Gerechtsauditeur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Gerechtsauditeur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Gerechtsauditeur worden: Opleidingen tot Gerechtsauditeur

Wil je Gerechtsauditeur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Gerechtsauditeur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Gerechtsauditeur.

Hoe word je een Gerechtsauditeur? 

Voor dat je Gerechtsauditeur  wordt moet je eerst de opleiding RAIO volgen. Dit staat voor Rechterlijk Ambtenaar in Opleiding. Voor toelating tot deze opleiding gelden een paar voorwaarden:

  • Afgeronde WO opleiding Rechtsgeleerdheid
  • Afgestudeerd in Nederlands Burgerlijk (proces)recht, Straf(proces)recht en Bestuurs(proces)recht.

 

Naast formele eisen zijn er ook nog eisen op het persoonlijke vlak. Je moet analystisch sterk zijn, een goed juridisch inzicht hebben en je moet makkelijk besluiten kunnen nemen. Ook moet je tegen een hoge werkdruk kunnen en over goede communicatieve vaardigheden beschikken. Deze vaardigheden worden beoordeeld door middel van een analystisch/cognitieve test en een voorgesprek. Ook volgt er naar aanleiding daarvan nog een assesment.

Gerechtsauditeurs moeten de Nederlandse nationaliteit hebben.

De 1 best beoordeelde opleidingen Gerechtsauditeur

bijgewerkt op 04-08-2022

NTHR-Symposium 2016: Ontwikkelingen in het vervoerrecht
Vrijdag 8 april 2016, 12.30-17.30 uur, Industrieele Grote Club, Dam 27, Amsterdam Programma 12.30 Ontvangst 13.00 Opening door de dagvoorzitter: prof. dr. Ph.H.J.G. van Huizen (advocaat te Rotterdam bij Van …
NTHR-Symposium 2016: Ontwikkelingen in het vervoerrecht

Is het verstandig om Gerechtsauditeur te worden?

Voordat je aan een opleiding Gerechtsauditeur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Gerechtsauditeur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Gerechtsauditeur?

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk beperkt voor de Gerechtsauditeur omdat voor de toelating tot de RAIO strenge eisen gelden en er altijd maar een beperkt aantal  plaatsen beschikbaar is. De doorgroeimogelijkheden voor Gerechtsauditeur zijn beter. Je kunt allereerst doorgroeien naar de functie van rechter en daarna kun je raadsheer worden bij een gerechtshof of vice president bij een rechtbank of gerechtshof.

De actuele kans op werk voor een Gerechtsauditeur

Het beroep Gerechtsauditeur is onderdeel van de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Juristen en juridisch specialisten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Gerechtsauditeur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Gerechtsauditeur

Als je je wilt omscholen tot Gerechtsauditeur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Gerechtsauditeur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Gerechtsauditeur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Gerechtsauditeur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Gerechtsauditeur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Gerechtsauditeur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Gerechtsauditeur

Als je Gerechtsauditeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gerechtsauditeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gerechtsauditeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gerechtsauditeur?

Competenties en Vaardigheden Gerechtsauditeur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Gerechtsauditeur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Gerechtsauditeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gerechtsauditeur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Gerechtsauditeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gerechtsauditeur. Als Gerechtsauditeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gerechtsauditeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Gerechtsauditeur

Vakkennis voor een Gerechtsauditeur

Het is voor een Gerechtsauditeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Gerechtsauditeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Gerechtsauditeur


Werkervaring Gerechtsauditeur

Het is voor een startend Gerechtsauditeur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gerechtsauditeur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Gerechtsauditeur, maar iets anders?

Is een opleiding Gerechtsauditeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Gerechtsauditeur

Als je Gerechtsauditeur wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Gerechtsauditeur


Weten hoe het is om als Gerechtsauditeur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Gerechtsauditeur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Gerechtsauditeur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Gerechtsauditeur te worden?

Zou je graag Gerechtsauditeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Gerechtsauditeur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar