Fluitenmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fluitenmaker? Lees de functieomschrijving.

Fluiten (blokfluit, dwarsfluit, ocarina, panfluit, enz.) maken deel uit van de categorie blaasinstrumenten, en zijn in Nederland maar ook in het buitenland  veelgebruikte instrumenten, zowel professioneel als op hobby-niveau. Hoewel vooral voor hobby-gebruik veel fluiten in fabrieken worden geproduceerd, zijn er mensen die met de hand fluiten maken. Dit zijn vaak fluiten voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld door fluitspelers in grote orkesten of studiomuzikanten. Doordat een groot deel van de productie van fluiten is overgenomen door machines is fluitenmaker een zeldzaam beroep, en van het geringe aantal dat er in Nederland rondloopt zijn er ook nog veel die het fluitenbouwen naast een andere baan doen.

Professionele muzikanten kunnen een handgemaakt blaasinstrument verkiezen omdat er makkelijker aanpassingen aan gedaan kunnen worden door de maker. Hierdoor kan een handgemaakte fluit lekkerder spelen, aangepast zijn op het lichaam van de speler of qua uiterlijk afwijken van de fabrieksfluiten. Om dit soort redenen blijven fluitenmakers altijd gewenst, hoewel de schaal van productie natuurlijk wel vele malen kleiner is (en zal blijven) dan die van industrieel geproduceerde fluiten.

Wil je werken als Fluitenmaker?

Werk je al als Fluitenmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fluitenmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Fluitenmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Fluitenmaker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Fluitist
  • Gitaarbouwer
  • Vioolbouwer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fluitenmaker

Wat verdient een Fluitenmaker?

Los van het feit dat een handgebouwde fluit enorm duur kan zijn is er geen indicatie te geven van wat een fluitenbouwer verdient. De werkgelegenheid is erg onregelmatig, en veel fluitenbouwers doen het werk sowieso al naast een andere baan.

Salarisschaal Fluitenmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Fluitenmaker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fluitenmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Fluitenmaker? 

Het arbeidsmarktperspectief voor fluitenbouwers is bijzonder slecht. Fluitenbouwers die met fluitenbouw alleen hun brood kunnen verdienen zijn zeldzaam. Als hobby zijn er echter veel meer mensen die het doen, en in principe kan iedereen met genoeg extra tijd, geld en motivatie er aan beginnen op zolder.

Baankans Fluitenmaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Fluitenmaker worden: Opleidingen tot Fluitenmaker

Hoe word je een Fluitenmaker? 

Het maken van een fluit is een ingewikkelde klus waar veel kennis van het instrument voor nodig is. Veel fluitenbouwers hebben het conservatorium of een andersoortige muziekopleiding voltooid. Dit is natuurlijk niet vereist, en op deze opleidingen wordt zelfs niet geleerd hoe een instrument gebouwd moet worden. Er bestaan verenigingen voor instrumentenbouwers en dergelijke liefhebbers die soms cursussen instrumentbouw organiseren. Deze kunnen van nut zijn, maar het bouwen van een fluit is vooral een kwestie van leren in de praktijk. Het leren van het vak kan het beste gebeuren onder begeleiding van iemand die weet hoe het moet.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Fluitenmaker

Meer opleidingen Fluitenmaker

Weet je nog niet of je Fluitenmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Fluitenmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Fluitenmaker

Met wie werkt een Fluitenmaker samen? 

Een fluitenbouwer heeft vaak een muzikale achtergrond, en zal dan ook vaak een netwerk van muzikanten en mogelijk andere instrumentbouwers hebben. Er zijn enkele verenigingen voor instrumentbouwers (bijvoorbeeld Bouwers Kontakt), waar de fluitbouwer zich bij kan aansluiten en waarbij deze ook een netwerk kan opbouwen.


  • Fluitist
  • Gitaarbouwer
  • Vioolbouwer
Fluitenmaker


Organisaties waar een Fluitenmaker werkzaam is

Waar werkt een Fluitenmaker meestal? 

De fluitenbouwer werkt bijna altijd zelfstandig, hoewel sommige cultuurcentra soms instrumenten (laten) bouwen.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Fluitenmaker

Waar kun je het beste werken als Fluitenmaker? Hieronder vindt je de best door de Fluitenmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fluitenmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fluitenmaker:

Welke competenties heeft een een Fluitenmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Fluitenmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Fluitenmaker nodig? 

De instrumentbouwer is een Waarnemer, hij of zij is bezig met minuscule details en heeft ook het geduld om iets tot in te puntjes uit te zoeken en uit te werken. De instrumentbouwer is daarnaast ook een Gever. Het is van groot belang dat de bouwer van het instrument gevoelig is voor de behoeften van de koper, en een betrokken houding heeft.

Bekijk de persoonstypen voor Fluitenmaker


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Fluitenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fluitenmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fluitenmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fluitenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fluitenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fluitenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fluitenmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fluitenmaker iets voor je?

Zou je graag Fluitenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fluitenmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fluitenmaker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar