Grafdelver Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Grafdelver? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep grafdelver. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je grafdelver wordt.

 

Wat is een Grafdelver?

Een grafdelver is iemand die een graf graaft voor een overleden persoon. Na de begrafenisceremonie maakt de grafdelver het gegraven gat ook weer dicht. Veel graven worden voor enkele jaren gehuurd en verlopen na deze tijd. De overledene die in het graf lag wordt dan uit het graf gehaald en vervolgens wordt het graf voor iemand anders gebruikt. Het overblijfsel van de persoon die eerst in het graf lag worden naar de vuilverbrandingen gebracht of ze gaan naar de knekelput, indien deze op het kerkhof aanwezig is. Als het overblijfsel erg diep ligt, laat de grafdelver het liggen.

 

 

Past het beroep Grafdelver bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Grafdelver?

Werk je al als Grafdelver en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Grafdelver worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Grafdelver, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Grafdelver in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Burgers
  • Parochiemedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Grafdelver

Wat verdient een Grafdelver?

Als grafdelver verdien je ongeveer 1400 euro bruto per maand. Je salaris is afhankelijk van de organistie waarbinnen je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Grafdelver

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Grafdelver

Op zoek naar een nieuwe baan als Grafdelver? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Grafdelver. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Grafdelver vacatures

Vacature Grafdelver / Medewerker groenvoorziening
Luba
Ben jij iemand die het leuk vindt om zelfstandig op pad te gaan en heb je ervaring met (mini)graafmachines? Wil je iets betekenen voor de mens?Over het werkJij gaat werken …
Vacature Grafdelver / Medewerker groenvoorziening
Luba
Over de functie Jij gaat werken als grafgraver en delver. Dit betekent dat de dag voor jou begint op de begraafplaats met het graven van het graf. Zodra de uitvaart …
Vacature Grafdelver / Medewerker groenvoorziening
Luba
Over de functie Jij gaat werken als grafgraver en delver. Dit betekent dat de dag voor jou begint op de begraafplaats met het graven van het graf. Zodra de uitvaart …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Grafdelver

Wat zijn de baankansen voor een Grafdelver?

Als grafdelver heb je relatief gezien geen goed arbeidsperspectief en zijn de doorgroeimogelijkheden beperkt. Het arbeidsmarktperspectief en de doorgroeimogelijkheden zijn beperkt aangezien voor dit beroep geen opleiding nodig is.

De actuele kans op werk voor een Grafdelver

Het beroep Grafdelver is onderdeel van de beroepsfamilie Hulparbeiders grond-, weg- en waterbouw. De kans op werk voor de beroepsfamilie Hulparbeiders grond-, weg- en waterbouw is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Grafdelver

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Grafdelver worden: Opleidingen tot Grafdelver

Wil je Grafdelver worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Grafdelver.

Hoe word je een Grafdelver? 

Er is geen specifiek opleiding die leidt tot het beroep van grafdelver. De Arbo-voorschriften voor begraafplaatsen stellen wel de eis dat mensen die het beroep van grafdelver uitoefenen veilig en verantwoord werken. Als grafdelver moet je dus kennis hebben van je veilig een bekisting plaatst en je moet niet zomaar beginnen te graven waarbij het risico bestaat dat monumenten op buurgraven beginnen te glijden etc.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Grafdelver

Er zijn geen opleidingen Grafdelver aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Grafdelver in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen tot Grafdelver

Als je je wilt omscholen tot Grafdelver is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Grafdelver zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Grafdelver dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Grafdelver

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Grafdelver

Als je Grafdelver wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Grafdelver zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Grafdelver

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Grafdelver?

Competenties en Vaardigheden Grafdelver

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Grafdelver nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Grafdelver nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Grafdelver

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit

Persoonlijkheid van een Grafdelver

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Grafdelver. Als Grafdelver wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Grafdelver:


zie volledige beschrijving persoonstype Grafdelver

Vakkennis voor een Grafdelver

Het is voor een Grafdelver ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Grafdelver zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Grafdelver


Werkervaring Grafdelver

Het is voor een startend Grafdelver die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Grafdelver is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Grafdelver het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Grafdelver

Met wie werkt een Grafdelver samen? 

Als grafdelver sta je voornamelijk in contact met parochiemedewerkers en bugers. Met de parochiemedewerkers heb je contact in verband met het onderhouden van het kerkhof en het uitvoeren van andere taken binnen de kerkgemeenschap. Verder sta je in contact met de burgers die een dierbare hebben verloren en die deze persoon gaan begraven.


  • Burgers
  • Parochiemedewerkers
Grafdelver


Organisaties waar een Grafdelver werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Grafdelver meestal werkt.

Waar werkt een Grafdelver?

Als grafdelver werk je vaak voor een parochiegemeenschap.


Best beoordeelde werkgevers Grafdelver

Waar kun je het beste werken als Grafdelver? Hieronder vind je de best door de Grafdelver beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Grafdelver.

Competenties, Skills en Vaardigheden Grafdelver:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Grafdelver.

Welke competenties heeft een Grafdelver nodig?

Een Grafdelver heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Grafdelver

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Grafdelver passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Grafdelver nodig? 

Als grafdelver kom je vaak mensen tegen die in de rouw zijn. Het tonen van berouw en het warm en betrokken omgaan met deze mensen is een belangrijk onderdeel van het werk van een grafdelver. Als grafdelver moet je dus gevoelig zijn voor de behoeftes van anderen (Gever).

Verder is het voor een grafdelver van belang dat je betrouwbaar en loyaal te werk gaat. Je moet goed weten wanneer mensen je nodig hebben en moet vertrouwen uitstralen op de mensen. Mensen vertrouwen jou erop dat je goed zorg draagt voor het in het graf leggen van de overledene (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor Grafdelver


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Grafdelver

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Grafdelver

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Grafdelver

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Grafdelver

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Grafdelver dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Grafdelver belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Grafdelver. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Grafdelver iets voor je?

Zou je graag Grafdelver willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Grafdelver bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Grafdelver

erik olde nord kamp

Wat ik hier lees vind ik echt belachelijk 1400€bruto in de maand want het is zwaar werk en daar mag best een normaal goed loon tegen over staan Ik ben zelf ook grafdelver maar doe het naast mijn gewone werk en het is een dankbaar beroep

grafdelver

Ik lees alleen maar goede en correcte informatie.En Erik,zwaar werk wordt niet goed betaald.Gr.

R.Borsboom

Ik ben erg geintereseerd in de functie grafdelver. Mocht iemand een openvacaturen weten voor de functie grafdelver rond of in Amsterdam. Zou u dan zo vriendelijk zijn om mij dat te laten weten zo dat ik meteen kan solliciteren. Met vriendelijke groet R.Borsboom@live.nl

grafdelver

Vraag het eens aan de mensen die de begraafplaats onderhouden.Zij kunnen je ongetwijfeld verder helpen.

Sandor

Naast het delven van een graf en na de ceremonie het graf wederom dichten is de grafdelver ook verantoowrdelijk voor de dagelijkse groenvoorziening. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het ruimen van opgezegde grafmonumenten.    

Sandor

Naast het delven van een graf en na de ceremonie het graf wederom dichten is de grafdelver ook verantoowrdelijk voor de dagelijkse groenvoorziening. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het ruimen van opgezegde grafmonumenten.    

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar