Werktuigbouwkundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werktuigbouwkundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep werktuigbouwkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je werktuigbouwkundige wordt.

 

Wat is een Werktuigbouwkundige?

Als werktuigbouwkundige hou je je bezig met het ontwerpen van dynamische objecten. Als werktuigbouwkundige kun je je richten op verschillende deelgebieden zoals machinebouw, scheepsbouw en constructiebouw.  Als werktuigbouwkundige ontwerp je objecten die handelingen moeten uitvoeren zoals tillen, wegen, verplaatsen, analyseren of verbinden. Je houdt hierbij rekening met de produceerdbaarheid van de objecten. Als werktuigbouwkundige assisteer je ingenieurs bij het ontwerpen, ontwikkelen, bedienen en installeren van mechanische installaties en bij projecten op het gebied van mechanische techniek.

 

 

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Werktuigbouwkundige?

Werk je al als Werktuigbouwkundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werktuigbouwkundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Werktuigbouwkundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werktuigbouwkundige in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

161


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werktuigbouwkundige

Wat verdient een Werktuigbouwkundige?

Als beginnend werktuigbouwkundige verdien je rond de 1900 euro bruto per maand. Dit bedrag is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam. De secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een lease auto, bonussen of een telefoon van de zaak zijn ook per organisatie verschillende. De ervaring die je in je functie als werktuigbouwkundige opdoet is van invloed op je salaris. Hoe meer ervaring en hoe meer geslaagde opdrachten, hoe meer salaris je zal verdienen.

Salarisschaal Werktuigbouwkundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Werktuigbouwkundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Werktuigbouwkundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werktuigbouwkundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Werktuigbouwkundige vacatures

Vacature Senior werktuigbouwkundige vastgoed
Rijksoverheid
Senior werktuigbouwkundige vastgoed Rijksvastgoedbedrijf (RVB) Functieomschrijving Bunkers, rijksmonumenten en kazernes, maar ook musea, rechtbanken en gevangenissen. Als je ergens werkt aan unieke vastgoedprojecten, dan is het wel bij het Rijksvastgoedbedrijf. …
Vacature Werktuigbouwkundige Machinebouw
LMH Engineering
Werktuigbouwkundige Machinebouw Wat ga je doen? Als Werktuigbouwkundige (Mechanical Engineer) ga jij je bij dit bedrijf bezighouden met het ontwerpen en construeren van nieuwe machines op het gebied van de …
Vacature Werktuigbouwkundige gezocht!
LMH Engineering
Werktuigbouwkundige gezocht! Wat ga je doen? Deze gemotiveerde recruitment consultant zoekt een mechanical engineer, technisch tekenaar, werkvoorbereider of techneut met een werktuigbouwkundige achtergrond. Wij gaan samen op zoek naar jouw …
Vacature Scheepswerktuigkundige
VNOM
Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste Scheepswerktuigkundige, bij voorkeur met ervaring in de zeevisserij. Onze vrieshektrawlers hebben grote machinekamers, vriesruimtes, pak- en sorteerlijnen. Het vermogen van de hoofdmotoren varieert …
Vacature Junior Werktuigbouwkundige
LMH Engineering
Junior Werktuigbouwkundige Wat ga je doen? Als Junior Werktuigbouwkundige ga jij bij dit hard groeiende bedrijf in de metaalsector aan de slag om wensen van de klant te vertalen naar …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werktuigbouwkundige

Wat zijn de baankansen voor een Werktuigbouwkundige?

Er staan op dit moment de nodige vacatures open voor net afgestudeerde werktuigbouwkundigen. Het arbeidsmarktperspectief is voor werktuigbouwkundige op dit moment dus goed.

Als werktuigbouwkundige heb je ook verschillende doorgroeimogelijkheden. Door je opgedane ervaring kun je hogere functies toegewezen krijgen binnen de organisatie waar je werkt.

De actuele kans op werk voor een Werktuigbouwkundige

Het beroep Werktuigbouwkundige is onderdeel van de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs werktuigbouw. De kans op werk voor de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs werktuigbouw is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

161

Baankans Werktuigbouwkundige

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Werktuigbouwkundige worden: Opleidingen tot Werktuigbouwkundige

Wil je Werktuigbouwkundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Werktuigbouwkundige.

Hoe word je een Werktuigbouwkundige? 

Als werktuigbouwkundige is het wenselijk dat je de WO-opleidng werktuigbouwkunde hebt gevolgd. Soms volstaan bouwtechnische opleiding op HBO-niveau aangevuld met verschillende werktuigbouwkundige cursussen ook, maar dit is afhankelijk van de organisatie die de functie tot werktuigbouwkundige aanbiedt.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Werktuigbouwkundige

Werktuigbouwkunde
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Doel In de opleiding Werktuigbouwkunde leert u apparaten en machines te …
Werktuigbouwkunde

Omscholen tot Werktuigbouwkundige

Als je je wilt omscholen tot Werktuigbouwkundige is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Werktuigbouwkundige zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Werktuigbouwkundige dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures Werktuigbouwkundige

Vacature Traineeship Werktuigbouwkunde
Continu Professionals
Is je diploma binnen en ben je nu op zoek naar een baan? Nog geen idee welke richting je op wil? Geen zorgen. Veel starters ervaren hetzelfde! Speciaal voor mensen …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Werktuigbouwkundige

Als je Werktuigbouwkundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Werktuigbouwkundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Werktuigbouwkundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Werktuigbouwkundige?

Competenties en Vaardigheden Werktuigbouwkundige

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Werktuigbouwkundige nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Werktuigbouwkundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Werktuigbouwkundige

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Werktuigbouwkundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Werktuigbouwkundige. Als Werktuigbouwkundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Werktuigbouwkundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Werktuigbouwkundige

Vakkennis voor een Werktuigbouwkundige

Het is voor een Werktuigbouwkundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Werktuigbouwkundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Werktuigbouwkundige


Werkervaring Werktuigbouwkundige

Het is voor een startend Werktuigbouwkundige die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Werktuigbouwkundige is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Electrical Engineer, Lead Engineer, Bouwkundig Ingenieur, Elektrotechnisch Ingenieur, Civiel Ingenieur .

Iets anders leren?

Is Werktuigbouwkundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Werktuigbouwkundige

Met wie werkt een Werktuigbouwkundige samen? 

Als werktuigbouwkundige ben je verantwoordelijk voor de realisatie van projecten binnen de gestelde afspraken (tijd, geld en kwaliteit). Het is daarbij belangrijk goed contact te onderhouden met de opdrachtgevers van de projecten. Ook goed contact met leveranciers is voor een werktuigbouwkundige van belang voor het goed uitoefenen van zijn werk. In grote organisaties zullen er meerdere werktuigbouwkundige werkzaam zijn waardoor je als werktuigbouwkundige ook vaak samen moet werken met deze personen.

 

 


  • Klanten
  • Leveranciers
Werktuigbouwkundige


Organisaties waar een Werktuigbouwkundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Werktuigbouwkundige meestal werkt.

Waar werkt een Werktuigbouwkundige?

Als werktuigbouwkundige werk je voornamelijk in de profit sector. Je werkt meestal bij bouwbedrijven of bij adviesbureaus op het gebied van bouw en natuur.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Werktuigbouwkundige

Waar kun je het beste werken als Werktuigbouwkundige? Hieronder vind je de best door de Werktuigbouwkundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werktuigbouwkundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werktuigbouwkundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Werktuigbouwkundige.

Welke competenties heeft een Werktuigbouwkundige nodig?

Een Werktuigbouwkundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Werktuigbouwkundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Werktuigbouwkundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Werktuigbouwkundige nodig? 

Als werktuigbouwkundige is belangrijk dat je goed kan waarnemen. Je moet een situatie goed kunnen inschatten en je moet inzichtelijk te werk gaan. Leergierigheid en een analytische blik zijn ook van belangrijk voor een werktuigbouwkundige (Waarnemer).

Verder moet je als werktuigbouwkundige doelgericht te werk gaan en moet je principeel en realistische handelen. Een perfectionischte houding past dan ook goed bij een werktuigbouwkundige (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Werktuigbouwkundige


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Werktuigbouwkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Werktuigbouwkundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werktuigbouwkundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werktuigbouwkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werktuigbouwkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werktuigbouwkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werktuigbouwkundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werktuigbouwkundige iets voor je?

Zou je graag Werktuigbouwkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werktuigbouwkundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Werktuigbouwkundige?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Werktuigbouwkundige

Vacature Junior werktuigbouwkundige
LMH Engineering
Junior werktuigbouwkundige Wat ga je doen? Heb jij je bachelor werktuigbouwkunde afgerond? Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende startersfunctie waarin je jezelf kunt ontwikkelen en door kan …
Vacature Starter Werktuigbouwkundige
VNOM
Wat ga je doen?Ben jij net afgestudeerd en ben jij op zoek naar je eerste uitdaging? Dan hebben wij de vacature voor jou! Als startende Werktuigbouwkundige is dit het moment …
Vacature Werktuigbouwkundige Food-machines
LMH Engineering
Werktuigbouwkundige Food-machines Wat ga je doen? Je komt terecht in een team met engineers bij een klein maar groeiend bedrijf dat verschillende machines ontwikkelt voor uiteenlopende klanten in de food …
Vacature Junior Werktuigbouwkundige
VNOM
Wat ga je doen?Wegens toenemende vraag zijn wij per direct op zoek naar afgestudeerde Werktuigbouwkundige. Het gaat hierbij om interessante en uitdagende functies, te denken aan: Servicemonteur, tekenaar, werkvoorbereider, calculator, …
Vacature Werkvoorbereider Werktuigbouwkundige Installaties
Kracht Recruitment
Als Werkvoorbereider Werktuigbouwkundige Installaties zorg je voor het goed laten verlopen van zo'n vijf projecten tegelijkertijd. Je organiseert, coördineert en werkt nauw samen met je projectleider, tekenaars en collega's in …

Actuele blogposts


reacties op Werktuigbouwkundige

€1900 - €3000 startsalaris???

Probeer maar eens iemand te vinden die WO mechanical engineering heeft gedaan en 1900-3000 euro salaris accepteert. Ik ken genoeg mensen die het niet eens voor het dubbele zouden doen..

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar