Effectenhandelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Effectenhandelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep effectenhandelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je effectenhandelaar wordt.

 

Wat is een Effectenhandelaar?

De Effectenhandelaar houdt zich bezig met het aankopen en verkopen van opties, futures of aandelen. Hierbij is het de kunst om de effecten tegen een zo laag mogelijke prijs aan te kopen, en tegen een zo hoog mogelijke prijs weer te verkopen. Een Effectenhandelaar zal dan ook snelle beslissingen moeten kunnen nemen en zeer stressbestendig moeten zijn.

Een Effectenhandelaar wordt ingehuurd door een klant en krijgt daarbij de opdracht om zoveel mogelijk winst te behalen met het gegeven geld. Hierbij kunnen enige voorwaarden gesteld worden, maar vaak heeft de Effectenhandelaar veel bewegingsvrijheid in eigen handelen. Hij kan ook voor zichzelf werken.

Om het geld goed te kunnen investeren, zal de Effectenhandelaar de koers van relevante aandelen nauwkeurig in de gaten moeten blijven houden en signaleren of wanneer een aandeel op het laag staat, het ook weer stijgt. Hiervoor heeft de Effectenhandelaar niet alleen een grote hoeveelheid kennis van en inzicht in de markt nodig, maar vooral ook een goed instinct. Iedereen kan kennis van de markt hebben en hiermee op de beurs beleggen, maar niet iedereen kan effectief beleggen. Elke minuut, elke verkeerde beslissing, kan het verschil uitmaken tussen het vergaren van een rijkdom of het verlies van een fortuin. Het werk van een Effectenhandelaar is dan ook uiterst risicovol en veranderlijk.Wil je werken als Effectenhandelaar?

Werk je al als Effectenhandelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Effectenhandelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Effectenhandelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Effectenhandelaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klant
  • Effectenhandelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

99


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Effectenhandelaar

Wat verdient een Effectenhandelaar?

Het salaris van een Effectenhandelaar is zeer variabel, naar schattig gemiddeld tussen de €2800 en €6000 per maand, maar kan afhankelijk van economische situatie en werkgever naar boven en beneden uitschieten. Effectenhandelaren krijgen echter altijd zeer riante bonussen, die hun jaarsalaris kunnen benaderen. Dit stimuleert de Effectenhandelaar hard door te blijven werken.

Salarisschaal Effectenhandelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Effectenhandelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Effectenhandelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Effectenhandelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Effectenhandelaar vacatures

Vacature Jr. Trader Vlees internationaal
SAM Recruitment
Jr. Trader Vlees internationaal Wat ga je doen? Als internationale trader zal jij als specialist wereldwijd vlees inkopen voor het verkoop team. Jij zal proactief leveranciers benaderen in verschillende internationale …
Vacature Sales Trader/ Accountmanager Groenten en Fruit Innovation
SAM Recruitment
Sales Trader/Accountmanager Groenten en Fruit Innovation Wat ga je doen? Als sales trader ga je Fruit verkopen richting de gehele Europese markt. Dit doe je voor een vooruitstrevende organisatie op …
Vacature Trader Meat Commodity International
SAM Recruitment
Trader Meat Commodity International Wat ga je doen? Als internationale trader zal jij als specialist wereldwijd vlees inkopen voor het verkoop team. Jij zal proactief leveranciers benaderen in verschillende internationale …
Vacature Ervaren Trader Liquor Aziatische markt - Chinees sprekend
SAM Recruitment
Ervaren Trader Liquor Aziatische markt – Chinees sprekend Wat ga je doen? Voor de rol als Ervaren Trader Liquor Aziatische markt zal jij verantwoordelijk worden voor het exporteren van liquor …
Vacature SALES TRADER CITRUS
SAM Recruitment
Sales Trader Citrus Wat ga je doen? Als Sales Trader gespecialiseerd in Citrus Fruit ben je verantwoordelijk voor inkoop en verkoop van verschillende type citrusvruchten. Je gaat zelfstandig aan de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Effectenhandelaar

Wat zijn de baankansen voor een Effectenhandelaar?

Er zijn in Nederland maar weinig mogelijkheden om als Effectenhandelaar aan het werk te kunnen. Men kan er voor kiezen om voor zichzelf en met eigen geld als Effectenhandelaar te beginnen. Een succesvolle Effectenhandelaar heeft kans om door te groeien door bij een groot (buitenlands) bedrijf terecht te komen, maar de grootste groei zit in de groei van de bonus naarmate men meer succes weet te behalen.

De actuele kans op werk voor een Effectenhandelaar

Het beroep Effectenhandelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Effecten- en valutahandelaren en -makelaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Effecten- en valutahandelaren en -makelaars is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

99

Baankans Effectenhandelaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Effectenhandelaar worden: Opleidingen tot Effectenhandelaar

Wil je Effectenhandelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Effectenhandelaar.

Hoe word je een Effectenhandelaar? 

Om Effectenhandelaar te worden heeft men een opleiding nodig op minimaal HBO niveau, in Financiële richting. Dit kan Accountancy  zijn, maar ook Financial Service Management of Economie zijn opleidingen die tot een baan als Effectenhandelaar kunnen leiden. Werkervaring is over het algemeen belangrijker dan opleiding, omdat inzicht cruciaal is.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Effectenhandelaar

Driedaagse trading cursus
In de driedaagse intensieve trading cursus leer ik u alles wat u nodig heeft om een succesvolle trader te worden. Ik geef u een duidelijke methode die voor een groot deel …
Driedaagse trading cursus
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition

Omscholen tot Effectenhandelaar

Als je je wilt omscholen tot Effectenhandelaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Effectenhandelaar zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Effectenhandelaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Effectenhandelaar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Effectenhandelaar

Als je Effectenhandelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Effectenhandelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Effectenhandelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Effectenhandelaar?

Competenties en Vaardigheden Effectenhandelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Effectenhandelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Effectenhandelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Effectenhandelaar

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Effectenhandelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Effectenhandelaar. Als Effectenhandelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Effectenhandelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Effectenhandelaar

Vakkennis voor een Effectenhandelaar

Het is voor een Effectenhandelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Effectenhandelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Effectenhandelaar

Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition

Werkervaring Effectenhandelaar

Het is voor een startend Effectenhandelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Effectenhandelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Effectenhandelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Effectenhandelaar

Met wie werkt een Effectenhandelaar samen? 

Een Effectenhandelaar zal altijd eerst met de klant moeten overleggen om zijn wensen duidelijk te krijgen. Hierdoor weet de Effectenhandelaar hoeveel vrijheid hij heeft in zijn handelen of hoeveel hij met de klant zal moeten blijven overleggen . Verder brengt de Effectenhandelaar veel tijd door met zijn collega's op de beursvloer. Voor het werkelijk aankopen of verkopen van effecten kan het zo zijn dat de Effectenhandelaar met een ondersteunende kracht werkt, die dan daadwerkelijk de transacties op de computer afhandelt, op aanwijzing van de Effectenhandelaar.


  • Klant
  • Effectenhandelaar
Effectenhandelaar


Organisaties waar een Effectenhandelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Effectenhandelaar meestal werkt.

Waar werkt een Effectenhandelaar?

Een Effectenhandelaar werkt vaak voor een bank of effectenhandelaarsbedrijf, maar kan ook door een particulier persoon ingehuurd worden. De primaire werkplek van de Effectenhandelaar is nog steeds de beursvloer, al vindt het handelen tegenwoordig voornamelijk achter de computer plaats.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Effectenhandelaar

Waar kun je het beste werken als Effectenhandelaar? Hieronder vind je de best door de Effectenhandelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Effectenhandelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Effectenhandelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Effectenhandelaar.

Welke competenties heeft een Effectenhandelaar nodig?

Een Effectenhandelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Effectenhandelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Effectenhandelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Effectenhandelaar nodig? 

Een Effectenhandelaar is afhankelijk van het behalen van directe en goede resultaten, waardoor hij uiterst snel en gehaaid moet denken. Hij moet inventief zijn in zijn beleggingen en slimmer zijn dan zijn collega's (Succesvolle werker). Hierbij is het cruciaal dat de Effectenhandelaar de markt goed in de gaten houdt, en precies weet wat er allemaal op de beurs speelt. Kennis (zeker in combinatie met instinct) kan heel wat uitmaken in de effectenhandel (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Effectenhandelaar


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Effectenhandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Effectenhandelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Effectenhandelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Effectenhandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Effectenhandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Effectenhandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Effectenhandelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Effectenhandelaar iets voor je?

Zou je graag Effectenhandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Effectenhandelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Effectenhandelaar?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Effectenhandelaar

Vacature Senior AGF Trader Innovation - €85K
SAM Recruitment
Senior AGF Trader Innovation - €85K Wat ga je doen? Als zeer ervaren trader ga je zelfstandig Fruit verkopen in de Europese markt. Je onderhoudt en bouwt bestaande klanten uit. …
Vacature INTERNATIONAL SALES TRADER EGGS
SAM Recruitment
International Sales Trader Eggs Wat ga je doen? Maak jij als trader het verschil en ben jij een analytische ambitieuze persoon met sterke sociale vaardigheden? Denk jij groot, proactief en …
Vacature INTERNATIONAL JUNIOR TRADER FISH
SAM Recruitment
International Junior trader Fish Wat ga je doen? Heb jij een trackrecord in traden/ inkopen en hou je van verschillende culturen? Ben jij daarnaast gepassioneerd over eten? Dan zou dit …
Vacature Getalenteerde Trader Haircare Aziatische markt - Chinees sprekend
SAM Recruitment
Getalenteerde Trader Haircare Aziatische markt – Chinees sprekend Wat ga je doen? Voor de rol als Trader Haircare Aziatische markt zal jij verantwoordelijk worden voor het exporteren van A-merk Haircare …
Vacature Junior Trader Commodity Groenten en Fruit - Franstalig
SAM Recruitment
Junior Trader Commodity Groenten en Fruit - Franstalig Wat ga je doen? Dit zal een tweede of derde stap in jouw carrière zijn. Als Junior Trader Commodity Groenten en Fruit …

Actuele blogposts


reacties op Effectenhandelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar