docent wet financieel toezicht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent wet financieel toezicht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent wet financieel toezicht:

Welke competenties heeft een een Docent wet financieel toezicht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent wet financieel toezicht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent wet financieel toezicht nodig? 

De docent wet financieel toezicht is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent wet financieel toezicht ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak wet financieel toezicht over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent wet financieel toezicht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent wet financieel toezicht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent wet financieel toezicht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent wet financieel toezicht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent wet financieel toezicht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent wet financieel toezicht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent wet financieel toezicht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent wet financieel toezicht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent wet financieel toezicht iets voor je?

Zou je graag Docent wet financieel toezicht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent wet financieel toezicht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent wet financieel toezicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar