Entertainment Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Entertainment Manager? Lees de functieomschrijving.

De Entertainment Manager heeft een leidinggevende of adviserende functie in diverse mediasectoren. Denk hierbij aan sectoren als muziek, televisie, film, theater en nieuwe media. De Entertainment Manager is een professional die leiding geeft aan een creatief team. De Entertainment Manager heeft kennis van het medialandschap en kan mediagedrag analyseren. De Entertainment Manager weet alles over de structuren, het gebruik, de functie en de inzet van diverse (massa)media.

Concreet kan de Entertainment Manager bijvoorbeeld de ontwikkeling van een nieuwe radio- of televisieprogramma coördineren of leiding geven aan een team dat een nieuw (digitaal) magazine op de markt gaat brengen. De mogelijkheden voor de Entertainment Manager zijn breed binnen de media- en entertainmentsectoren. Ook de organisaties waar de Entertainment Manager werkzaam is, kunnen uiteenlopend zijn.  De Entertainment Manager kan voor een communicatiebureau werken, maar bijvoorbeeld ook voor een filmproductiebedrijf of een uitgeverij.

De Entertainment Manager moet beschikken over goede leiderschapskwaliteiten en creativiteit. De Entertainment Manager begint meestal niet direct in deze leidinggevende functie. Vaak wordt begonnen in een lagere functie in media en/of entertainment en kan naarmate meer ervaring opgedaan wordt, doorgegroeid worden naar de functie van Entertainment Manager.

Wil je werken als Entertainment Manager?

Werk je al als Entertainment Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Entertainment Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Entertainment Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Entertainment Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Entertainment Manager

Wat verdient een Entertainment Manager?

Het salaris van de Entertainment Manager is afhankelijk van de sector en de organisatie waar de Entertainment Manager werkzaam is. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk. Het is daarom lastig om hier een inschatting van te geven.

Salarisschaal Entertainment Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Entertainment Manager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Entertainment Manager

Hoe goed is de toekomst voor de Entertainment Manager? 

De branche waarin de Entertainment Manager werkzaam is, is een dynamische branche. Vooral op het gebied van nieuwe media volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Het is belangrijk deze op de voet te volgen en goed op de hoogte te blijven. Een goed netwerk en voldoende ervaring is belangrijk om aan de slag te kunnen als Entertainment Manager. Vaak begint de Entertainment Manager in een lagere functie en groeit bij voldoende ervaring door naar de functie van Entertainment Manager.

Baankans Entertainment Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Entertainment Manager worden: Opleidingen tot Entertainment Manager

Hoe word je een Entertainment Manager? 

Om aan de slag te kunnen als Entertainment Manager is de meest voor de hand liggen opleiding de HBO opleiding Media en Entertainment Management. In deze 4-jarige opleiding leer de Entertainment Manager alle benodigde vaardigheden, zoals organiseren, financiën, management en marketing.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Entertainment Manager

Beroepsopleiding: Hospitality Management
Gastvrijheid wordt wel het sleutelwoord van de hospitality opleiding genoemd. Het werkveld is dan ook erg breed. Zij die werkzaam zijn in deze branche werken bij heel veel verschillende organisaties. …
Meer opleidingen Entertainment Manager

Weet je nog niet of je Entertainment Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Entertainment Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Entertainment Manager

Met wie werkt een Entertainment Manager samen? 

Een goed netwerk is belangrijk voor de functie van de Entertainment Manager. De Entertainment Manager heeft in de dagelijkse werkzaamheden vaak met andere mensen te maken en moet dan ook beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden.


Entertainment Manager


Organisaties waar een Entertainment Manager werkzaam is

Waar werkt een Entertainment Manager meestal? 

De Entertainment Manager kan bij diverse organisaties een leidinggevende en/of adviserende functie hebben. Denk hierbij aan een uitgeverij, communicatiebureau of entertainmentbedrijf. Maar de Entertainment Manager kan ook bij een radio- of televisieomroep, filmproductiebedrijf of een eventcastingbureau werken. De Entertainment Manager is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Entertainment Manager

Waar kun je het beste werken als Entertainment Manager? Hieronder vindt je de best door de Entertainment Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Entertainment Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Entertainment Manager:

Welke competenties heeft een een Entertainment Manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Entertainment Manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Entertainment Manager nodig? 

Omdat de Entertainment Manager een leidinggevende functie heeft, zijn leiderschapskwaliteiten belangrijk (Baas). De Entertainment Manager moet daarnaast beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. De Entertainment Manager moet ambitieus zijn en een harde werker zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Entertainment Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Entertainment Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Entertainment Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Entertainment Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Entertainment Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Entertainment Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Entertainment Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Entertainment Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Entertainment Manager iets voor je?

Zou je graag Entertainment Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Entertainment Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Entertainment Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar