Documentair Informatiemedewerker AIVD worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Documentair Informatiemedewerker AIVD worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Documentair Informatiemedewerker AIVD worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Documentair Informatiemedewerker AIVD? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Documentair Informatiemedewerker AIVD goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Documentair Informatiemedewerker AIVD wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Alles over hoe je Documentair Informatiemedewerker AIVD kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Om in aanmerking te komen voor de functie van Documentair Informatiemedewerker dient de gegadigde kennis te hebben van de gebruikte methoden en technieken binnen de informatiedocumentatie. Zo moet men minimaal in het bezit zijn van een MBO diploma (Medewerker Informatiedienstverlening, Digitale Modules en andere vakopleidingen) en werkervaring hebben op het gebied van informatiedocumentatie.

Tevens moet de toekomstige Documentair Informatiemedewerker op de hoogte zijn van relevante wet- en regelgeving, in staat zijn Engels te spreken en ervaring hebben met 'opslag en terugvondst'-systemen.

Welke vaardigheden heb je nodig om Documentair Informatiemedewerker AIVD te worden?

Om Documentair Informatiemedewerker AIVD te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Documentair Informatiemedewerker AIVD zijn Consequent handelen, Doorzettingsvermogen en Ambitie. Ook zijn Betrouwbaarheid, Loyaliteit en Oog voor detail belangrijke vaardigheden als je Documentair Informatiemedewerker AIVD wilt worden. Verder zijn Zorgvuldigheid, Nauwkeurigheid en Analyseren ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Documentair Informatiemedewerker AIVD te worden?

Als je Documentair Informatiemedewerker AIVD wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Documentair Informatiemedewerker AIVD

  • Accuratesse
  • Analytisch
  • Discipline
  • Integriteit
  • Oordeelsvorming

Welke eigenschappen heb je nodig om Documentair Informatiemedewerker AIVD te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Documentair Informatiemedewerker AIVD te worden zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Waarnemendheid, Gedetailleerdheid en Leergierigheid.


Met welke persoonstypen kun je Documentair Informatiemedewerker AIVD worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD zijn de Succesvolle werker en de Waarnemer.

De Documentair Informatiemedewerker is ijverige, gedreven, prestatiegericht en volhardend (Succesvolle werker). Ook heeft hij een praktische, objectieve houding en heeft hij analytisch vermogen (Waarnemer).

Opleiding Documentair Informatiemedewerker AIVD

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Documentair Informatiemedewerker AIVD kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Documentair Informatiemedewerker AIVD. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Documentair Informatiemedewerker AIVD. Maar ook cursussen en trainingen voor de Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Er zijn geen opleidingen Documentair Informatiemedewerker AIVD aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Documentair Informatiemedewerker AIVD in werkt

Bekijk meer opleidingen Defensie

Omscholen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD

Hoe kan je omscholen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Documentair Informatiemedewerker AIVD zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Traineeship vacatures

Vacature Traineeship Data Analist
Working talent
Ben jij gek op data analyseren? Word dan Data Analist bij Working Talent. Wij bieden jou een persoonsgericht IT traineeship waarna jij aan de slag kunt als Data Analist! Geef …

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Documentair Informatiemedewerker AIVD. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Documentair Informatiemedewerker AIVD?

Als je wilt omscholen tot Documentair Informatiemedewerker AIVD is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Documentair Informatiemedewerker AIVD

Wat verdient een Documentair Informatiemedewerker AIVD? Het salaris van een Documentair Informatiemedewerker AIVD begint bij €2280,- bruto per maand. Een ervaren Documentair Informatiemedewerker AIVD verdient tot maximaal €3082,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.