Galeriehouder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Galeriehouder? Lees de functieomschrijving.

Een galeriehouder is iemand die zijn eigen galerie beheert.

Een galeriehouder is verantwoordelijk voor het behouden en de omzet van zijn eigen galerie. Hij legt contacten aan met kunstenaars, bekijkt veel kunstwerken, leert over de verschillende stijlen, bekijkt en informeert welke kunstwerken het meest bij mensen in trek zijn en gebruikt die informatie om kunst in te kopen of te beheren. In de meeste galeries worden per maand verschillende kunstwerken van verschillende kunstenaars geëxposeerd. De galeriehouder kijkt van welke kunstenaar hij het liefst kunst in zijn galerie wil exposeren en benaderd deze kunstenaar vervolgens om een afspraak te maken en om te kijken wat de mogelijkheden tot een samenwerking zijn. Daarnaast spreekt de galeriehouder met kunstenaars die bij hem langskomen en bij hem willen exposeren om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De galeriehouder is vaak ook degene die op werkdagen in zijn galerie zit om met mensen die binnenkomen een praatje te maken en de kunst die er in de galerie hangt aan te prijzen en richt daarnaast samen met de kunstenaar die komt exposeren zijn galerie in.

De meeste galeriehouders vragen de kunstenaars niet om zaalhuur voor het huren van hun galerie maar vragen wel om een bijdrage van de eventuele verkoop. Hoeveel die bijdrage is verschilt per galerie. De meeste galeriehouders maken gebruik van de margeregeling. 

Omdat de galeriehouder geld moet verdienen om de huur van de ruimte te kunnen betalen en zelf van het bedrijf rond te kunnen komen moet hij zich goed verdiepen in het het maken van reclame voor zijn galerie en goede keuzes maken om zowel nieuwe en bekende kunstenaars de kans te geven hun kunstwerken te exposeren en daarnaast ervoor te zorgen dat de galerie goed blijft draaien en dat de kunst goed verkoopt.

De meeste galeriehouders zijn kunstliefhebbers of zelf kunstenaars die de liefde voor de kunst met het starten van een eigen onderneming (de galerie) (willen) combineren.

Wil je werken als Galeriehouder?

Werk je al als Galeriehouder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Galeriehouder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Galeriehouder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Galeriehouder in één oogopslag

Netwerk:

  • Kunstenaars
  • Galeriehouders
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Galeriehouder

Wat verdient een Galeriehouder?

Het salaris van een galeriehouder hangt volledig af van de verkoop van de kunstwerken die bij hem in de galerie hangen en het bedrag in procenten wat hij van elke verkoop van een kunstwerk van de kunstenaar vraagt. Daarom valt hier geen precieze indicatie over te geven.

Salarisschaal Galeriehouder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Galeriehouder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Galeriehouder

Hoe goed is de toekomst voor de Galeriehouder? 

Het arbeidsperspectief van de galeriehouder hangt volledig af van zijn eigen inzet en visie op de kunstwereld en zijn galerie. Hij is degene die de kunstenaars moet aantrekken om bij hem te komen exposeren en om een middenweg te vinden tussen de kwaliteit van een kunstwerk en de (in zijn ogen) verkoopbaarheid van het object. Daarnaast moet hij zelf reclame maken over zijn galerie. Of een galeriehouder en zijn galerie succesvol is hangt dus volledig af van het feit of de galeriehouder weet wat er speelt in de kunstwereld, oog heeft voor kunst en verkoop en of hij een bedrijf draaiende weet te houden.

Er zijn voor een galeriehouder daarnaast geen doorgroeimogelijkheden; hij heeft met het hebben van een eigen bedrijf (de galerie) in principe de top van wat hij wil bereiken al bereikt. Wel kan hij, als het bedrijf minder loopt of als hij meerdere werkzaamheden wil, ook op zoek naar andere beroepen in de kunstbranche.

Baankans Galeriehouder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Galeriehouder worden: Opleidingen tot Galeriehouder

Hoe word je een Galeriehouder? 

Er zijn zowel opleidingen tot galeriehouder (waarvan de bekendste in Antwerpen zit en twee jaar duurt) als cursussen waarin mensen die galeriehouder willen worden de kneepjes van het vak door mensen met bedrijvenkennis en kennis over het starten van een eigen onderneming worden bijgebracht.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Galeriehouder

Galeriehouder
Jij ademt kunst. Je denkt kunst. Een galerie openen? Dat is je droom! Na deze thuisstudie tot galeriehouder ben jij helemaal klaar voor het echte werk. Je leert niet alleen …
Meer opleidingen Galeriehouder

Weet je nog niet of je Galeriehouder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Galeriehouder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Galeriehouder

Met wie werkt een Galeriehouder samen? 

Het netwerk van de galeriehouder bestaat over het algemeen voor het grootste gedeelte uit kunstenaars. Hij leert kunstenaars en hun werk kennen, praat met kunstenaars en baseert op basis van gesprekken, eerste indrukken en zijn mening over hun werk het oordeel of de kunstenaar bij hem in de galerie mag komen exposeren of dat hij de stijl van de kunstwerken niet bij zijn galerie vindt passen.

Daarnaast praat de kunstenaar met de klanten die in zijn galerie langskomen en met andere galeriehouders over wat er qua onderwerpen en kunst leeft in de kunstwereld om zo goed op de hoogte te blijven van de ins and outs van de kunstbranche.


  • Kunstenaars
  • Galeriehouders
  • Klanten
Galeriehouder


Organisaties waar een Galeriehouder werkzaam is

Waar werkt een Galeriehouder meestal? 

De galeriehouder werkt in zijn eigen galerie.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Galeriehouder

Waar kun je het beste werken als Galeriehouder? Hieronder vindt je de best door de Galeriehouder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Galeriehouder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Galeriehouder:

Welke competenties heeft een een Galeriehouder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Galeriehouder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Galeriehouder nodig? 

Een galeriehouder is over het algemeen een levensgenieter. Hij houdt van kunst en het praten met mensen en probeert daarom in zijn galerie zoveel mogelijk kunstenaars de kans te geven om te exposeren om zo de nieuwe kunstenaars een handje te helpen en daarnaast zelf nieuwe dingen te zien en winst te maken (levensgenieter).

Daarnaast moet de galeriehouder een succesvolle werker zijn. Hij moet zelfstandig zijn galerie draaiende weten te houden en met de verkoop van kunst een winsthebbend bedrijf draaien, publiciteit maken en netwerken en daarom moet de galeriehouder van alle markten thuis zijn om de galerie succesvol en winstgevend te laten worden.

Bekijk de persoonstypen voor Galeriehouder


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Galeriehouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Galeriehouder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Galeriehouder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Galeriehouder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Galeriehouder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Galeriehouder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Galeriehouder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Galeriehouder iets voor je?

Zou je graag Galeriehouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Galeriehouder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Galeriehouder

Charel Menthen

Hallo allemaal, Ja dan is het zover, C.A.M. Galerie is gestart. Denk dat alles is geregeld komt de webpagina niet v/d grond. Het vuurwerk van 1 januari ging niet gelijk op met de pagina verandering. Dat was jammer. Een klant melde dat de werkzaamheden al gedaan waren, notabenen zelf een maand verschoven! Je moet als ondenemer wel wat kunnen verwerken. Gelukkig weet ik, dat het een leugentje is. De tijd maakt het zichtbaar. Gr. Charel

Carla: carlalendfers@hotmail.nl

Ik zou graag advies willen over een eigen galerie beginnen waar moet ik zijn!    

vincent

Beste Carla,zet je plannen op papier.Wat voor soort galerie?Wat zijn financieel de mogelijkheden? Enz.enz.Stap dan een Galerie binnen en probeer je plannen voor te leggen aan een Galeriehouder(ster).Het is misschien even zoeken maar gegarandeerd dat je iemand ontmoet die je verder wil helpen.Het is mij ook gelukt.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar