Evangelist Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Evangelist worden: Opleidingen tot Evangelist

Wil je Evangelist worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Evangelist, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Evangelist.

Hoe word je een Evangelist? 

Er is geen specifieke opleiding tot Evangelist. Vaak hebben Evangelisten een opleiding gevolgd die godsdiensten behandelt, zoals Theologie (universitair). Vaak hebben Evangelisten echter een heel andere of helemaal geen opleiding gevolgd.

Evangelisten hebben hun kennis over de Bijbel bijvoorbeeld opgedaan van hun ouders, mensen uit hun omgeving of school. Ze kunnen ook kennis opdoen door middel van zelfstudie.

De 3 best beoordeelde opleidingen Evangelist

bijgewerkt op 30-11-2021

Agile Scrum Master
The Agile Scrum Master certification training is designed to give you deep insights into the highly popular Agile Scrum project methodology. You’ll learn the key concepts of Agile as a …
Agile Scrum Master
Masterclass Voice
Een spraakassistent voor je organisatie  In Nederland gebruikt 1 op de 3 volwassenen een spraakassistent via de telefoon of slimme speaker (Voice monitor 2021). Bekende spraakassistenten zijn Siri, Alexa en …
Masterclass Voice
Podcast en Clubhouse: hoe je een gevraagde gast wordt én een goede host.
Actief luisteren, vragen stellen, richting geven; zonder op te leggen. Het voeren van een dialoog lijkt moeilijker dan ooit in tekenen van verkorte aandacht en toegenomen frustratie. In deze training …
Podcast en Clubhouse: hoe je een gevraagde gast wordt én een goede host.

Is het verstandig om Evangelist te worden?

Voordat je aan een opleiding Evangelist begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Evangelist worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Evangelist?

Hoe succesvol een Evangelist is en hoeveel werk hij heeft, ligt vaak aan hemzelf. Een Evangelist kan zich als spreker aanbieden op verschillende conferenties en bijeenkomsten. Ook kan hij godsdienstige boeken uitbrengen. Ook bij kerken zijn Evangelisten welkom. Wel dient hij dan flexibel te zijn wat betreft de locatie.

Eventueel kan een Evangelist doorgroeien naar een functie als Pastoor, Priester, Dominee of Predikant. Dit gaat echter niet zomaar. Voorwaarde is dat hij de juiste opleiding heeft gevolgd! Om Pastoor te worden, moet men bijvoorbeeld eerst Priester zijn geweest. Hiervoor is weer een priesteropleiding in een seminarie nodig.

De actuele kans op werk voor een Evangelist

Het beroep Evangelist is onderdeel van de beroepsfamilie Pastoraal werkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Pastoraal werkers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Evangelist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Evangelist

Als je je wilt omscholen tot Evangelist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Evangelist door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Evangelist zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Evangelist

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Evangelist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Evangelist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Evangelist

Als je Evangelist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Evangelist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Evangelist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Evangelist?

Competenties en Vaardigheden Evangelist

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Evangelist nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Evangelist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Evangelist

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Evangelist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Evangelist. Als Evangelist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Evangelist:


zie volledige beschrijving persoonstype Evangelist

Vakkennis voor een Evangelist

Het is voor een Evangelist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Evangelist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Evangelist

Agile Scrum Master
The Agile Scrum Master certification training is designed to give you deep insights into the highly popular Agile Scrum project methodology. You’ll learn the key concepts of Agile as a …
Agile Scrum Master

Werkervaring Evangelist

Het is voor een startend Evangelist die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Evangelist is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Evangelist, maar iets anders?

Is een opleiding Evangelist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Evangelist te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Evangelist te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Evangelist te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Evangelist te worden?

Zou je graag Evangelist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Evangelist voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar