Gipsverbandmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gipsverbandmeester? Lees de functieomschrijving.

De Gipsverbandmeester legt verbanden van gips of kunststof aan om botbreuken of spierafwijkingen te kunnen herstellen. Gips wordt meestal om een been of arm aangelegd, maar de Gipsverbandmeester kan bijvoorbeeld ook een gipskorset om een bovenlijf aanbrengen. Naast het aanleggen van het gipsverband, controleert de Gipsverbandmeester ook of het verband goed en comfortabel zit en verwijder je deze als de arts aangeeft dat de breuk of afwijking hersteld is. De Gipsverbandmeester verwijdert het gips dan weer met een speciale schaar of elektrisch zaagje.

 

De Gipsverbandmeester werkt met verschillende soorten verbanden en kent deze materialen goed. Zo kan er gewerkt worden met gips, glasvezel, polyester, spalken, verband en plastic. De Gipsverbandmeester weet voor welke breuk of afwijking welk materiaal het beste geschikt is. De Gipsverbandmeester legt een verband aan op advies van een arts. Bij het aanleggen van een verband komen verschillende technieken kijken zoals de beweeglijke en onbeweeglijke ondersteuning, technieken om vergroeide onderdelen weer in de juiste richting te brengen en technieken voor de trek- en buigkrachten.

 

Er zijn in Nederland een aantal opleidingen tot Gipsverbandmeester waar je de kneepjes van het vak kan leren. Als Gipsverbandmeester moet je over voldoende vakkennis beschikken, maar ook mensenkennis en verzorgende kwaliteiten hebben. Je moet mensen gerust kunnen stellen, goed kunnen uitleggen wat je gaat doen en aan het doen bent. Je moet aan kunnen voelen of een verband goed zit of dat deze knelt of voor irritatie zorgt.

Wil je werken als Gipsverbandmeester?

Werk je al als Gipsverbandmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gipsverbandmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gipsverbandmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Gipsverbandmeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2065 tot €3365

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gipsverbandmeester

Wat verdient een Gipsverbandmeester?

De Gipsverbandmeester verdient gemiddeld tussen de €2065,- en €3365,- per maand. Dit is exclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Ook bieden veel ziekenhuizen onregelmatigheidstoeslag bij onregelmatige werktijden.

Salarisschaal Gipsverbandmeester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gipsverbandmeester

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gipsverbandmeester

Hoe goed is de toekomst voor de Gipsverbandmeester? 

Er is voldoende vraag naar deskundige Gipsverbandmeesters. Door verder te leren en meer medische kennis op te doen, kan de Gipsverbandmeester doorgroeien in het medische vakgebied.

Baankans Gipsverbandmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gipsverbandmeester worden: Opleidingen tot Gipsverbandmeester

Hoe word je een Gipsverbandmeester? 

Er worden in Nederland een aantal opleidingen tot Gipsverbandmeester aangeboden, bijvoorbeeld door het Erasmus MC, Hogeschool Utrecht en Isala. De opleiding bestaat uit theorie- en praktijklessen en duurt ongeveer 2 jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gipsverbandmeester

Meer opleidingen Gipsverbandmeester

Weet je nog niet of je Gipsverbandmeester wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gipsverbandmeester of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gipsverbandmeester

Met wie werkt een Gipsverbandmeester samen? 

De Gipsverbandmeester werkt zelfstandig, maar volgt de adviezen van artsen en verpleegkundigen op. Soms helpt een verpleegkundige bij het aanleggen van het verband.


Gipsverbandmeester


Organisaties waar een Gipsverbandmeester werkzaam is

Waar werkt een Gipsverbandmeester meestal? 

De Gipsverbandmeester werkt meestal in het ziekenhuis op de gipskamer. De Gipsverbandmeester werkt daarom in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Gipsverbandmeester

Waar kun je het beste werken als Gipsverbandmeester? Hieronder vindt je de best door de Gipsverbandmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gipsverbandmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gipsverbandmeester:

Welke competenties heeft een een Gipsverbandmeester nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gipsverbandmeester

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gipsverbandmeester nodig? 

De Gipsverbandmeester beschikt over voldoende mensenkennis en verzorgende eigenschappen. De Gipsverbandmeester is betrokken bij zijn patiënten en staat open voor hun gevoelens en behoeften (Gever). Daarnaast heeft hij voldoende kennis van het vak en beschikt over het vermogen om in te zien of een verband goed aangelegd is (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Gipsverbandmeester


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Gipsverbandmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gipsverbandmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gipsverbandmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gipsverbandmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gipsverbandmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gipsverbandmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gipsverbandmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gipsverbandmeester iets voor je?

Zou je graag Gipsverbandmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gipsverbandmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gipsverbandmeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar