Fruitteler Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fruitteler? Lees de functieomschrijving.

Als Fruitteler ben je verantwoordelijk voor de fruitteelt bij een telersbedrijf. Je geeft leiding aan fruitteeltmedewerkers en afhankelijk van het seizoen ook aan seizoensarbeiders zoals fruitplukkers.

Daarnaast verricht een Fruitteler ook algemene werkzaamheden ter ondersteuning van de teelt evenals onderhoudswerkzaamheden. Onder de algemene werkzaamheden vallen onder andere opruimen, planten en oogsten, aanbinden, snoeien en het verwerken van oogst. De precieze werkzaamheden binnen een telersbedrijf hangen sterk af van het seizoen.

Een Fruitteler moet daarnaast kennis in praktijk brengen van bodemgeschiktheid, aanleggen van plantages, bemesting en voeding, herkennen en bestrijden van schimmels en parasieten, vermeerdering, snoeien en tot slot het bewaren en eventueel transporteren van fruit.

Behalve alle taken die direct aan de teelt verbonden zijn, ben je als Fruitteler ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, verkoop en vergunningen.

Wil je werken als Fruitteler?

Werk je al als Fruitteler en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fruitteler worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Fruitteler, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Fruitteler in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Afnemer
 • Medewerker Fruitteelt
 • Fruitplukker
 • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fruitteler

Wat verdient een Fruitteler?

Het is moeilijk te zeggen wat een Fruitteler precies verdient per maand. Als Fruitteler heb je immers vaak een eigen bedrijf en dus hangen de verdiensten sterk samen met hoe het met je bedrijf gaat. Belangrijk daarin is welk fruit je kweekt en dus in welke sector je zit, maar ook wie je afnemers zijn en hoe de markt is. Een salarisindicatie is €1400 tot €1900 per maand.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn er eigenlijk niet aangezien je zelfstandige bent.

Salarisschaal Fruitteler

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Fruitteler

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fruitteler

Hoe goed is de toekomst voor de Fruitteler? 

Veel Fruittelers beginnen voor zichzelf en creëren op die manier zelf werk. Echter doordat het een baan is waarin je ook veel fysiek bezig zult zijn is er ook wel enig verloop in personeel bij bestaande bedrijven. Dat betekent dat er ook wel eens functies vrijkomen voor de functie van Fruitteler of Bedrijfsleider Fruitteelt.

Als je eenmaal werkt in de functie van Fruitteler heb je binnen dat bedrijf meestal al de hoogst haalbare functie bereikt. Je geeft leiding en hebt veel verantwoordelijkheden. Groeimogelijkheden zijn onder andere in de groei van het bedrijf, de omzet en het aantal medewerkers. Andere optie is om te gaan werken als adviseur, relatiebeheerder of specialist.

Baankans Fruitteler

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Fruitteler worden: Opleidingen tot Fruitteler

Hoe word je een Fruitteler? 

In de sector van fruitteelt is al lange tijd sprake van deprofessionalisering. Een gedegen MBO opleiding in de Plantenteelt biedt hier een uitkomst. Hieronder vallen fruitteelt, boomteelt, glastuinbouw en akkerbouw.

Deze opleiding op MBO niveau 2 of 3 en duurt respectievelijk twee en drie jaar. Het tweede niveau leidt op tot basisvoorman en het derde niveau tot vakbekwaam voorman. Er is alle aandacht voor de teelt zelf en voor het voeren van een eigen bedrijf.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Fruitteler

Meer opleidingen Fruitteler

Weet je nog niet of je Fruitteler wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Fruitteler of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Fruitteler

Met wie werkt een Fruitteler samen? 

Als Fruitteler geef je leiding aan de medewerkers en seizoensarbeiders op je bedrijf. Je hebt meestal geen management of meerdere waaraan je verantwoording aflegt omdat het bedrijf in eigen handen is.

Het gevolg van eigen baas zijn is wel dat je als Fruitteler direct te maken hebt met de leveranciers van je grondstoffen en de afnemers van je producten. Jij moet zelf de inkoop en verkoop regelen en eventueel samenwerken met derden. Dat kan bijvoorbeeld een transportbedrijf zijn.


 • Afnemer
 • Medewerker Fruitteelt
 • Fruitplukker
 • Leverancier
Fruitteler


Organisaties waar een Fruitteler werkzaam is

Waar werkt een Fruitteler meestal? 

De fruitteelt is onderdeel van de profit sector. Er wordt productie gemaakt om dit uiteindelijk te verkopen en winst te maken. Als Fruitteler maak je dus deel uit van de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Fruitteler

Waar kun je het beste werken als Fruitteler? Hieronder vindt je de best door de Fruitteler beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fruitteler.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fruitteler:

Welke competenties heeft een een Fruitteler nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Fruitteler

Wat voor persoonlijkheid heb je als Fruitteler nodig? 

Als Fruitteler heb je veel verantwoordelijkheden en dus is een zekere mate van zelfvertrouwen wel belangrijk. Je moet leidinggevende eigenschappen bezitten om niet alleen je vaste personeel te kunnen aansturen, maar ook de steeds wisselende seizoensarbeiders (Baas).

Vanwege de verantwoordelijkheden en de werzaamheden die bij bedrijfsvoering komen kijken is het goed als je als Fruitteler ordelijk kunt werken. Een productieve instelling is voor jou en je medewerkers van groot belang om vooral in de periodes waarin de hoeveelheid werk sterk toeneemt, zoals rond de oogst en snoei, alles gedaan te krijgen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Fruitteler


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Fruitteler

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fruitteler

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fruitteler

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fruitteler

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fruitteler dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fruitteler belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fruitteler. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fruitteler iets voor je?

Zou je graag Fruitteler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fruitteler bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fruitteler

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar