Fruitplukker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fruitplukker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fruitplukker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fruitplukker wordt.

 

Wat is een Fruitplukker?

Fruitplukkers zijn meestal seizoensarbeiders die bij een fruitteler aan de slag gaan tijdens de periode van oogsten. Daar plukken zij meestal met behulp van een trap en een emmer zowel hardfruit (appels en peren) als zachtfruit (frambozen). Na het plukken sorteren ze het fruit en verwijderen de rotte exemplaren.

Het werk van Fruitplukkers kan zeven dagen per week worden uitgevoerd omdat de groei van fruit ook nooit stil staat en er heel wat geplukt moet worden in een korte periode.

Het werk van een Fruitplukker is fysiek zwaar en je maakt vaak vermoeiende en lange dagen. Toch wordt het door mensen van alle leeftijden gedaan.

Voor het plukken van fruit worden soms mensen uit het buitenland gehaald, maar veel fruittelers geven er de voorkeur aan mensen uit de eigen omgeving in dienst te nemen. Je plukt dus samen met een diversiteit aan mensen.Wil je werken als Fruitplukker?

Werk je al als Fruitplukker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fruitplukker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Fruitplukker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Fruitplukker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Fruitplukker
  • Fruitteler

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €1300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fruitplukker

Wat verdient een Fruitplukker?

Wat je als Fruitplukker verdient hangt heel sterk af van je werkgever. Werkgevers die veel met buitenlandse seizoensarbeiders werken betalen meestal slechter dan Fruittelers die alleen mensen uit eigen land in dienst hebben. Daarbij maakt de precieze sector ook vaak uit. Een indicatie van het salaris is €900 tot €1300.

Er is soms wel een verandering in salaris te zien ten aanzien van leeftijd, maar niet ten aanzien van ervaring.

Salarisschaal Fruitplukker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Fruitplukker

Op zoek naar een nieuwe baan als Fruitplukker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fruitplukker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Fruitplukker vacatures

Vacature Fruitplukker(s)
Fruitteeltbedrijf A en J.A. van Dijk VOF
Personeel gevraagd m/v - min. 2 dagen p/w - Voor de periode september Werkzaamheden: - Fruitplukken Interesse? Gaarne z.s.m. reageren, iedereen kan en mag reageren Voor aanmelding en verdere info …
Vacature Fruitplukker(s)
Fruitteeltbedrijf A en J.A. van Dijk VOF
Personeel gevraagd m/v - min. 2 dagen p/w - Voor de periode september Werkzaamheden: - Fruitplukken Interesse? Gaarne z.s.m. reageren, iedereen kan en mag reageren Voor aanmelding en verdere info …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fruitplukker

Wat is de toekomst van Fruitplukker?

Er is voor Fruitplukkers heel veel werkgelegenheid omdat er maar weinig mensen zijn die het een aantrekkelijk baantje vinden. Je hebt dus een prima kans op een baan. Wel is het een functie die slechts een deel van het jaar uitgevoerd hoeft te worden. Dit maakt ook dat er geen groeimogelijkheden zijn.

Baankans Fruitplukker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Fruitplukker worden: Opleidingen tot Fruitplukker

Wil je Fruitplukker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Fruitplukker.

Hoe word je een Fruitplukker? 

Als Fruitplukker ben je seizoensarbeider. Daar wordt eigenlijk nooit een opleiding voor gevraagd. Wel zul je meestal een instructie krijgen van de teler in waar je op letten moet en hoe je te werk moet gaan enzovoorts.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Fruitplukker

Er zijn geen opleidingen Fruitplukker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Fruitplukker in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Fruitplukker

Als je Fruitplukker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Fruitplukker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Fruitplukker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Fruitplukker?

Competenties en Vaardigheden Fruitplukker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Fruitplukker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Fruitplukker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Fruitplukker

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Fruitplukker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Fruitplukker. Als Fruitplukker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Fruitplukker:


zie volledige beschrijving persoonstype Fruitplukker

Vakkennis voor een Fruitplukker

Het is voor een Fruitplukker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Fruitplukker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Fruitplukker


Werkervaring Fruitplukker

Het is voor een startend Fruitplukker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Fruitplukker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Fruitplukker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Fruitplukker

Met wie werkt een Fruitplukker samen? 

Als Fruitplukker heb je eigenlijk alleen te maken met de fruitteler waaraan je verantwoording aflegt en de andere Fruitplukkers waarmee je plukt op het bedrijf.


  • Fruitplukker
  • Fruitteler
Fruitplukker


Organisaties waar een Fruitplukker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Fruitplukker meestal werkt.

Waar werkt een Fruitplukker?

Het telen van fruit is bedoelt om winst te maken en daarmee is een Fruitplukker dus werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Fruitplukker

Waar kun je het beste werken als Fruitplukker? Hieronder vind je de best door de Fruitplukker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fruitplukker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fruitplukker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Fruitplukker.

Welke competenties heeft een Fruitplukker nodig?

Een Fruitplukker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Fruitplukker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Fruitplukker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Fruitplukker nodig? 

Praktisch werken en vooral met veel energie en doorzettingsvermogen aan de slag gaan zou de Fruitplukker moeten typeren. Je moet immers de hele dag behoorlijk zware fysieke arbeid verrichten en daarbij zoveel mogelijk fruit afleveren aan het eind van de dag (Succesvolle werker).

Bij het plukken van het fruit moet de Fruitplukker zelf opletten of fruit rijp is en voldoet aan de door de teler gestelde eisen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Fruitplukker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Fruitplukker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fruitplukker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fruitplukker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fruitplukker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fruitplukker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fruitplukker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fruitplukker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fruitplukker iets voor je?

Zou je graag Fruitplukker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fruitplukker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fruitplukker

fruitplukker

Remco,er zijn  teveel fruitplukkers,gevolg ,lage salarissen.Gr..

Kees

Fruitplukkers verdienen zeer weinig voor het werk dat ze moeten verrichten. Je wordt opgejaagd door managers of de fruitteler zelf. Je verdient  5-, 6- en heel soms 8 euro per uur netto voor 24 jaar en ouder. Het klopt niet, maar de fruittelers worden niet of nauwelijks daarop gecontroleerd. Je staat constant in de diesel-roetrook van tractoren die de appelbakken voorttrekken. Onderling tussen de plukkers is het meestal wel gezellig.  Verder zijn er ook fruittelers die in de boomgaard met gif spuiten in de buurt of naast de appelplukkers. Je staat dan met de andere plukkers letterlijk in een gifwolk. Als je er wat van zegt wordt je ontslagen. Dan zegt de fruitteler tegen je : " Je plukt teveel appels waarvan het steeltje gebroken blijkt te zijn, dus ik kan je niet meer gebruiken". Ik heb Polen gesproken die 5 euro per uur verdienen. Daar gaat vervolgens ook nog hun verblijf in een stacaravan of huur van een kamer vanaf, wat houd je dan nog over per uu

Ben

Hallo Kees,het is net zo als 50 jr.geleden.Maar als de mensen jouw advies opvolgen is er geen appel of peer meer tekrijgen.Niet zo gezond dus.H.Gr.

Linda

Ik ben het met Kees eens! We leven niet in een tijd van uitbuiting en slavernij toch? Aanpakken die hap!! Of zijn appels en peren meer waard dan mensen ?

Remco

Vreemd dat er geen enkele vacature staat voor fruitplukkers terwijl het seizoen volgens mij volgende week begint. Wie kan dat verklaren? Gr. Remco

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar