Documentair Informatiemedewerker AIVD Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Documentair Informatiemedewerker AIVD Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Documentair Informatiemedewerker AIVD worden: Opleidingen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wil je Documentair Informatiemedewerker AIVD worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Documentair Informatiemedewerker AIVD, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Hoe word je een Documentair Informatiemedewerker AIVD? 

Om in aanmerking te komen voor de functie van Documentair Informatiemedewerker dient de gegadigde kennis te hebben van de gebruikte methoden en technieken binnen de informatiedocumentatie. Zo moet men minimaal in het bezit zijn van een MBO diploma (Medewerker Informatiedienstverlening, Digitale Modules en andere vakopleidingen) en werkervaring hebben op het gebied van informatiedocumentatie.

Tevens moet de toekomstige Documentair Informatiemedewerker op de hoogte zijn van relevante wet- en regelgeving, in staat zijn Engels te spreken en ervaring hebben met 'opslag en terugvondst'-systemen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Er zijn geen opleidingen Documentair Informatiemedewerker AIVD aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Documentair Informatiemedewerker AIVD in werkt

Bekijk meer opleidingen Defensie

Is het verstandig om Documentair Informatiemedewerker AIVD te worden?

Voordat je aan een opleiding Documentair Informatiemedewerker AIVD begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Documentair Informatiemedewerker AIVD worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Binnen de AIVD is het mogelijk werkzaam te blijven als Documentair Informatiemedewerker. Daarnaast zou men op den duur een hogere functie kunnen gaan bekleden binnen de inlichtingendienst. Binnen de Inlichtingenwereld is het voor AIVD-medewerkers mogelijk om te gaan werken voor de MIVD of bij het NCTb (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding).

Buiten de inlichtingenwereld is het mogelijk om werkzaam te worden in het bedrijfsleven of bij andere overheidsinstanties. Een verleden bij de AIVD staat garant voor discipline en integriteit, zaken die in deze vakgebieden erg gewild zijn.

Actuele vacatures zijn te vinden op de website van de AIVD. Momenteel staan er vacatures open voor de Documentair Informatiemedewerker.

De actuele kans op werk voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD

Het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD is onderdeel van de beroepsfamilie Archiefmedewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Archiefmedewerkers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

47

Baankans Documentair Informatiemedewerker AIVD

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Als je je wilt omscholen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Documentair Informatiemedewerker AIVD door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Documentair Informatiemedewerker AIVD zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Documentair Informatiemedewerker AIVD dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature Data analist traineeship Experis
Manpower
Dit ga je doenWil jij je carrière als data analist, info specialist of data scientist naar een hoger niveau tillen? Experis biedt jou deze kans tijdens een 12 tot 18 …
Vacature Traineeship Data Analist
Walters People
Ben jij (bijna) klaar met je studie, heb jij een passie voor werken met data en ben je klaar voor een vliegende start van je carrière? Lees dan snel verder! …
Vacature Traineeship Data Analist
Walters People
Ben jij (bijna) klaar met je studie, heb jij een passie voor werken met data en ben je klaar voor een vliegende start van je carrière? Lees dan snel verder! …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Als je Documentair Informatiemedewerker AIVD wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Documentair Informatiemedewerker AIVD zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Documentair Informatiemedewerker AIVD

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Competenties en Vaardigheden Documentair Informatiemedewerker AIVD

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Documentair Informatiemedewerker AIVD nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Documentair Informatiemedewerker AIVD nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Documentair Informatiemedewerker AIVD

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Documentair Informatiemedewerker AIVD

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD. Als Documentair Informatiemedewerker AIVD wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Documentair Informatiemedewerker AIVD:


zie volledige beschrijving persoonstype Documentair Informatiemedewerker AIVD

Vakkennis voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD

Het is voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Documentair Informatiemedewerker AIVD zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Documentair Informatiemedewerker AIVD


Werkervaring Documentair Informatiemedewerker AIVD

Het is voor een startend Documentair Informatiemedewerker AIVD die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Documentair Informatiemedewerker AIVD is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Documentair Informatiemedewerker AIVD, maar iets anders?

Is een opleiding Documentair Informatiemedewerker AIVD het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Documentair Informatiemedewerker AIVD

Als je Documentair Informatiemedewerker AIVD wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD


Weten hoe het is om als Documentair Informatiemedewerker AIVD te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Documentair Informatiemedewerker AIVD te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Documentair Informatiemedewerker AIVD te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Documentair Informatiemedewerker AIVD te worden?

Zou je graag Documentair Informatiemedewerker AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Documentair Informatiemedewerker AIVD voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar