Effectenhandelaar Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Effectenhandelaar worden: Opleidingen tot Effectenhandelaar

Wil je Effectenhandelaar worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Effectenhandelaar, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Effectenhandelaar.

Hoe word je een Effectenhandelaar? 

Om Effectenhandelaar te worden heeft men een opleiding nodig op minimaal HBO niveau, in Financiële richting. Dit kan Accountancy  zijn, maar ook Financial Service Management of Economie zijn opleidingen die tot een baan als Effectenhandelaar kunnen leiden. Werkervaring is over het algemeen belangrijker dan opleiding, omdat inzicht cruciaal is.

De 2 best beoordeelde opleidingen Effectenhandelaar

bijgewerkt op 23-11-2021

Driedaagse trading cursus
In de driedaagse intensieve trading cursus leer ik u alles wat u nodig heeft om een succesvolle trader te worden. Ik geef u een duidelijke methode die voor een groot deel …
Driedaagse trading cursus
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition

Is het verstandig om Effectenhandelaar te worden?

Voordat je aan een opleiding Effectenhandelaar begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Effectenhandelaar worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Effectenhandelaar?

Er zijn in Nederland maar weinig mogelijkheden om als Effectenhandelaar aan het werk te kunnen. Men kan er voor kiezen om voor zichzelf en met eigen geld als Effectenhandelaar te beginnen. Een succesvolle Effectenhandelaar heeft kans om door te groeien door bij een groot (buitenlands) bedrijf terecht te komen, maar de grootste groei zit in de groei van de bonus naarmate men meer succes weet te behalen.

De actuele kans op werk voor een Effectenhandelaar

Het beroep Effectenhandelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Effecten- en valutahandelaren en -makelaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Effecten- en valutahandelaren en -makelaars is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

57

Baankans Effectenhandelaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Effectenhandelaar

Als je je wilt omscholen tot Effectenhandelaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Effectenhandelaar door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Effectenhandelaar zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Effectenhandelaar

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Effectenhandelaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Effectenhandelaar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Effectenhandelaar

Als je Effectenhandelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Effectenhandelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Effectenhandelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Effectenhandelaar?

Competenties en Vaardigheden Effectenhandelaar

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Effectenhandelaar nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Effectenhandelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Effectenhandelaar

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Effectenhandelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Effectenhandelaar. Als Effectenhandelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Effectenhandelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Effectenhandelaar

Vakkennis voor een Effectenhandelaar

Het is voor een Effectenhandelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Effectenhandelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Effectenhandelaar

Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition

Werkervaring Effectenhandelaar

Het is voor een startend Effectenhandelaar die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Effectenhandelaar is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals



Geen opleiding Effectenhandelaar, maar iets anders?

Is een opleiding Effectenhandelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Effectenhandelaar te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Effectenhandelaar te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Effectenhandelaar te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Effectenhandelaar te worden?

Zou je graag Effectenhandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Effectenhandelaar voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar