Educatief Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Educatief Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Educatief Medewerker ontwikkelt educatieve programma's om jongeren met gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen, allochtonen, werklozen of andere mensen te begeleiden naar een reguliere opleiding. Door allerlei omstandigheden zijn deze groepen mensen niet in staat om (meteen) regulier onderwijs te volgen. Dit kan zijn omdat ze een achterstand hebben in kennis (van de Nederlandse taal) of vaardigheden. De educatieve programma's worden ontwikkeld door een Educatief Medewerker en zijn afgestemd op de leerdoelen van de deelnemers. De programma's kunnen bestaan uit een training in sociale vaardigheden, een computercursus of cursus Nederlands. 

Naast voorbereiden op een reguliere opleiding of baan hebben educatieve programma's ook als doel het opbouwen van een sociaal netwerk te faciliteren. Zo kan er bijvoorbeeld een computercurus geboden worden aan ouderen.De Educatief Medewerker kan ook betrokken zijn bij de uitvoering van de programma's en dus een onderwijzende rol op zich nemen.

Een Educatief Medewerker organiseert ook recreatieve programma's, zoals een spelletjesmiddag, om de sfeer in een instelling of groep te bevorderen. Deze laatste programma's, en sommige andere, kunnen ook onderdeel zijn van een hulpverleningsbehandelplan. Dit plan wordt aan de hand van de ontwikkelingen binnen het educatief programma bijgesteld. Een Educatief Medewerker zorgt ervoor dat deze ontwikkelingen worden doorgegeven aan de hulpverlener.

Naast het ontwikkelen en zelf uitvoeren van een programma, adviseert een Educatief Medewerker ook vrijwilligers of organisaties over het maken van educatieve programma's. 

Wil je werken als Educatief Medewerker?

Werk je al als Educatief Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Educatief Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Educatief Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Educatief Medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Deelnemers
  • Vrijwilligers
  • Hulpverlener

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €3150

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Educatief Medewerker

Wat verdient een Educatief Medewerker?

Het startsalaris is €2100 bruto per maand, wat kan oplopen tot ruim €3150 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Voor onregelmatige diensten in avonduren en weekenden worden er extra vergoedingen gegeven.

Salarisschaal Educatief Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Educatief Medewerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Educatief Medewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Educatief Medewerker? 

Een Educatief Mederwerker kan in meerdere functies actief zijn.Hij kan beginnen met uitvoerende taken. Later kan hij het werk zelfstandiger uitvoeren of coördinerende taken op zich nemen. Het is ook mogelijk om door te groeien tot manager of beleidsmedewerker wanneer er aanvullende cursussen of opleidingen zijn gevolgd.

De vraag naar Educatief Medewerkers is moeilijk vast te stellen.

Baankans Educatief Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Educatief Medewerker worden: Opleidingen tot Educatief Medewerker

Hoe word je een Educatief Medewerker? 

Het beroep Educatief Werker kan uitgevoerd worden na een van de volgende opleidingen:

Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 4, MBO)

Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (MBO)

Sociaal- Cultureel Werker (MBO)

Culturele en Maatschappelijke Vorming (HBO)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Educatief Medewerker

Pedagogisch Educatief Medewerker
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Inhoud opleiding In de Ad PEM-opleiding staat de ontwikkeling van het …
Meer opleidingen Educatief Medewerker

Weet je nog niet of je Educatief Medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Educatief Medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Educatief Medewerker

Met wie werkt een Educatief Medewerker samen? 

Een Educatief Medewerker heeft te maken met verschillende deelnemers aan wie een educatief programma geboden wordt. Dit kan bijvoorbeeld in een bibliotheek waar groepen mensen of individuen komen voor een cursus, zoals ouderen die komen om een computercursus te doen.

Vrijwilligers worden door een Educatief Medewerker geadviseerd bij het maken van een programma.

Tot slot kan hij ook in contact komen met een hulpverlener, die hij informeert over de voortgang van jongeren met gedragsproblemen.


  • Deelnemers
  • Vrijwilligers
  • Hulpverlener
Educatief Medewerker


Organisaties waar een Educatief Medewerker werkzaam is

Waar werkt een Educatief Medewerker meestal? 

Educatieve Medewerkers kunnen werken in verschillende instanties voor jongeren en welzijnsorganisaties. Hierbij kan gedacht worden aan een ROC, buurthuis, jongerencentra, opvangcentra voor vrouwen of asielzoekers.

Het is ook mogelijk om te werken bij organisaties voor vluchtelingenwerk, welzijnsorganisaties of in een bibliotheek.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Educatief Medewerker

Waar kun je het beste werken als Educatief Medewerker? Hieronder vindt je de best door de Educatief Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Educatief Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Educatief Medewerker:

Welke competenties heeft een een Educatief Medewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Educatief Medewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Educatief Medewerker nodig? 

Een Educatief Medewerker moet veel kennis hebben om de deelenemers te kunnen helpen met een cursus of opleiding. Hij vertrouwt op eigen bronnen en zoekt veiligheid in kennis. Ook is hij vriendelijk, opmerkzaam en betrouwbaar, wat belangrijk is om educatieve programma's over te brengen op deelnemers (Waarnemer).

Verder is een Educatief Medewerker energiek, optimistische en werkt hij doelgericht. Hij is bij de uitvoering van het beroep optimistisch over de kansen die deelnemers hebben in het volgen van regulier onderwijs of het vinden van een baan. Hij is praktisch en doelgericht, omdat met de deelnemer leerdoelen zijn opgesteld (Succesvolle werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Educatief Medewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Educatief Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Educatief Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Educatief Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Educatief Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Educatief Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Educatief Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Educatief Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Educatief Medewerker iets voor je?

Zou je graag Educatief Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Educatief Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Educatief Medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar