Werktuigbouwkundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werktuigbouwkundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep werktuigbouwkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je werktuigbouwkundige wordt.

 

Wat is een Werktuigbouwkundige?

Als werktuigbouwkundige hou je je bezig met het ontwerpen van dynamische objecten. Als werktuigbouwkundige kun je je richten op verschillende deelgebieden zoals machinebouw, scheepsbouw en constructiebouw.  Als werktuigbouwkundige ontwerp je objecten die handelingen moeten uitvoeren zoals tillen, wegen, verplaatsen, analyseren of verbinden. Je houdt hierbij rekening met de produceerdbaarheid van de objecten. Als werktuigbouwkundige assisteer je ingenieurs bij het ontwerpen, ontwikkelen, bedienen en installeren van mechanische installaties en bij projecten op het gebied van mechanische techniek.

 

 

 Wil je werken als Werktuigbouwkundige?

Werk je al als Werktuigbouwkundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werktuigbouwkundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Werktuigbouwkundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werktuigbouwkundige in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

130


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werktuigbouwkundige

Wat verdient een Werktuigbouwkundige?

Als beginnend werktuigbouwkundige verdien je rond de 1900 euro bruto per maand. Dit bedrag is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam. De secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een lease auto, bonussen of een telefoon van de zaak zijn ook per organisatie verschillende. De ervaring die je in je functie als werktuigbouwkundige opdoet is van invloed op je salaris. Hoe meer ervaring en hoe meer geslaagde opdrachten, hoe meer salaris je zal verdienen.

Salarisschaal Werktuigbouwkundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Werktuigbouwkundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Werktuigbouwkundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werktuigbouwkundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Werktuigbouwkundige vacatures

Vacature Young Talent Program voor Werktuigbouwkundigen
Xelvin
Over het Young Talent Program voor Werktuigbouwkundigen:Met trots mag jij jezelf een HBO Werktuigbouwkundige noemen. Je staat aan het begin van jouw carrière in de mooiste sector die er …
Vacature Young Talent Program voor Werktuigbouwkundigen
Xelvin
Over het Young Talent Program voor Werktuigbouwkundigen:Met trots mag jij jezelf een HBO Werktuigbouwkundige noemen. Je staat aan het begin van jouw carrière in de mooiste sector die er …
Vacature Tekenaar / Engineer Werktuigbouwkundige Installaties
Kracht Recruitment
In deze functie van Tekenaar / Engineer Werktuigbouwkundige in Ede – Wageningen en omgeving houdt je je dagelijks bezig met het bedenken, ontwerpen en uitwerken van werktuigbouwkundige installaties. Je maakt …
Vacature Werkvoorbereider Werktuigbouwkundige Installaties
Kracht Recruitment
Als Werkvoorbereider Werktuigbouwkundige Installaties zorg je voor het goed laten verlopen van zo'n vijf projecten tegelijkertijd. Je organiseert, coördineert en werkt nauw samen met je projectleider, tekenaars en collega's in …
Vacature Engineer Werktuigbouwkundige Installaties
Kracht Recruitment
Wij zoeken een Engineer Werktuigbouwkundige Installaties die de klantvraag kan omzetten in een realistisch en kosteneffectief ontwerp. Onze opdrachtgever is een toonaangevende aannemer die zich bezighoudt met opzienbarende projecten binnen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werktuigbouwkundige

Wat is de toekomst van Werktuigbouwkundige?

Er staan op dit moment de nodige vacatures open voor net afgestudeerde werktuigbouwkundigen. Het arbeidsmarktperspectief is voor werktuigbouwkundige op dit moment dus goed.

Als werktuigbouwkundige heb je ook verschillende doorgroeimogelijkheden. Door je opgedane ervaring kun je hogere functies toegewezen krijgen binnen de organisatie waar je werkt.

Baankans Werktuigbouwkundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

130


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Werktuigbouwkundige worden: Opleidingen tot Werktuigbouwkundige

Wil je Werktuigbouwkundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Werktuigbouwkundige.

Hoe word je een Werktuigbouwkundige? 

Als werktuigbouwkundige is het wenselijk dat je de WO-opleidng werktuigbouwkunde hebt gevolgd. Soms volstaan bouwtechnische opleiding op HBO-niveau aangevuld met verschillende werktuigbouwkundige cursussen ook, maar dit is afhankelijk van de organisatie die de functie tot werktuigbouwkundige aanbiedt.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Werktuigbouwkundige

Huismeester Facilitair 2
Huismeester Facilitair 2 Algemeen Je hebt al enige jaren ervaring in het vak van huismeester en weet je mannetje te staan. Je hebt bij possible. de opleiding ‘Huismeester Facilitair 1’ gevolgd, maar …
Huismeester Facilitair 2
Huismeester (bode, conciërge, handyman) incompany
Huismeester Facilitair 1 Algemeen Je bent een belangrijk aanspreekpunt op jouw locatie voor de gebruikers. Je houdt toezicht op het juiste gebruik van kopieermachines, je waarschuwt de monteur als een installatie gebreken vertoont …
Huismeester (bode, conciërge, handyman) incompany
Frequentieregelaars (Dag)
Wil jij je ontwikkelen in de Elektrotechniek en wil je meer weten over de werking en mogelijkheden van frequentieregelaars? Volg dan de ROVC-training Frequentieregelaars! Word jij in je werk als …
Frequentieregelaars (Dag)
Cursus Integrale Inspectie
De cursus Integrale Inspectie is zowel klassikaal als online te volgen. Selecteer bij de inschrijving je voorkeur. Om tot een objectief oordeel te komen over de onderhoudsstaat van een gebouw …
Cursus Integrale Inspectie
Inventor Basis
Bestemd voor tekenaars, constructeurs en ontwerpers. Geen voorkennis van Inventor vereist, metaal achtergrond is een pré. De werktuigbouwkundige tekenaar en de industrieel ontwerper zit op zijn plek in de cursussen …
Inventor Basis

Omscholen of doorgroeien tot Werktuigbouwkundige

Als je Werktuigbouwkundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Werktuigbouwkundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Werktuigbouwkundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Werktuigbouwkundige?

Competenties en Vaardigheden Werktuigbouwkundige

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Werktuigbouwkundige nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Werktuigbouwkundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Werktuigbouwkundige

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Werktuigbouwkundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Werktuigbouwkundige. Als Werktuigbouwkundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Werktuigbouwkundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Werktuigbouwkundige

Vakkennis voor een Werktuigbouwkundige

Het is voor een Werktuigbouwkundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Werktuigbouwkundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Werktuigbouwkundige


Werkervaring Werktuigbouwkundige

Het is voor een startend Werktuigbouwkundige die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Werktuigbouwkundige is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Werktuigbouwkundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Werktuigbouwkundige

Met wie werkt een Werktuigbouwkundige samen? 

Als werktuigbouwkundige ben je verantwoordelijk voor de realisatie van projecten binnen de gestelde afspraken (tijd, geld en kwaliteit). Het is daarbij belangrijk goed contact te onderhouden met de opdrachtgevers van de projecten. Ook goed contact met leveranciers is voor een werktuigbouwkundige van belang voor het goed uitoefenen van zijn werk. In grote organisaties zullen er meerdere werktuigbouwkundige werkzaam zijn waardoor je als werktuigbouwkundige ook vaak samen moet werken met deze personen.

 

 


  • Klanten
  • Leveranciers
Werktuigbouwkundige


Organisaties waar een Werktuigbouwkundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Werktuigbouwkundige meestal werkt.

Waar werkt een Werktuigbouwkundige?

Als werktuigbouwkundige werk je voornamelijk in de profit sector. Je werkt meestal bij bouwbedrijven of bij adviesbureaus op het gebied van bouw en natuur.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Werktuigbouwkundige

Waar kun je het beste werken als Werktuigbouwkundige? Hieronder vind je de best door de Werktuigbouwkundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werktuigbouwkundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werktuigbouwkundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Werktuigbouwkundige.

Welke competenties heeft een Werktuigbouwkundige nodig?

Een Werktuigbouwkundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Werktuigbouwkundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Werktuigbouwkundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Werktuigbouwkundige nodig? 

Als werktuigbouwkundige is belangrijk dat je goed kan waarnemen. Je moet een situatie goed kunnen inschatten en je moet inzichtelijk te werk gaan. Leergierigheid en een analytische blik zijn ook van belangrijk voor een werktuigbouwkundige (Waarnemer).

Verder moet je als werktuigbouwkundige doelgericht te werk gaan en moet je principeel en realistische handelen. Een perfectionischte houding past dan ook goed bij een werktuigbouwkundige (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Werktuigbouwkundige


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Werktuigbouwkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Werktuigbouwkundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werktuigbouwkundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werktuigbouwkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werktuigbouwkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werktuigbouwkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werktuigbouwkundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werktuigbouwkundige iets voor je?

Zou je graag Werktuigbouwkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werktuigbouwkundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Werktuigbouwkundige?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Werktuigbouwkundige

Vacature Werkvoorbereider Werktuigbouwkundige Installaties
Xelvin B.V.
Organisatie Xelvin is specialist in het detacheren van ondernemende technici. Dit doen we door de vraag en het aanbod van onze opdrachtgevers en onze kandidaten goed te inventariseren en bij …
Vacature Werkvoorbereider Werktuigbouwkundige Scope
Connetix Nederland
Het realiseren van renovatie- en nieuwbouwprojecten begint bij het ontwerp, engineering tot aan realisatie! In opdracht van drinkwaterbedrijven zetten zij zich in voor ontwikkeling. Jij gaat deel uit maken van …
Vacature Werktuigkundige - Rotterdam
Brunel, Rotterdam
Werktuigkundige - Als werktuigkundige bewaak je het productieproces, grijp je in en stuur je bij waar nodig. Dit alles gericht op een efficiënte realisatie van de productieplanning. Je verzorgt de …
Vacature Werktuigkundige 5-ploegendienst Energie en Utilities Levensmiddelenfabriek Veghel - Veghel
NL Techniek, Veghel
Werktuigkundige - In deze veelzijdige functie als werktuigkundige werk je zelfstandig in een vijfploegendienst en ben je verantwoordelijk voor de energievoorziening van de site in Veghel. Je moet daarbij denken …
Vacature Dualer Werktuigbouwkundige Offshore - Rotterdam
Dosign B.V., Rotterdam
Werktuigbouwkundige - Ben jij een ambitieuze engineer die graag wil investeren in de toekomst? Kies dan voor een uitdaging als Dualer in een Werktuigbouwkundige omgeving, dé start van een mooi …

Actuele blogposts


reacties op Werktuigbouwkundige

€1900 - €3000 startsalaris???

Probeer maar eens iemand te vinden die WO mechanical engineering heeft gedaan en 1900-3000 euro salaris accepteert. Ik ken genoeg mensen die het niet eens voor het dubbele zouden doen..

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar