Educatief Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Educatief Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep educatief medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je educatief medewerker wordt.

 

Wat is een Educatief Medewerker?

Een Educatief Medewerker ontwikkelt educatieve programma's om jongeren met gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen, allochtonen, werklozen of andere mensen te begeleiden naar een reguliere opleiding. Door allerlei omstandigheden zijn deze groepen mensen niet in staat om (meteen) regulier onderwijs te volgen. Dit kan zijn omdat ze een achterstand hebben in kennis (van de Nederlandse taal) of vaardigheden. De educatieve programma's worden ontwikkeld door een Educatief Medewerker en zijn afgestemd op de leerdoelen van de deelnemers. De programma's kunnen bestaan uit een training in sociale vaardigheden, een computercursus of cursus Nederlands. 

Naast voorbereiden op een reguliere opleiding of baan hebben educatieve programma's ook als doel het opbouwen van een sociaal netwerk te faciliteren. Zo kan er bijvoorbeeld een computercurus geboden worden aan ouderen.De Educatief Medewerker kan ook betrokken zijn bij de uitvoering van de programma's en dus een onderwijzende rol op zich nemen.

Een Educatief Medewerker organiseert ook recreatieve programma's, zoals een spelletjesmiddag, om de sfeer in een instelling of groep te bevorderen. Deze laatste programma's, en sommige andere, kunnen ook onderdeel zijn van een hulpverleningsbehandelplan. Dit plan wordt aan de hand van de ontwikkelingen binnen het educatief programma bijgesteld. Een Educatief Medewerker zorgt ervoor dat deze ontwikkelingen worden doorgegeven aan de hulpverlener.

Naast het ontwikkelen en zelf uitvoeren van een programma, adviseert een Educatief Medewerker ook vrijwilligers of organisaties over het maken van educatieve programma's. 

Past het beroep Educatief Medewerker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Educatief Medewerker?

Werk je al als Educatief Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Educatief Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Educatief Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Educatief Medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Deelnemers
  • Vrijwilligers
  • Hulpverlener

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €3150

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Educatief Medewerker

Wat verdient een Educatief Medewerker?

Het startsalaris is €2100 bruto per maand, wat kan oplopen tot ruim €3150 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Voor onregelmatige diensten in avonduren en weekenden worden er extra vergoedingen gegeven.

Salarisschaal Educatief Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Educatief Medewerker

Er zijn geen vacatures Educatief Medewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Educatief Medewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Educatief Medewerker in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Educatief Medewerker

Wat zijn de baankansen voor een Educatief Medewerker?

Een Educatief Mederwerker kan in meerdere functies actief zijn.Hij kan beginnen met uitvoerende taken. Later kan hij het werk zelfstandiger uitvoeren of coördinerende taken op zich nemen. Het is ook mogelijk om door te groeien tot manager of beleidsmedewerker wanneer er aanvullende cursussen of opleidingen zijn gevolgd.

De vraag naar Educatief Medewerkers is moeilijk vast te stellen.

De actuele kans op werk voor een Educatief Medewerker

Het beroep Educatief Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Onderwijsbegeleiders en -adviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Onderwijsbegeleiders en -adviseurs is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Educatief Medewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Educatief Medewerker worden: Opleidingen tot Educatief Medewerker

Wil je Educatief Medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Educatief Medewerker.

Hoe word je een Educatief Medewerker? 

Het beroep Educatief Werker kan uitgevoerd worden na een van de volgende opleidingen:

Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 4, MBO)

Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (MBO)

Sociaal- Cultureel Werker (MBO)

Culturele en Maatschappelijke Vorming (HBO)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Educatief Medewerker

Er zijn geen opleidingen Educatief Medewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Educatief Medewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Educatief Medewerker

Als je je wilt omscholen tot Educatief Medewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Educatief Medewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Educatief Medewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Educatief Medewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Educatief Medewerker

Als je Educatief Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Educatief Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Educatief Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Educatief Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Educatief Medewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Educatief Medewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Educatief Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Educatief Medewerker

Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Educatief Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Educatief Medewerker. Als Educatief Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Educatief Medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Educatief Medewerker

Vakkennis voor een Educatief Medewerker

Het is voor een Educatief Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Educatief Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Educatief Medewerker


Werkervaring Educatief Medewerker

Het is voor een startend Educatief Medewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Educatief Medewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Jeugdhulpverlener, Orthopedagoog, Jeugd-jongerenwerker .

Iets anders leren?

Is Educatief Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Educatief Medewerker

Je kunt als Educatief Medewerker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Educatief Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Kunstleraren (particulier). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Educatief Medewerker

Verwante beroepen Educatief Medewerker


Hoofd beroepsgroep Educatief Medewerker

Het beroep Educatief Medewerker valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Educatief Medewerker

Met wie werkt een Educatief Medewerker samen? 

Een Educatief Medewerker heeft te maken met verschillende deelnemers aan wie een educatief programma geboden wordt. Dit kan bijvoorbeeld in een bibliotheek waar groepen mensen of individuen komen voor een cursus, zoals ouderen die komen om een computercursus te doen.

Vrijwilligers worden door een Educatief Medewerker geadviseerd bij het maken van een programma.

Tot slot kan hij ook in contact komen met een hulpverlener, die hij informeert over de voortgang van jongeren met gedragsproblemen.


  • Deelnemers
  • Vrijwilligers
  • Hulpverlener
Educatief Medewerker


Organisaties waar een Educatief Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Educatief Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Educatief Medewerker?

Educatieve Medewerkers kunnen werken in verschillende instanties voor jongeren en welzijnsorganisaties. Hierbij kan gedacht worden aan een ROC, buurthuis, jongerencentra, opvangcentra voor vrouwen of asielzoekers.

Het is ook mogelijk om te werken bij organisaties voor vluchtelingenwerk, welzijnsorganisaties of in een bibliotheek.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Educatief Medewerker

Waar kun je het beste werken als Educatief Medewerker? Hieronder vind je de best door de Educatief Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Educatief Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Educatief Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Educatief Medewerker.

Welke competenties heeft een Educatief Medewerker nodig?

Een Educatief Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Educatief Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Educatief Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Educatief Medewerker nodig? 

Een Educatief Medewerker moet veel kennis hebben om de deelenemers te kunnen helpen met een cursus of opleiding. Hij vertrouwt op eigen bronnen en zoekt veiligheid in kennis. Ook is hij vriendelijk, opmerkzaam en betrouwbaar, wat belangrijk is om educatieve programma's over te brengen op deelnemers (Waarnemer).

Verder is een Educatief Medewerker energiek, optimistische en werkt hij doelgericht. Hij is bij de uitvoering van het beroep optimistisch over de kansen die deelnemers hebben in het volgen van regulier onderwijs of het vinden van een baan. Hij is praktisch en doelgericht, omdat met de deelnemer leerdoelen zijn opgesteld (Succesvolle werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Educatief Medewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Educatief Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Educatief Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Educatief Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Educatief Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Educatief Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Educatief Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Educatief Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Educatief Medewerker iets voor je?

Zou je graag Educatief Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Educatief Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Educatief Medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar