Fondsenwerver Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fondsenwerver? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fondsenwerver. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fondsenwerver wordt.

 

Wat is een Fondsenwerver?

Het is de verantwoordelijkheid van de fondsenwerver om zoveel mogelijk sponsoren en donateurs te vinden voor diens (non-profit) organisatie. Een fondsenwerver kan op allerlei niveaus en voor verscheidene organisaties te werk gaan. Vaak gaat het hierbij om een goed doel, maar men kan bijvoorbeeld ook door een politieke partij of financiele instelling ingehuurd worden.

Hoewel een fondsenwerver door een organisatie aangesteld wordt, is men zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van beloftes en donaties. Als fondsenwerver brengt men dan ook het meerendeel van diens tijd door met de zoektocht naar de beste plekken om mensen voor diens organisatie te strikken, en het overtuigen van potentiele donoren.

Om diens werk succesvol te kunnen doen, zal een fondsenwerver moeten geloven in het werk wat die doet, en deze boodschap sterk overdragen in alles wat die doet. Een fondsenwerver is zelfstandig, inspirerend en uitermate doelgericht. Dit geldt voor een corporate fondsenwerver, maar ook voor mensen die van deur naar deur gaan om fondsen te werven.

Wil je werken als Fondsenwerver?

Werk je al als Fondsenwerver en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fondsenwerver worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Fondsenwerver, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Fondsenwerver in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Directeur
 • Financieel directeur
 • Fondsenwerver
 • Accountmanager
 • Mensen met geld

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fondsenwerver

Wat verdient een Fondsenwerver?

Een fondsenwerver kan voor een liefdadigheidsorganisatie als vrijwilliger werken, en daarbij dus zelf niet betaald worden.

Als men een vaste functie als fondsenwerver heeft, kan men wel 3800 euro bruto per maand gaan ontvangen. Ook kan men een bonus krijgen als men een grote investering of sponsor voor het bedrijf binnen heeft gehaald. Verder kan men gecompenseerd worden voor reiskosten en andere uitgaven die nodig zijn om een succesvolle fondsenwerver te kunnen zijn.

Salarisschaal Fondsenwerver

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Fondsenwerver

Op zoek naar een nieuwe baan als Fondsenwerver? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fondsenwerver. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Fondsenwerver vacatures

Relatiemanager trust and foundations/ Fondsenwerver
Yacht
Ben jij een ervaren fondsenwerver met kennis van investeringen voor onderzoek, reageer dan snel! Functieomschrijving Het Universiteitsfonds Wageningen is verantwoordelijk voor de fondsenwerving, het alumnibeleid van de universiteit. Het universiteitsfonds …
Pionier fondsenwervende producties
Hersenstichting
We zoeken per direct een Pionier fondsenwervende producties ( – uur). Ben jij de pionier die wij zoeken? Lees de vacature en stuur je motivatie voor maart naar ons toe.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fondsenwerver

Wat is de toekomst van Fondsenwerver?

Een fondsenwerver creeert diens eigen kansen, waardoor het moeilijk is om in te schatten wat diens perspectieven zijn. Afhankelijk van diens connecties en overredingskracht kan een fondsenwerver zich voor elke (non-profit) organisatie inzetten. Vooral in tijden waarbij het slecht gaat met de economie kan een fondsenwerver goud waard zijn voor een bedrijf. Daarentegen heeft niet elk bedrijf behoefte aan een fondsenwerver, waardoor er wel degelijk een limiet zit aan de mogelijkheden die een fondsenwerver heeft.

Baankans Fondsenwerver

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Fondsenwerver worden: Opleidingen tot Fondsenwerver

Wil je fondsenwerver worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Fondsenwerver? 

Men kan op elk niveau aan fondswerven doen. De meeste opleidingen of cursussen in fondsenwerving staan dan ook open voor ieder die deze functie wil (bij)leren. Voor sommige opleidingen geldt dat men eerst een HBO-opleiding in de richting van Economie, Marketing o.d. gedaan dient te hebben.

Om op het hoogste niveau als fondsenwerver aan de slag te kunnen heeft men daarbij meestal een MBA nodig; een cursus alleen is niet genoeg om bij een groot en/of internationaal bedrijf aangenomen te kunnen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Fondsenwerver

Er zijn geen opleidingen Fondsenwerver aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Fondsenwerver in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Netwerk Fondsenwerver

Met wie werkt een Fondsenwerver samen? 

Een fondsenwerver bevindt zich in de hogere kringen, bij de mensen die beslissingen over investeringen kunnen maken, zoals directeurs, de financieel directeur of mogelijk de accountmanagers van investeringsbureaus. Kortom, mensen die geld hebben en dat uit kunnen geven, voor zichzelf of voor hun bedrijf.


 • Directeur
 • Financieel directeur
 • Fondsenwerver
 • Accountmanager
 • Mensen met geld
Fondsenwerver


Organisaties waar een Fondsenwerver werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Fondsenwerver meestal werkt.

Waar werkt een Fondsenwerver?

Een fondsenwerver zal vooral bij non-profits terechtkomen, omdat deze soort bedrijven het meeste baat hebben bij de functie die de fondsenwerver vervult. Er zijn echter ook commerciele organisaties die een fondsenwerver in dienst hebben.

Waar men ook terechtkomt, een fondsenwerver zal altijd buiten het bedrijf aan het werk zijn, op congressen en andere evenementen, of gewoon op straat, om zo de donaties van buiten naar binnen te kunnen doorspelen.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Fondsenwerver

Waar kun je het beste werken als Fondsenwerver? Hieronder vind je de best door de Fondsenwerver beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fondsenwerver.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fondsenwerver:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Fondsenwerver.

Welke competenties heeft een Fondsenwerver nodig?

Een Fondsenwerver heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Fondsenwerver

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Fondsenwerver passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Fondsenwerver nodig? 

Om mensen te kunnen overtuigen van de waarde van diens bedrijf, en de wijsheid om daarin te investeren, zal een fondsenwerver goed moeten kunnen communiceren. Men zal zich op allerlei verschillende evenementen vertonen en daar goed voor de dag dienen te komen. Het is hierbij cruciaal dat de fondsenwerver anderen inspireert en motiveert om zo donaties of investeringen binnen te krijgen (Levensgenieter). Dit principe geldt ook voor een fondsenwerver die als vrijwilliger bij mensen langs de deur gaat.

Naast het overhalen van mensen, zal een fondsenwerver ook snel te werk dienen te gaan. Het gaat er niet alleen om dat mensen investeren in diens bedrijf, maar ook dat er veel geinvesteerd wordt (Succesvolle werker). Een fondsenwerver zal hierom veel op de been zijn, en altijd een praatje paraat hebben dat niet alleen overtuigend is maar ook efficient.

Bekijk de persoonstypen voor Fondsenwerver


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Fondsenwerver

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fondsenwerver

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fondsenwerver

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fondsenwerver

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fondsenwerver dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fondsenwerver belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fondsenwerver. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fondsenwerver iets voor je?

Zou je graag Fondsenwerver willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fondsenwerver bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fondsenwerver

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar