Generaal Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Generaal Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Generaal worden: Opleidingen tot Generaal

Wil je Generaal worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Generaal, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Generaal.

Hoe word je een Generaal? 

Een Officier bij de Landmacht, de Luchtmacht of bij de Marine begint zijn/haar loopbaan na afronding van een VWO- of HBO- WO-opleiding. Wanneer de Officier rechtstreeks van de middelbare school afkomt, dient hij/zij een wetenschappelijke opleiding te volgen binnen Defensie. Wanneer de Officier met een HBO- of WO-opleiding instroomt, kan hij/zij een verkorte opleiding volgen. Sommige officieren kunnen met een HAVO-diploma instromen bij de verkorte opleidingen, maar zij moeten vóór hun 34e levensjaar een HBO- of WO-opleiding volgen om zeker te zijn van een baan bij defensie na dit levensjaar.

De richting van de opleiding maakt niet uit. Doorgaans zullen de opleidingen die bij defensie worden gevolgd van een meer militair-relevante aard zijn, maar dit is geen vereiste om Generaal te kunnen worden.

De Officier doorloopt de Officiersrangen vanaf Luitenant tot en met Kolonel (of de vergelijkbare rangen onder een andere naam bij de Marine en Luchtmacht). Na de kolonelsfunctie kan de Officier tot Generaal benoemd worden. Om tot Generaal benoemt te worden, kan het nodig zijn om een of meerdere aanvullende bestuurlijke cursussen te volgen.

De 2 best beoordeelde opleidingen Generaal

bijgewerkt op 03-05-2022

Naar een nationale politie
Het verleden komt aan bod, het heden, maar ook de toekomst. In Naar één nationale politie wordt veel aandacht besteed aan het hoe en waarom van de grootste reorganisatie die …
Naar een nationale politie
Online cursus Ontnemen en witwassen***, PO Deal aanbod
Tijdens deze specialisatiecursus wordt de theorie rondom ontnemen en witwassen zowel vanuit het perspectief van de advocaat als de advocaat-generaal besproken. Naast actualiteiten en de daarmee gepaard gaande recente jurisprudentie …
Online cursus Ontnemen en witwassen***, PO Deal aanbod

Is het verstandig om Generaal te worden?

Voordat je aan een opleiding Generaal begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Generaal worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Generaal?

Binnen de organisatie van de krijgsmachtsonderdelen kan de Generaal doorgroeien naar een hogere functie met een hogere Generaals-rang. Daarnaast is het mogelijk om bij een overkoepelend onderdeel binnen de krijgsmacht werkzaam te worden, bijvoorbeeld op het Ministerie van Defensie.

Buiten de krijgsmacht is het niet ongebruikelijk voor Generaals buiten dienst om een hoge leidinggevende functie te gaan bekleden binnen het bedrijfsleven of als hoge ambtenaar op een ministerie. Daarnaast kan de Generaal vaak terecht bij een adviesbureau dat zich heeft gespecialiseerd in veiligheidsaangelegenheden.

Het is niet noodzakelijk voor een Generaal om na zijn/haar loopbaan bij Defensie 'door te groeien' naar de hierboven beschreven mogelijkheden. Veelal kan de Generaal gebruik gaan maken van zijn/haar pensioen vanaf een leeftijd van 55 jaar.

De actuele kans op werk voor een Generaal

De kans op werk voor het beroep Generaal is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Generaal

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Generaal

Als je je wilt omscholen tot Generaal is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Generaal door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Generaal zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Generaal

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Generaal dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Generaal

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Generaal

Als je Generaal wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Generaal zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Generaal

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Generaal?

Competenties en Vaardigheden Generaal

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Generaal nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Generaal nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Generaal

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Generaal

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Generaal. Als Generaal wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Generaal:


zie volledige beschrijving persoonstype Generaal

Vakkennis voor een Generaal

Het is voor een Generaal ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Generaal zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Generaal


Werkervaring Generaal

Het is voor een startend Generaal die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Generaal is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Generaal, maar iets anders?

Is een opleiding Generaal het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Generaal

Als je Generaal wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Generaal


Weten hoe het is om als Generaal te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Generaal te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Generaal te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Generaal te worden?

Zou je graag Generaal willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Generaal voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar