Effectenhandelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Effectenhandelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep effectenhandelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je effectenhandelaar wordt.

 

Wat is een Effectenhandelaar?

De Effectenhandelaar houdt zich bezig met het aankopen en verkopen van opties, futures of aandelen. Hierbij is het de kunst om de effecten tegen een zo laag mogelijke prijs aan te kopen, en tegen een zo hoog mogelijke prijs weer te verkopen. Een Effectenhandelaar zal dan ook snelle beslissingen moeten kunnen nemen en zeer stressbestendig moeten zijn.

Een Effectenhandelaar wordt ingehuurd door een klant en krijgt daarbij de opdracht om zoveel mogelijk winst te behalen met het gegeven geld. Hierbij kunnen enige voorwaarden gesteld worden, maar vaak heeft de Effectenhandelaar veel bewegingsvrijheid in eigen handelen. Hij kan ook voor zichzelf werken.

Om het geld goed te kunnen investeren, zal de Effectenhandelaar de koers van relevante aandelen nauwkeurig in de gaten moeten blijven houden en signaleren of wanneer een aandeel op het laag staat, het ook weer stijgt. Hiervoor heeft de Effectenhandelaar niet alleen een grote hoeveelheid kennis van en inzicht in de markt nodig, maar vooral ook een goed instinct. Iedereen kan kennis van de markt hebben en hiermee op de beurs beleggen, maar niet iedereen kan effectief beleggen. Elke minuut, elke verkeerde beslissing, kan het verschil uitmaken tussen het vergaren van een rijkdom of het verlies van een fortuin. Het werk van een Effectenhandelaar is dan ook uiterst risicovol en veranderlijk.Wil je werken als Effectenhandelaar?

Werk je al als Effectenhandelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Effectenhandelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Effectenhandelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Effectenhandelaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klant
  • Effectenhandelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Effectenhandelaar

Wat verdient een Effectenhandelaar?

Het salaris van een Effectenhandelaar is zeer variabel, naar schattig gemiddeld tussen de €2800 en €6000 per maand, maar kan afhankelijk van economische situatie en werkgever naar boven en beneden uitschieten. Effectenhandelaren krijgen echter altijd zeer riante bonussen, die hun jaarsalaris kunnen benaderen. Dit stimuleert de Effectenhandelaar hard door te blijven werken.

Salarisschaal Effectenhandelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Effectenhandelaar

Er zijn geen vacatures Effectenhandelaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Effectenhandelaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Effectenhandelaar in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Effectenhandelaar

Wat is de toekomst van Effectenhandelaar?

Er zijn in Nederland maar weinig mogelijkheden om als Effectenhandelaar aan het werk te kunnen. Men kan er voor kiezen om voor zichzelf en met eigen geld als Effectenhandelaar te beginnen. Een succesvolle Effectenhandelaar heeft kans om door te groeien door bij een groot (buitenlands) bedrijf terecht te komen, maar de grootste groei zit in de groei van de bonus naarmate men meer succes weet te behalen.

Baankans Effectenhandelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Effectenhandelaar worden: Opleidingen tot Effectenhandelaar

Wil je effectenhandelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Effectenhandelaar? 

Om Effectenhandelaar te worden heeft men een opleiding nodig op minimaal HBO niveau, in Financiële richting. Dit kan Accountancy  zijn, maar ook Financial Service Management of Economie zijn opleidingen die tot een baan als Effectenhandelaar kunnen leiden. Werkervaring is over het algemeen belangrijker dan opleiding, omdat inzicht cruciaal is.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Effectenhandelaar

DSI Integriteitsprogramma Effectenhandelaar
DSI Integriteitsprogramma effectenhandelaar bestaat uit de volgende modules: * Elearning DSI Integriteitsmodule Institutioneel * Workshop 'Integriteit & kritische oordeelsvorming' Institutioneel Welkom bij de DSI Integriteitsprogramma’s. Met de DSI Integriteitsprogramma’s willen …
Meer opleidingen Effectenhandelaar

Weet je nog niet of je Effectenhandelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Effectenhandelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Effectenhandelaar

Met wie werkt een Effectenhandelaar samen? 

Een Effectenhandelaar zal altijd eerst met de klant moeten overleggen om zijn wensen duidelijk te krijgen. Hierdoor weet de Effectenhandelaar hoeveel vrijheid hij heeft in zijn handelen of hoeveel hij met de klant zal moeten blijven overleggen . Verder brengt de Effectenhandelaar veel tijd door met zijn collega's op de beursvloer. Voor het werkelijk aankopen of verkopen van effecten kan het zo zijn dat de Effectenhandelaar met een ondersteunende kracht werkt, die dan daadwerkelijk de transacties op de computer afhandelt, op aanwijzing van de Effectenhandelaar.


  • Klant
  • Effectenhandelaar
Effectenhandelaar


Organisaties waar een Effectenhandelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Effectenhandelaar meestal werkt.

Waar werkt een Effectenhandelaar?

Een Effectenhandelaar werkt vaak voor een bank of effectenhandelaarsbedrijf, maar kan ook door een particulier persoon ingehuurd worden. De primaire werkplek van de Effectenhandelaar is nog steeds de beursvloer, al vindt het handelen tegenwoordig voornamelijk achter de computer plaats.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Effectenhandelaar

Waar kun je het beste werken als Effectenhandelaar? Hieronder vind je de best door de Effectenhandelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Effectenhandelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Effectenhandelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Effectenhandelaar.

Welke competenties heeft een Effectenhandelaar nodig?

Een Effectenhandelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Effectenhandelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Effectenhandelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Effectenhandelaar nodig? 

Een Effectenhandelaar is afhankelijk van het behalen van directe en goede resultaten, waardoor hij uiterst snel en gehaaid moet denken. Hij moet inventief zijn in zijn beleggingen en slimmer zijn dan zijn collega's (Succesvolle werker). Hierbij is het cruciaal dat de Effectenhandelaar de markt goed in de gaten houdt, en precies weet wat er allemaal op de beurs speelt. Kennis (zeker in combinatie met instinct) kan heel wat uitmaken in de effectenhandel (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Effectenhandelaar


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Effectenhandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Effectenhandelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Effectenhandelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Effectenhandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Effectenhandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Effectenhandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Effectenhandelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Effectenhandelaar iets voor je?

Zou je graag Effectenhandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Effectenhandelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Effectenhandelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar