Familierechercheur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Familierechercheur? Lees de functieomschrijving.

De Familierechercheur is de schakel tussen de betrokkenen bij een delict en het onderzoeksteam. De rechercheur informeert de betrokkenen over het lopende onderzoek, bouwt een band met hen op, wint informatie in, onderhoudt het contact en begeleidt de betrokkenen waar nodig. De Familierechercheur legt de bevindingen vast in rapporten.

 

De Familierechercheur kan bij verschillende soorten delicten worden ingeschakeld. Denk hierbij aan een overval, moord of ongeluk. Zo speelt de rechercheur vaak een grote rol bij de identificatie van slachtoffers. De Familierechercheur verzamelt bij de nabestaanden dan zoveel mogelijk informatie over hun dierbaren om zo het identificatieproces te bevorderen. Dit is bijvoorbeeld bij vliegrampen waar veel slachtoffers zijn. De Familierechercheur houdt de nabestaanden op de hoogte van het identificatieproces en het onderzoek en onderhoudt het contact. De Familierechercheur verzamelt dan informatie over de slachtoffers om het proces te bevorderen.

 

Het werk van de Familierechercheur is vaak mentaal zwaar. Het bijstaan en ondersteunen van mensen bij het verlies van dierbaren kan heftig zijn. De rechercheur moet daarom mentaal en emotioneel sterk zijn. Ook moet de Familierechercheur tijdig kunnen aangeven als het niet meer gaat of als iets te veel wordt. De rechercheur moet dit ook bij collega’s signaleren om zo tijdig in te kunnen grijpen.

Wil je werken als Familierechercheur?

Werk je al als Familierechercheur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Familierechercheur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Familierechercheur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Familierechercheur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Familierechercheur

Wat verdient een Familierechercheur?

Over het salaris van de Familierechercheur is maar weinig informatie bekend.

Salarisschaal Familierechercheur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Familierechercheur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Familierechercheur

Hoe goed is de toekomst voor de Familierechercheur? 

Er is vraag naar bekwame Familierechercheurs. Het is belangrijk om over veel mensenkennis en goede communicatieve vaardigheden te beschikken. Door ervaring op te doen kan de Familierechercheur doorgroeien naar moeilijkere en grotere zaken.

Baankans Familierechercheur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Familierechercheur worden: Opleidingen tot Familierechercheur

Hoe word je een Familierechercheur? 

De Familierechercheur heeft vaak een politie opleiding gevolgd en kan de specifieke opleiding tot Familierechercheur aan de Politieacademie volgen. Hier leert de rechercheur alles over de procesgang, de beginselen van het recht, communicatieve vaardigheden en omgangsvormen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Familierechercheur

Meer opleidingen Familierechercheur

Weet je nog niet of je Familierechercheur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Familierechercheur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Familierechercheur

Met wie werkt een Familierechercheur samen? 

De Familierechercheur onderhoudt veel contact met het onderzoeksteam en hulpinstanties. Daarnaast heeft de Familierechercheur veel contact met nabestaanden en de mensen die hen hulp kunnen bieden.


Familierechercheur


Organisaties waar een Familierechercheur werkzaam is

Waar werkt een Familierechercheur meestal? 

De Familierechercheur werkt bij de politie. De Familierechercheur is hiermee werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Familierechercheur

Waar kun je het beste werken als Familierechercheur? Hieronder vindt je de best door de Familierechercheur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Familierechercheur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Familierechercheur:

Welke competenties heeft een een Familierechercheur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Familierechercheur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Familierechercheur nodig? 

De Familierechercheur moet sociaal zijn en over goede communicatieve vaardigheden beschikken. De Familierechercheur moet non-verbale signalen goed kunnen lezen en weten hoe hier het beste naar gehandeld kan worden. De Familierechercheur is betrokken en gevoelig voor de gevoelens van anderen (Gever). Maar daarnaast kan de Familierechercheur ook een bepaalde afstand en professionaliteit bewaren. De Familierechercheur kan de onderzoeksresultaten goed interpreteren en vertalen naar een begrijpelijk verhaal (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Familierechercheur


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Familierechercheur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Familierechercheur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Familierechercheur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Familierechercheur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Familierechercheur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Familierechercheur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Familierechercheur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Familierechercheur iets voor je?

Zou je graag Familierechercheur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Familierechercheur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Familierechercheur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar