Verzorgende Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verzorgende? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verzorgende. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verzorgende wordt.

Wat is een Verzorgende?

Een Verzorgende, vaak werkzaam in de thuiszorg of in verzorgingshuizen, is iemand die extra ondersteuning biedt aan (meestal) ouderen, gehandicapten en chronisch zieken in de thuissituatie.

Onder de taken van een Verzorgende vallen het helpen met handelingen rond persoonlijke hygiëne van de patiënt (wassen, douchen, tanden poetsen), het verrichten van dagelijkse bezigheden (aankleden, eten, in en uit bed komen), huishoudelijke taken (hieronder vallen soms ook boodschappen doen of op kinderen passen) en eenvoudige verpleegkundige taken zoals het verzorgen van wonden, het geven van injecties of het toedienen van medicijnen. De Verzorgende stimuleert altijd de zelfredzaamheid van de patiënten om hen (weer) zo zelfstandig mogelijk te maken.

Er zijn verschillende functies binnen het beroep Verzorgende: Verzorgende C, Verzorgende D en Wijkziekenverzorgende. Een Verzorgende D heeft minder huishoudelijke taken dan een Verzorgende C en richt zich juist meer op het verzorgende gedeelte. Een Wijkziekenverzorgende heeft geen enkele huishoudelijke taak en heeft in plaats daarvan meer verpleegkundige taken. Ook het bieden van psychosociale begeleiding en het geven van advies op het gebied van gezondheid en voeding vallen ook onder het takenpakket van een Wijkziekenverzorgende.

Een Verzorgende moet zich in kunnen leven in en kunnen aanpassen aan de patiënt. Aangezien er in de thuissituatie gewerkt wordt moet een Verzorgende zich aan het ritme en leefgewoonte van de patiënt aanpassen.

Een Verzorgende werkt volgens een zorgplan dat is opgesteld met de patient en in overleg met een wijkverpleegkundige. Ook moet een verzorgende administratieve zaken (bijvoorbeeld verslagen) bijhouden.

Een Verzorgende kan onregelmatige werktijden hebben en heeft zowel avond- als weekenddiensten.

Wil je werken als Verzorgende?

Werk je al als Verzorgende en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verzorgende worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verzorgende, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verzorgende in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1510 tot €2485

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

338


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verzorgende

Wat verdient een Verzorgende?

Een Verzorgende verdient ongeveer tussen de €1510 en €2485.

Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, je werkervaring en CAO schalen.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslag

Salarisschaal Verzorgende

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Verzorgende

Op zoek naar een nieuwe baan als Verzorgende? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verzorgende. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verzorgende vacatures

Bijbaan in de zorg - regio Arnhem
Aethon
Volg jij een zorggerelateerde studie? Zoek je een flexibele en betekenisvolle bijbaan als Student Zorgverlener waarin je écht iets voor mensen betekent en ook nog goed verdient? Dan is deze …
Verzorgende in de ouderenzorg
Luba Uitzendbureau Den Haag
Jij bent een verzorgende die op zoek is naar flexibele werktijden. Wij zijn op zoek naar diverse flexibele verzorgers met een hart voor de zorg. Bij ons versterk je de …
Verzorgende 3 IG
Vierstroom Zorg Thuis
 Wil jij écht iets voor anderen betekenen?Vind je het leuk om in een klein, ondernemend en zelfsturend team te werken? Ben je flexibel, heb je doorzettingsvermogen en …
Coachende EVV'er
ZorgLoont
Werkomgeving: Den HaagSpecialisme(n): TeamworkProvincie: Zuid-HollandDienstverband: VastUur per week: Uren in overlegSalarisindicatie: Cao VVT FWG 40Op zoek naar een baan als Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV)? Wil jij graag een prettig woon- …
Verzorgende-ig zzp Apeldoorn
Care4 Group
Losse diensten, langdurige aanvragen? Het kan allemaal!Je deelt graag je eigen tijd in en bent daarin erg flexibel! Ervaring opdoen bij diverse opdrachtgevers spreekt jou aan. Als jij graag bemiddeld …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verzorgende

Wat is de toekomst van Verzorgende?

Naar verwachting zal de vraag naar hulp in de thuiszorg tot 2020 toenemen van 24 tot 31 procent (Bron: Youchooz)

Verder zou je praktijkopleider kunnen worden. Ook kun je altijd nog door studeren of in een andere sector van de gezondheidszorg kunnen gaan werken.

Baankans Verzorgende

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

338


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verzorgende worden: Opleidingen tot Verzorgende

Wil je verzorgende worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verzorgende? 

Om Verzorgende te worden kun je de  driejarige MBO opleiding Verzorgende volgen (niveau 3). Binnen de opleiding kun je een richting kiezen, bijvoorbeeld de richting IG, waarmee je Wijkziekenverzorgende kunt worden.

Met soortgelijke opleidingen, bijvoorbeeld MBO Verzorging niveau 3, kun je ook als Verzorgende aan de slag.

Na deze opleiding zou je door kunnen studeren voor een MBO opleiding niveau-4, bijvoorbeeld Verpleegkunde.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verzorgende

NIEUW Verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ)!
Ben jij die verzorgende met een spilfunctie op de revalidatie-afdeling of heb je de ambitie om je hierin te specialiseren? Aarzel dan niet en volg in het voorjaar van 2018 …
Gespecialiseerd Verzorgende Palliatieve Zorg
Palliatieve zorg is goede zorg aan een ernstig zieke in de laatste levensfase. Het is zorg waarbij de psychische, sociale, spirituele en zingevende ondersteuning van de zorgvrager en de familie …
Verzorgende-IG, niveau 3
De Verzorgende-IG verleent basiszorg, overlegt met andere beroepsbeoefenaren; artsen, fysiotherapeuten e.d. en voert werkzaamheden uit vastgelegd in het zorg(leef)plan. Daarnaast mag de Verzorgende-IG de verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals katheters inbrengen, …
Eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV)
De branche Verpleeg- en Verzorgingshuizen heeft met het EVV-profiel gezorgd voor een doorgroeifunctie voor verzorgenden. Een verzorgende die zich wil verdiepen in haar vak kan nu de branche-erkende vervolgopleiding EVV …
Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)
In deze Branche-erkende opleiding verwerven verzorgenden kennis en vaardigheden in het omgaan met psychogeriatrische zorgvragers. Bekende benaderingswijzen, zoals Realiteits Oriëntatie Benadering (ROB), validation en snoezelen komen aan bod. Daarnaast wordt …
Meer opleidingen Verzorgende

Weet je nog niet of je Verzorgende wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verzorgende of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Verzorgende

Met wie werkt een Verzorgende samen? 

Je werkt voornamelijk zelfstandig met de patiënten, maar je voert regelmatig overleg met de verpleegkundige, waarmee ook het zorgplan wordt opgesteld. Je kunt ook in contact komen met een activiteitenbegeleider of andere professionals die te maken hebben met de patiënt. Tevens hebt je contact met de familie van je patiënt.


Verzorgende


Organisaties waar een Verzorgende werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verzorgende meestal werkt.

Waar werkt een Verzorgende?

 • Thuiszorg
 • Verzorgingshuis
 • Verpleeghuis
 • Gehandicaptenzorg

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Verzorgende

Waar kun je het beste werken als Verzorgende? Hieronder vind je de best door de Verzorgende beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

De Wever

Locatie: Noord-Brabant

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Verzorgende:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verzorgende.

Welke competenties heeft een Verzorgende nodig?

Een Verzorgende heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verzorgende

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verzorgende passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verzorgende nodig? 

Je moet warm, betrokken en verzorgend zijn naar je patiënten toe en je moet rekening houden met de behoeften van anderen (Gever).

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van je cliënten en omdat zij jou moeten vertrouwen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Verzorgende


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Verzorgende

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verzorgende

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verzorgende

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verzorgende

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verzorgende dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verzorgende belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verzorgende. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verzorgende iets voor je?

Zou je graag Verzorgende willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verzorgende bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verzorgende

pieter

Wat is het netto loon als je 25 bent?

Kees

Dit is een vraa die niet te beantwoorden is.Hier zijnde salarissen die je minium moet verdienen bij een leeftijd van 23 jaar---.!525 per mnd.--350per week--70 per dag.Dit zijn de bruto bedragen.Gr.

Chantal

Ik wil Kees hartelijk bedanken.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar