Opleidingen Geneeskundig Officier

Zou je graag Geneeskundig Officier willen worden? Of ben je al Geneeskundig Officier en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Geneeskundig Officier, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Afhankelijk van de gekozen richting, Militair Arts, Militair Tandarts of Militair Psycholoog, moet de Officier verschillende opleidingen volgen. Deze opleiding zal gedeeltelijk aan de Koninklijke Militaire Academie plaats vinden. De vakgerichte opleidingen worden gegeven aan het Instituut Defensie Geneeskundige Opleidingen. Afhankelijk van de vooropleiding is het mogelijk om vrijstellingen te verkrijgen, zodat de opleiding versneld gevolgd kan worden.

Om toegelaten te worden tot de opleiding voor Militair Arts dient men in het bezit te zijn van een Universitair diploma in Geneeskunde. Voor de opleiding tot Militair Tandarts is een (bijna) afgeronde Universitaire studie Tandheelkunde vereist. Voor de opleiding tot Militair Psycholoog is een BIG-registratie Gezondheidspsycholoog een pré en is een afgeronde Universitaire opleiding Klinische en Gezondheidspsychologie (met basis psychodiagnostiek) vereist.

Een Geneeskundig Officier moet minimaal 1.55 meter lang zijn (voor de (Tand)Arts geldt tevens een minimaal gewicht van 55 kilogram). Brillen en contactlenzen zijn toegestaan.

De opleidingen zullen zo'n anderhalf tot twee jaar duren, afhankelijk van de gekozen richting.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Geneeskundig Officier

Er zijn geen opleidingen Geneeskundig Officier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Geneeskundig Officier in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie