Opleidingen Garnalenvisser

Zou je graag Garnalenvisser willen worden? Of ben je al Garnalenvisser en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Garnalenvisser, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Iemand kan Garnalenvisser worden als hij bijvoorbeeld een MBO-opleiding richting Visserij met succes heeft afgerond. Om met een redelijk groot schip met motorvermogen te mogen varen, moet deze opleiding minimaal op niveau 3 worden gevolgd. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan visserijkunde (zoals visserijtechnieken), zeemanschap (zoals navigatie), wetgeving (zoals milieu en quota), veiligheid en techniek.

Het kan ook zijn dat een zoon alle dingen leert van zijn vader, die als Garnalenvisser werkzaam is. Hij kan dan zonder opleiding als Garnalenvisser aan de slag. Het is dan wel lastiger later bij een ander bedrijf aan de slag te komen.