Educatief Medewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Educatief Medewerker worden: Opleidingen tot Educatief Medewerker

Wil je Educatief Medewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Educatief Medewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Educatief Medewerker.

Hoe word je een Educatief Medewerker? 

Het beroep Educatief Werker kan uitgevoerd worden na een van de volgende opleidingen:

Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 4, MBO)

Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (MBO)

Sociaal- Cultureel Werker (MBO)

Culturele en Maatschappelijke Vorming (HBO)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Educatief Medewerker

Er zijn geen opleidingen Educatief Medewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Educatief Medewerker in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Educatief Medewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Educatief Medewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Educatief Medewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Educatief Medewerker?

Een Educatief Mederwerker kan in meerdere functies actief zijn.Hij kan beginnen met uitvoerende taken. Later kan hij het werk zelfstandiger uitvoeren of coördinerende taken op zich nemen. Het is ook mogelijk om door te groeien tot manager of beleidsmedewerker wanneer er aanvullende cursussen of opleidingen zijn gevolgd.

De vraag naar Educatief Medewerkers is moeilijk vast te stellen.

De actuele kans op werk voor een Educatief Medewerker

Het beroep Educatief Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Onderwijsbegeleiders en -adviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Onderwijsbegeleiders en -adviseurs is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Educatief Medewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Educatief Medewerker

Als je je wilt omscholen tot Educatief Medewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Educatief Medewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Educatief Medewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Educatief Medewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Educatief Medewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Educatief Medewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Educatief Medewerker

Als je Educatief Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Educatief Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Educatief Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Educatief Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Educatief Medewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Educatief Medewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Educatief Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Educatief Medewerker

Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Educatief Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Educatief Medewerker. Als Educatief Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Educatief Medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Educatief Medewerker

Vakkennis voor een Educatief Medewerker

Het is voor een Educatief Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Educatief Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Educatief Medewerker


Werkervaring Educatief Medewerker

Het is voor een startend Educatief Medewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Educatief Medewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Educatief Medewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Educatief Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Educatief Medewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Educatief Medewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Educatief Medewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Educatief Medewerker te worden?

Zou je graag Educatief Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Educatief Medewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar