Grondwerktuigkundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Grondwerktuigkundige? Lees de functieomschrijving.

Een Grondwerktuigkundige werkt meestal bij een bedrijf dat vliegtuigen bouwt. Hij test en meet hydraulische, mechanische en pneumatische vliegtuigonderdelen en vliegtuigsystemen (denk bijvoorbeeld aan het landingsgestel). Zo stelt hij onderdelen nauwkeurig af en vervangt hij defecte onderdelen. Bij problemen met de systemen of onderdelen voert hij overleg met zijn leidinggevende.

Wil je werken als Grondwerktuigkundige?

Werk je al als Grondwerktuigkundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Grondwerktuigkundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Grondwerktuigkundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Grondwerktuigkundige in één oogopslag

Netwerk:

 • Collega Grondwerktuigkundigen
 • Leidinggevenden
 • Vliegtuigbouwers
 • Vliegtuigmonteurs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Grondwerktuigkundige

Wat verdient een Grondwerktuigkundige?

Een Grondwerktuigkundige verdient zo tussen de €2200,- en €3200,- bruto per maand. Het salaris hangt uiteraard af van zijn leeftijd, verantwoordelijkheden en ervaring.

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bestaan uit een werktelefoon, een dertiende maand, doorbetaling bij ziekte en scholingsmogelijkheden. Ook krijgt een Grondwerktuigkundige soms een ploegendiensttoeslag en/of een leeftijdstoeslag en vakantieuitkering.

Salarisschaal Grondwerktuigkundige

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Grondwerktuigkundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Grondwerktuigkundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Grondwerktuigkundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Grondwerktuigkundige vacatures

3D Revit-Modelleur @ Chain
Chain Technical Professionals
Als 3D Revit-MEP Modelleur @ Chain zet jij je creativiteit en technische kennis in om de schetsen van de Engineer te vertalen naar een 3D-model en zorg je dat de …
Grondwerktuigkundige bij KLM (Ground Engineer)
KLM Royal Dutch Airlines
Als grondwerktuigkundige draag je bij aan vliegtuigen die veilig, op tijd én naar behoren vliegen. Een hele verantwoordelijkheid, dus je begrijpt: we zoeken mannen en vrouwen die hun vak verstaan. …
Ground engineer B737/ B787
KLM Royal Dutch Airlines
Ben jij een gedreven GWK die toe is aan een volgende stap? Dan is de functie van grondwerktuigkundige bij KLM misschien wel wat voor jou! Wij zoeken GWK's B737/B787. Ga …
Lead Ground Engineer
KLM Royal Dutch Airlines
Ben jij de (lead) ground engineer die ervoor zorgt dat het onderhoud in de hangar feilloos verloopt. Zie je waar het beter kan? Zie je welke kansen jouw team kan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Grondwerktuigkundige

Hoe goed is de toekomst voor de Grondwerktuigkundige? 

De Grondwerktuigkundige heeft de mogelijkheid om in dezelfde functie aangesteld te blijven gedurende de looptijd bij het bedrijf waarvoor hij/zij werkt. Tevens is het mogelijk om bij te leren, zodat de Grondwerktuigkundige een leidinggevende functie over enkele werktuigkundigen kan gaan bekleden.

Buiten de luchtvaartinstallatie- en reparatiesector zou de werktuigkundige werkzaam kunnen worden bij een adviserend orgaan m.b.t. deze sector. Hij kan ook als werktuigkundige in de Industriële sector kunnen gaan werken.

Aangezien vliegtuigen altijd worden gebruikt en aangezien deze verplicht dienen te voldoen aan strenge eisen, blijft er ook de komende jaren werk voor de Grondwerktuigkundige.
 

Baankans Grondwerktuigkundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Grondwerktuigkundige worden: Opleidingen tot Grondwerktuigkundige

Hoe word je een Grondwerktuigkundige? 

Om in aanmerking te komen voor een functie als Grondwerktuigkundige dient men te beschikken over een diploma Grondwerktuigkundige. Deze opleiding kan gevolgd worden aan het Nederlands Luchtvaart College. Naast veel technische vakken krijg je ook (technisch) Engels. Engels is namelijk de voertaal in de luchtvaart. Ook handleidingen en instructies zijn in het Engels. Kennis van deze taal is dus essentieel.
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Grondwerktuigkundige

Meer opleidingen Grondwerktuigkundige

Weet je nog niet of je Grondwerktuigkundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Grondwerktuigkundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Grondwerktuigkundige

Met wie werkt een Grondwerktuigkundige samen? 

Intern: De Grondwerktuigkundige werkt alleen of in kleine groepen. Wel is het mogelijk dat er in grotere eenheden, bestaande uit verschillende kleinere groepen, gewerkt wordt. De werkzaamheden worden aangestuurd door leidinggevenden. Gedurende deze werkzaamheden kan er contact zijn met vliegtuigbouwers- en monteurs, aangezien zij aanvullende installaties en reparaties uitvoeren.

Extern: Er kan sprake zijn van contact met (toekomstige) klanten en met passagiers. Dit contact zal echter meer uitzondering dan regel zijn, aangezien de Grondwerktuigkundige doorgaans slechts interne contacten onderhoudt.


 • Collega Grondwerktuigkundigen
 • Leidinggevenden
 • Vliegtuigbouwers
 • Vliegtuigmonteurs
Grondwerktuigkundige


Organisaties waar een Grondwerktuigkundige werkzaam is

Waar werkt een Grondwerktuigkundige meestal? 

Na aanstelling komt de Grondwerktuigkundige te werken bij een profit-organisatie in de luchtvaartsector. Het bedrijf beoogt de functionaliteit van vliegtuigen te garanderen. Aangezien er bij defecten grote aantallen mensenlevens en eveneens grote hoeveelheden economische waarde in gevaar zijn, dient er niet alleen zorg gedragen te worden voor een tevreden klant, maar moet er gewerkt worden volgens stricte veiligheidseisen.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Grondwerktuigkundige

Waar kun je het beste werken als Grondwerktuigkundige? Hieronder vindt je de best door de Grondwerktuigkundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Grondwerktuigkundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Grondwerktuigkundige:

Welke competenties heeft een een Grondwerktuigkundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Grondwerktuigkundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Grondwerktuigkundige nodig? 

De Grondwerktuigkundige is een Waarnemer en een Succesvolle werker.

Hij is analytisch en denkt voordat hij doet. Ook is hij ijverig en objectief (Waarnemer). 

Tevens is hij hardwerkend en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Grondwerktuigkundige


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Grondwerktuigkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Grondwerktuigkundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Grondwerktuigkundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Grondwerktuigkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Grondwerktuigkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Grondwerktuigkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Grondwerktuigkundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Grondwerktuigkundige iets voor je?

Zou je graag Grondwerktuigkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Grondwerktuigkundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Grondwerktuigkundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar