Griendwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Griendwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep griendwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je griendwerker wordt.

 

Wat is een Griendwerker?

Een griend is een vaak moerasachtig bos waarin veel pollen met takken staan (vaak wilgensoorten). Er zijn grienden in de Biesbosch, in de buurt van grote rivieren in Utrecht en Zuid-Holland, in de IJsselstreek in Overijssel en de Betuwe. De takken en twijgen van wilgenbomen werden vroeger veel gebruikt voor allerlei soorten doeleinden, bijvoorbeeld stoelen, tonnen en zelfs daken. De grootschalige griendteelt begon rond 1800. Vanaf dit moment kwamen er steeds meer griendwerkers, en hoewel hun omstandigheden door de jaren heen verbeterden, was het geen fijn of licht werk, en stond het ook niet hoog in aanzien. Griendwerkers moesten vaak lange afstanden afleggen, veel bukken en zware lasten tillen, en sliepen bovendien in een zelfgebouwde en dus vaak niet goed geïsoleerde hut.

Om de slechte omstandigheden en om het verminderende gebruik van wilgentakken verdween het beroep van griendwerker op veel plekken. Tegenwoordig zijn er nog enkele plekken waar wilgen gekweekt worden, en op die plekken zijn de werkomstandigheden aanzienlijk verbeterd. De productie gebeurt wel massaal, maar met behulp van machinerie, waardoor grote hoeveelheden (duizenden) wilgen verbouwd kunnen worden met slechts enkele werknemers.Wil je werken als Griendwerker?

Werk je al als Griendwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Griendwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Griendwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Griendwerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Griendwerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Griendwerker

Wat verdient een Griendwerker?

Het oude beroep van griendwerker bestaat al zo lang niet meer dat er moeilijk een kloppende salarisindicatie gegeven kan worden. Het nieuwe beroep van griendwerker betaalt hoe dan ook beter, met een gemiddeld startsalaris van 1900 euro per maand, en een doorgroei richting de 2600 euro per maand. Dit geldt althans voor de vaste werknemers. Natuurlijk zijn er bij griendbedrijven in de drukke maanden veel tijdelijke medewerkers in dienst die minder dan dit verdienen.

Salarisschaal Griendwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Griendwerker

Er zijn geen vacatures Griendwerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Griendwerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Griendwerker in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Griendwerker

Wat is de toekomst van Griendwerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de griendwerker is niet heel positief. Er zijn slechts een paar griendbedrijven in Nederland. In de zomermaanden zijn deze vaak wel op zoek naar extra (tijdelijk) personeel, maar vaste aanstellingen zullen minder voor het grijpen liggen.

Baankans Griendwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Griendwerker worden: Opleidingen tot Griendwerker

Wil je Griendwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Griendwerker.

Hoe word je een Griendwerker? 

Hoewel griendwerker tegenwoordig als een soort ambacht wordt gezien vereist het werk geen opleiding. Desondanks kan een opleiding in agrarische richting (minimaal mbo) goed van pas komen, omdat het verbouwen van wilgen op een hoop punten afwijkt van het verbouwen van andere bomen. Verstand van landbouwapparatuur is tevens gewenst, omdat machines het grootste deel van het werk doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Griendwerker

Er zijn geen opleidingen Griendwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Griendwerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Griendwerker

Als je Griendwerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Griendwerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Griendwerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Griendwerker?

Competenties en Vaardigheden Griendwerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Griendwerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Griendwerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Griendwerker

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen

Persoonlijkheid van een Griendwerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Griendwerker. Als Griendwerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Griendwerker

Het is voor een Griendwerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Griendwerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Griendwerker


Werkervaring Griendwerker

Het is voor een startend Griendwerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Griendwerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Boomkweker, Boer, Rietsnijder .

Iets anders leren?

Is Griendwerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Griendwerker

Met wie werkt een Griendwerker samen? 

De medewerker van het griendbedrijf staat vooral in contact met collega-griendwerkers. Sommige medewerkers van het griendbedrijf zullen daarnaast contact hebben met de kopers van de wilgentakken en -twijgen, en natuurlijk de leveranciers van landbouwproducten.


  • Griendwerker
Griendwerker


Organisaties waar een Griendwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Griendwerker meestal werkt.

Waar werkt een Griendwerker?

De griendwerker werkt voor een griendbedrijf. Hier zijn er slechts een paar van in Nederland, waarvan de meeste familiebedrijven zijn.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Griendwerker

Waar kun je het beste werken als Griendwerker? Hieronder vind je de best door de Griendwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Griendwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Griendwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Griendwerker.

Welke competenties heeft een Griendwerker nodig?

Een Griendwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Griendwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Griendwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Griendwerker nodig? 

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing.

Bekijk de persoonstypen voor GriendwerkerInterview met een Griendwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Griendwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Griendwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Griendwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Griendwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Griendwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Griendwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Griendwerker iets voor je?

Zou je graag Griendwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Griendwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Griendwerker

roelof vogel

lijkt me mooi werk

roelof vogel

lijkt me mooi werk

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar