Grafdelver worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Grafdelver? Lees de functieomschrijving.

Een grafdelver is iemand die een graf graaft voor een overleden persoon. Na de begrafenisceremonie maakt de grafdelver het gegraven gat ook weer dicht. Veel graven worden voor enkele jaren gehuurd en verlopen na deze tijd. De overledene die in het graf lag wordt dan uit het graf gehaald en vervolgens wordt het graf voor iemand anders gebruikt. Het overblijfsel van de persoon die eerst in het graf lag worden naar de vuilverbrandingen gebracht of ze gaan naar de knekelput, indien deze op het kerkhof aanwezig is. Als het overblijfsel erg diep ligt, laat de grafdelver het liggen.

 

 

Wil je werken als Grafdelver?

Werk je al als Grafdelver en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Grafdelver worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Grafdelver, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Grafdelver in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Burgers
  • Parochiemedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Grafdelver

Wat verdient een Grafdelver?

Als grafdelver verdien je ongeveer 1400 euro bruto per maand. Je salaris is afhankelijk van de organistie waarbinnen je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Grafdelver

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Grafdelver

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Grafdelver

Hoe goed is de toekomst voor de Grafdelver? 

Als grafdelver heb je relatief gezien geen goed arbeidsperspectief en zijn de doorgroeimogelijkheden beperkt. Het arbeidsmarktperspectief en de doorgroeimogelijkheden zijn beperkt aangezien voor dit beroep geen opleiding nodig is.

Baankans Grafdelver

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Grafdelver worden: Opleidingen tot Grafdelver

Hoe word je een Grafdelver? 

Er is geen specifiek opleiding die leidt tot het beroep van grafdelver. De Arbo-voorschriften voor begraafplaatsen stellen wel de eis dat mensen die het beroep van grafdelver uitoefenen veilig en verantwoord werken. Als grafdelver moet je dus kennis hebben van je veilig een bekisting plaatst en je moet niet zomaar beginnen te graven waarbij het risico bestaat dat monumenten op buurgraven beginnen te glijden etc.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Grafdelver

Meer opleidingen Grafdelver

Weet je nog niet of je Grafdelver wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Grafdelver of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Grafdelver

Met wie werkt een Grafdelver samen? 

Als grafdelver sta je voornamelijk in contact met parochiemedewerkers en bugers. Met de parochiemedewerkers heb je contact in verband met het onderhouden van het kerkhof en het uitvoeren van andere taken binnen de kerkgemeenschap. Verder sta je in contact met de burgers die een dierbare hebben verloren en die deze persoon gaan begraven.


  • Burgers
  • Parochiemedewerkers
Grafdelver


Organisaties waar een Grafdelver werkzaam is

Waar werkt een Grafdelver meestal? 

Als grafdelver werk je vaak voor een parochiegemeenschap.


Best beoordeelde werkgevers Grafdelver

Waar kun je het beste werken als Grafdelver? Hieronder vindt je de best door de Grafdelver beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Grafdelver.

Competenties, Skills en Vaardigheden Grafdelver:

Welke competenties heeft een een Grafdelver nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Grafdelver

Wat voor persoonlijkheid heb je als Grafdelver nodig? 

Als grafdelver kom je vaak mensen tegen die in de rouw zijn. Het tonen van berouw en het warm en betrokken omgaan met deze mensen is een belangrijk onderdeel van het werk van een grafdelver. Als grafdelver moet je dus gevoelig zijn voor de behoeftes van anderen (Gever).

Verder is het voor een grafdelver van belang dat je betrouwbaar en loyaal te werk gaat. Je moet goed weten wanneer mensen je nodig hebben en moet vertrouwen uitstralen op de mensen. Mensen vertrouwen jou erop dat je goed zorg draagt voor het in het graf leggen van de overledene (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor Grafdelver


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Grafdelver

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Grafdelver

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Grafdelver

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Grafdelver

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Grafdelver dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Grafdelver belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Grafdelver. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Grafdelver iets voor je?

Zou je graag Grafdelver willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Grafdelver bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Grafdelver

erik olde nord kamp

Wat ik hier lees vind ik echt belachelijk 1400€bruto in de maand want het is zwaar werk en daar mag best een normaal goed loon tegen over staan Ik ben zelf ook grafdelver maar doe het naast mijn gewone werk en het is een dankbaar beroep

grafdelver

Ik lees alleen maar goede en correcte informatie.En Erik,zwaar werk wordt niet goed betaald.Gr.

R.Borsboom

Ik ben erg geintereseerd in de functie grafdelver. Mocht iemand een openvacaturen weten voor de functie grafdelver rond of in Amsterdam. Zou u dan zo vriendelijk zijn om mij dat te laten weten zo dat ik meteen kan solliciteren. Met vriendelijke groet R.Borsboom@live.nl

grafdelver

Vraag het eens aan de mensen die de begraafplaats onderhouden.Zij kunnen je ongetwijfeld verder helpen.

Sandor

Naast het delven van een graf en na de ceremonie het graf wederom dichten is de grafdelver ook verantoowrdelijk voor de dagelijkse groenvoorziening. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het ruimen van opgezegde grafmonumenten.    

Sandor

Naast het delven van een graf en na de ceremonie het graf wederom dichten is de grafdelver ook verantoowrdelijk voor de dagelijkse groenvoorziening. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het ruimen van opgezegde grafmonumenten.    

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar