Gedragstherapeut Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Gedragstherapeut worden: Opleidingen tot Gedragstherapeut

Wil je Gedragstherapeut worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Gedragstherapeut, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Gedragstherapeut.

Hoe word je een Gedragstherapeut? 

De gedragstherapeut kan een HBO opleiding Toegepaste Psychologie volgen, welke 4 jaar duurt. Na de 4 jarige HBO opleiding is het een slimme keuze om een 1 jarige master te volgen via de universiteit. Gedragstherapeuten worden vaak sneller aangenomen met een universitaire achtergrond.

Een andere mogelijkheid is de WO opleiding Psychologie volgen, welke een 3 jaar durende bachelor heeft en waar gekozen kan worden voor een 1 of 2 jarige master. De 2 jarige master is een toespitsing naar de onderzoekswereld.

Registratie via het NIP (zie bronnenlijst) mogelijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gedragstherapeut

Er zijn geen opleidingen Gedragstherapeut aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gedragstherapeut in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Gedragstherapeut te worden?

Voordat je aan een opleiding Gedragstherapeut begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Gedragstherapeut worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Gedragstherapeut?

De doorgroeimogelijkheden van de gedragstherapeut zijn positief. Er kan toegewerkt worden naar klinisch psycholoog, GZ-psycholoog, onderzoeker, etc.

Het arbeidsmarktperspectief wordt steeds minder gezien de populariteit van de opleiding psychologie en dan met name de richting klinische- en gezondheidspsychologie. Toch is het huidige perspectief positief gezien de brede inzet van psychologen en gedragstherapeuten.

De actuele kans op werk voor een Gedragstherapeut

Het beroep Gedragstherapeut is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Gedragstherapeut

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Gedragstherapeut

Als je je wilt omscholen tot Gedragstherapeut is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Gedragstherapeut door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Gedragstherapeut zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Gedragstherapeut

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Gedragstherapeut dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Gedragstherapeut

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Gedragstherapeut

Als je Gedragstherapeut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gedragstherapeut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gedragstherapeut

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gedragstherapeut?

Competenties en Vaardigheden Gedragstherapeut

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Gedragstherapeut nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Gedragstherapeut nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gedragstherapeut

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Gedragstherapeut

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gedragstherapeut. Als Gedragstherapeut wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gedragstherapeut:


zie volledige beschrijving persoonstype Gedragstherapeut

Vakkennis voor een Gedragstherapeut

Het is voor een Gedragstherapeut ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Gedragstherapeut zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Gedragstherapeut


Werkervaring Gedragstherapeut

Het is voor een startend Gedragstherapeut die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gedragstherapeut is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Gedragstherapeut, maar iets anders?

Is een opleiding Gedragstherapeut het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Gedragstherapeut te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Gedragstherapeut te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Gedragstherapeut te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Gedragstherapeut te worden?

Zou je graag Gedragstherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Gedragstherapeut voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar