Opleidingen of training Generaal Utrecht

Zoek je een opleiding Generaal in Utrecht? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Generaal die in de regio Utrecht gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Utrecht en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Generaal Utrecht

Zou je graag Generaal willen worden? Of ben je al Generaal en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Generaal in Utrecht, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Generaal in Utrecht

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Generaal in Utrecht aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Generaal

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Generaal

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Generaal

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Generaal? 

Een Officier bij de Landmacht, de Luchtmacht of bij de Marine begint zijn/haar loopbaan na afronding van een VWO- of HBO- WO-opleiding. Wanneer de Officier rechtstreeks van de middelbare school afkomt, dient hij/zij een wetenschappelijke opleiding te volgen binnen Defensie. Wanneer de Officier met een HBO- of WO-opleiding instroomt, kan hij/zij een verkorte opleiding volgen. Sommige officieren kunnen met een HAVO-diploma instromen bij de verkorte opleidingen, maar zij moeten vóór hun 34e levensjaar een HBO- of WO-opleiding volgen om zeker te zijn van een baan bij defensie na dit levensjaar.

De richting van de opleiding maakt niet uit. Doorgaans zullen de opleidingen die bij defensie worden gevolgd van een meer militair-relevante aard zijn, maar dit is geen vereiste om Generaal te kunnen worden.

De Officier doorloopt de Officiersrangen vanaf Luitenant tot en met Kolonel (of de vergelijkbare rangen onder een andere naam bij de Marine en Luchtmacht). Na de kolonelsfunctie kan de Officier tot Generaal benoemd worden. Om tot Generaal benoemt te worden, kan het nodig zijn om een of meerdere aanvullende bestuurlijke cursussen te volgen.


Filter