Epidemioloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Epidemioloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep epidemioloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je epidemioloog wordt.

 

Wat is een Epidemioloog?

De Epidemioloog is een wetenschapper die zich bezighoudt met de epidemiologie. Epidemiologie betekent letterlijk ‘datgene wat er onder het volk is’. Inmiddels heeft het de specifieke beteken ‘datgene wat er aan ziekte onder het volk is’ gekregen.

 

Epidemiologie is de wetenschappelijke studie over de verspreiding en de voorkoming van ziekten onder de bevolking. De Epidemioloog richt zich niet zozeer op de diagnose en de behandeling van ziekten, maar doet onderzoek naar wie er door de ziekte getroffen wordt en welke factoren hier mogelijk een rol bij spelen. Bij deze factoren kun je denken aan geslacht, leeftijd, voeding en eventuele besmettingsbronnen.

 

De Epidemioloog maakt gebruikt van statistische methodes om zo achter de beïnvloedende factoren, verspreiding en eventuele voorkoming van besmettelijke en niet-besmettelijke ziekten te komen. Mogelijk kan de Epidemioloog hierdoor een rol spelen bij de preventie en bestrijding van deze ziekten. Het kunnen analyseren van grote databestanden en  het uitvoeren van statistische analyses zijn belangrijke vaardigheden voor de Epidemioloog. 

Naast de algemene termijn Epidemioloog zijn er twee verwante functies:

  • klinisch Epidemioloog
  • veterinair Epidemioloog

 

De klinisch Epidemioloog onderzoekt groepen mensen om zo het stellen van diagnoses en prognoses te optimaliseren en behandelingen te evalueren. De veterinair Epidemioloog doet onderzoek naar de beïnvloedende factoren, voorkoming en verspreiding van ziekten bij vee.Wil je werken als Epidemioloog?

Werk je al als Epidemioloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Epidemioloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Epidemioloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Epidemioloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Onderzoeker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Epidemioloog

Wat verdient een Epidemioloog?

Het salaris van de Epidemioloog is afhankelijk van de werkplek van de Epidemioloog en in welke rol de Epidemioloog heeft.

Salarisschaal Epidemioloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Epidemioloog

Er zijn geen vacatures Epidemioloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Epidemioloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Epidemioloog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Epidemioloog

Wat is de toekomst van Epidemioloog?

Er is relatief weinig vraag naar Epidemiologen. Er zijn wel beschikbare vacatures, maar niet in overvloed. Doorgroeimogelijkheden zijn er wel voor de Epidemioloog. Zo kan een Epidemioloog A doorgroeien naar de functie van Epidemioloog B door te gaan promoveren.

Baankans Epidemioloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Epidemioloog worden: Opleidingen tot Epidemioloog

Wil je epidemioloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Epidemioloog? 

Voor de functie van Epidemioloog is de WO masteropleiding Epidemiologie aan te raden. De Epidemioloog wordt dan opgeleid tot Epidemioloog A. Door daarna te gaan promoveren kan de Epidemioloog opgeleid worden tot Epidemioloog B. Als vooropleiding voor deze masteropleiding is een bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde of een vergelijkbare opleiding nodig.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Epidemioloog

Basiskennis aardrijkskunde
Veel van de vraagstukken van de moderne tijd hebben te maken met geografie. Hoeveel grondstoffen hebben we nog over? Hoe komt het dat in veel landen voedsel steeds schaarser wordt? …
Meer opleidingen Epidemioloog

Weet je nog niet of je Epidemioloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Epidemioloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Epidemioloog

Met wie werkt een Epidemioloog samen? 

De Epidemioloog werkt samen met andere onderzoekers en Epidemiologen. Ook heeft de Epidemioloog contact met medisch specialisten om zo op de hoogte te blijven ziekten en de ontwikkelingen op medisch gebied.


  • Onderzoeker
Epidemioloog


Organisaties waar een Epidemioloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Epidemioloog meestal werkt.

Waar werkt een Epidemioloog?

De Epidemioloog werkt vaak bij een onderzoekscentrum. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een universitair medisch centrum. Hier heeft de Epidemioloog alle mogelijke faciliteiten om onderzoek naar de verspreiding en voorkoming van ziekten uit te voeren. De Epidemioloog is dan werkzaam in de non-profit sector. De Epidemioloog kan ook in het bedrijfsleven terecht komen en is dan werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Epidemioloog

Waar kun je het beste werken als Epidemioloog? Hieronder vind je de best door de Epidemioloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Epidemioloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Epidemioloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Epidemioloog.

Welke competenties heeft een Epidemioloog nodig?

Een Epidemioloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Epidemioloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Epidemioloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Epidemioloog nodig? 

De Epidemioloog moet beschikken over goede analytische vaardigheden. De Epidemioloog moet grote databestanden kunnen analyseren en statistische analyses uit kunnen voeren (Waarnemer). Aan de hand van deze onderzoeksresultaten moet de Epidemioloog adviezen uitbrengen over de voorkoming van ziekten. De Epidemioloog moet zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken. Ook moet de Epidemioloog betrouwbaar en perfectionistisch zijn (Perfectionist). 

Bekijk de persoonstypen voor Epidemioloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Epidemioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Epidemioloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Epidemioloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Epidemioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Epidemioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Epidemioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Epidemioloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Epidemioloog iets voor je?

Zou je graag Epidemioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Epidemioloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Epidemioloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar