Examinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Examinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep examinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je examinator wordt.

Wat is een Examinator?

 

Een Examinator is iemand die het afnemen van examens voor zijn rekening neemt. De Examinator bekijkt of degene die examen doet, genoeg kennis en vaardigheden heeft om te slagen. De Examinator stelt bijvoorbeeld vragen of laat de kandidaat taken uitvoeren, die hij beoordeelt.

Er zijn veel verschillende soorten Examinatoren. Voor allerlei soorten opleidingen en trainingen zijn Examinatoren nodig. Zo is er de Rij-examinator, die test of iemand veilig kan autorijden. Een ander voorbeeld is een Inburgeringsexaminator. Hij onderzoekt of een buitenlander genoeg kennis heeft van de Nederlandse taal en cultuur om te slagen. Ook is er bijvoorbeeld een Examinator die bekijkt of iemand klaar is om Treinmachinist te worden, of een Examinator die examens van scholieren nakijkt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Wil je werken als Examinator?

Werk je al als Examinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Examinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Examinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Examinator in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Kandidaten
  • Rijlesinstructeur
  • Docenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Examinator

Wat verdient een Examinator?

 

Het is lastig een indicatie te geven van het salaris van een Examinator, omdat er zoveel verschillende Examinatoren zijn. Een Rij-examinator kan rekenen op zo’n €1200,- tot €2200,- bruto per maand.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per sector. 

Salarisschaal Examinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Examinator

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Examinator

Wat is de toekomst van Examinator?

 

In alle mogelijke sectoren zijn Examinatoren nodig die testen of kandidaten voldoen aan de eisen om te slagen voor een training of opleiding. Er zullen altijd Examinatoren nodig zijn. Dit verschilt wel per branche. Bijna iedereen wil leren autorijden en de vraag naar Rij-examinatoren zal daarom altijd groot zijn. Ook zijn er altijd mensen die in willen burgeren of hun schooldiploma willen behalen, dus ook als Inburgeringsexaminator of Schoolexaminator zal iemand goed aan werk kunnen komen.

Of een Examinator door kan groeien, hangt weer af van de branche. Vaak is een Examinator al doorgegroeid, bijvoorbeeld van Treinconducteur naar Treinmachinist of van Rijlesinstructeur naar Rij-examinator. Eventueel kan een Examinator een eigen bedrijf starten of steeds meer verantwoordelijkheden krijgen.

Baankans Examinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Examinator worden: Opleidingen tot Examinator

Wil je examinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Examinator? 

 

De benodigde opleiding of cursus om Examinator te worden, hangt natuurlijk af van wat voor soort examens iemand af wil gaan nemen. De bekwaamheidseisen zijn afgestemd op de taak, het niveau en de inhoud van het onderwerp dat geëxamineerd wordt.

Je volgt een training of opleiding bij een gespecialiseerd instituut. Je dient meestal wel al voorkennis te hebben op het vakgebied. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar Inburgeringsexaminator worden. Daarvoor dien je eerst de bevoegdheid te hebben buitenlanders Nederlandse les te geven. Daarna kun je een tweedaagse cursus volgen tot Inburgeringsexaminator. Je leert dan bijvoorbeeld hoe je kandidaten moet behandelen en aan welke regels het examen is gebonden.

Om Rij-examinator te worden, moet een opleiding gevolgd worden bij een gespecialiseerd instituut, zoals het CBR. Hier leer je waar je op moet letten tijdens een rij-examen, mogelijke rijroutes en de manier waarop je moet omgaan met de kandidaten. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Examinator

Praktijkopleider - Examinator
Wilt u examinator worden, zodat u leertrajecten in uw organisatie kunt begeleiden en beoordelen? Via deze digitale training kunt u zich certificeren als examinator. Door de prakijkgerichte insteek wordt u niet alleen bevoegd maar
Trainingsacteur examen
Examen voor trainingsacteur Na het volgen van de basistraining van 6 dagen, kun je in overleg met met de trainers opgaan voor het examen. Je krijgt een casus en werkt met een professionele …
Rijinstructeursopleiding Rij-instructeur Auto
De opleiding rijinstructeur/ rijinstructrice B (auto) is de basis opleiding als u rijinstructeur/ rijinstructrice wilt worden en is onderverdeeld in 3 delen (fase 1, fase 2 en fase 3). Fase …
Ploegleider BHV
De opleiding Ploegleider BHV is gericht op de inzet van de ploegleider (leidinggevende) van een BHV-ploeg. Hij/zij zorgt ervoor dat zijn ploeg regelmatig oefent en op de hoogte blijft van …
Verkeersregelaar
Om ingezet te kunnen worden als verkeersregelaar, is het noodzakelijk om hiervoor zowel theoretisch als praktisch opgeleid te zijn. Het theoriedeel en het praktijkdeel worden afgesloten met een examen. Voor …
Meer opleidingen Examinator

Weet je nog niet of je Examinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Examinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Examinator

Met wie werkt een Examinator samen? 

 

Vanzelfsprekend komt een Examinator veel in contact met examenkandidaten. Dit kunnen rijexamenkandidaten zijn, maar ook buitenlanders die een Nederlands paspoort willen krijgen, mensen die examen doen voor hun middelbare schooldiploma, mensen die treinmachinist willen worden enzovoort.

Ook heeft de Examinator contact met andere mensen die betrokken zijn bij de examens, zoals in het geval van een Rij-examinator de Rijlesinstructeur en in het geval van een Examinator die examens van scholieren nakijkt, Docenten.


  • Kandidaten
  • Rijlesinstructeur
  • Docenten
Examinator


Organisaties waar een Examinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Examinator meestal werkt.

Waar werkt een Examinator?

Waar een Examinator komt te werken, hangt weer af van welk onderwerp hij examineert. Een Treinmachinistexaminator zal werken bij de NS, een Inburgeringsexaminator bij een inburgeringsinstituut en een Rij-examinator bij het CBR.
 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Examinator

Waar kun je het beste werken als Examinator? Hieronder vind je de best door de Examinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Examinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Examinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Examinator.

Welke competenties heeft een Examinator nodig?

Een Examinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Examinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Examinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Examinator nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Examinator zijn Perfectionist en Baas.

Een Examinator is realistisch, gedisciplineerd en veeleisend. Een kandidaat moet echt aan de eisen voldoen en niet te gemakkelijk een diploma krijgen (Perfectionist).

Bovendien is een Examinator zelfverzekerd, kritisch en laat hij niet over zich heen lopen. Hij staat stevig in zijn schoenen en laat zich niet beïnvloeden door bijvoorbeeld omkooppraktijken of mooie praatjes (Baas). 

Bekijk de persoonstypen voor Examinator


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Examinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Examinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Examinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Examinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Examinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Examinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Examinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Examinator iets voor je?

Zou je graag Examinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Examinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Examinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar