Explantatiemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Explantatiemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep explantatiemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je explantatiemedewerker wordt.

 

Wat is een Explantatiemedewerker?

 

Een Explantatiemedewerker is iemand die tijdens de orgaandonatieprocedure bepaalde organen uit het menselijk lichaam haalt. Een Explantatieteam bestaat uit artsen en speciaal opgeleide Explantatiemedewerkers. De explantatie van hartkleppen en botweefsel wordt over het algemeen door de arts uitgevoerd, de explantatie van hoornvlies en huid wordt gedaan door de speciaal opgeleide en ervaren Explantatiemedewerkers.

Een Explantatiemedewerker heeft heel veel kennis over organen en transplantaties. Hij weet goed wat hij moet doen, kent de risico´s, werkt zeer nauwkeurig en voorzichtig en hij heeft kennis van de hygiëneregels.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Explantatiemedewerker?

Werk je al als Explantatiemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Explantatiemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Explantatiemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Explantatiemedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Diverse medisch specialisten
 • Chirurg
 • Operatieassistent
 • Verpleger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €10

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Explantatiemedewerker

Wat verdient een Explantatiemedewerker?

 

Hoeveel een Explantatiemedewerker verdient, is niet bekend. Hij kan waarschijnlijk rekenen op zo’n €3500,- tot €10.000,- bruto per maand.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld acht procent vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.

Salarisschaal Explantatiemedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Explantatiemedewerker

Er zijn geen vacatures Explantatiemedewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Explantatiemedewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Explantatiemedewerker in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Explantatiemedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Explantatiemedewerker?

 

Voor Explantatiemedewerkers is waarschijnlijk altijd wel een baan te vinden. Het uitnemen van organen is werk dat nooit verdwijnt. Bovendien zijn er maar weinig mensen die zo gespecialiseerd opgeleid zijn. Er is dus altijd vraag naar ervaren, goed opgeleide Explantatiemedewerkers.

De actuele kans op werk voor een Explantatiemedewerker

Het beroep Explantatiemedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Explantatiemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Explantatiemedewerker worden: Opleidingen tot Explantatiemedewerker

Wil je Explantatiemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Explantatiemedewerker.

Hoe word je een Explantatiemedewerker? 

 

Een Explantatiemedewerker heeft een medische WO-studie gedaan. Meestal heeft hij Geneeskunde gestudeerd en heeft hij zich door middel van studie en cursussen gespecialiseerd in donortransplantaties.

De basisopleiding Geneeskunde duurt zes jaar. De laatste twee jaar van die zes jaar moeten stages worden gelopen. Na deze basisopleiding moet iemand zich nog zo’n drie tot zes jaar specialiseren.

Een Explantatiemedewerker moet goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in zijn vakgebied. Daarom dient hij zich bij te scholen en congressen en dergelijke te bezoeken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Explantatiemedewerker

Er zijn geen opleidingen Explantatiemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Explantatiemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Explantatiemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Explantatiemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Explantatiemedewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Explantatiemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Explantatiemedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Explantatiemedewerker

Als je Explantatiemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Explantatiemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Explantatiemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Explantatiemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Explantatiemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Explantatiemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Explantatiemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Explantatiemedewerker

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Explantatiemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Explantatiemedewerker. Als Explantatiemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Explantatiemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Explantatiemedewerker

Vakkennis voor een Explantatiemedewerker

Het is voor een Explantatiemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Explantatiemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Explantatiemedewerker


Werkervaring Explantatiemedewerker

Het is voor een startend Explantatiemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Explantatiemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Chirurg .

Iets anders leren?

Is Explantatiemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Explantatiemedewerker

Met wie werkt een Explantatiemedewerker samen? 

 

Een Explantiemedewerker werkt in een Explantatieteam. Hij werkt dus samen met andere Explantatiemedewerkers. Ook werkt een Explantiemedewerker samen met andere medisch specialisten die bij het uitnemen van de organen aanwezig zijn, zoals Chirurgen en Operatieassistenten. Tevens komt de Explantatiemedewerker in aanraking met ander medisch personeel, zoals Verplegers.


 • Diverse medisch specialisten
 • Chirurg
 • Operatieassistent
 • Verpleger
Explantatiemedewerker


Organisaties waar een Explantatiemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Explantatiemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Explantatiemedewerker?

 

Een Explantatiemedewerker is werkzaam bij een Orgaancentrum of bij een Ziekenhuis. Dit zijn non-profitorganisaties.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Explantatiemedewerker

Waar kun je het beste werken als Explantatiemedewerker? Hieronder vind je de best door de Explantatiemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Explantatiemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Explantatiemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Explantatiemedewerker.

Welke competenties heeft een Explantatiemedewerker nodig?

Een Explantatiemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Explantatiemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Explantatiemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Explantatiemedewerker nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Explantatiemedewerker zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Explantatiemedewerker is intellectueel en analytisch. Hij heeft veel kennis en werkt zeer nauwkeurig (Waarnemer).

Tevens is een Explantatiemedewerker gedreven, zelfverzekerd en besluitvaardig (Succesvolle Werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Explantatiemedewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Explantatiemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Explantatiemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Explantatiemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Explantatiemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Explantatiemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Explantatiemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Explantatiemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Explantatiemedewerker iets voor je?

Zou je graag Explantatiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Explantatiemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Explantatiemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar