Hartfunctielaborant Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hartfunctielaborant worden: Opleidingen tot Hartfunctielaborant

Wil je Hartfunctielaborant worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Hartfunctielaborant, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Hartfunctielaborant.

Hoe word je een Hartfunctielaborant? 

Om de HBO opleiding tot Hartfunctielaborant te volgen moet je een MBO niveau 4, HAVO of VWO diploma hebben. Zonder een dergelijk diploma kan, afhankelijk van het opleidingsinstituut, een toelatingsprogramma worden gevolgd. De opleiding tot Hartfunctielaborant is duaal: terwijl je al werkt als leerling-Hartfunctielaborant (op een opleidingsplaats in een geaccrediteerd ziekenhuis), volg je een driejarige opleiding. Een student moet een leer/arbeidsovereenkomst met een ziekenhuis gesloten hebben om zijn leerdoelen te behalen. Er zijn contactdagen, waarbij de student naar het opleidingsinstituut gaat, maar het grootste deel is zelfstudie en kan thuis worden gedaan. In de eerste twee jaar wordt de basis aangeleerd en vervolgens wordt er een specialisatie gekozen: hartkatheterisatie, cardio-implantaten, holteranalyse of echocardiografie. Het is gebruikelijk om één of twee specialisaties te volgen. Na de eerste twee studiejaren ontvangt de student een certificaat en mag zich Algemeen Hartfunctielaborant noemen. Na de specialisatie en het afleggen van een praktijkexamen heeft de student de titel Bachelor of Health behaald en is hij Gespecialiseerd Hartfunctielaborant.

De 5 best beoordeelde opleidingen Hartfunctielaborant

bijgewerkt op 04-12-2021

Geaccrediteerde leergang diagnostiek van seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking
Ervaring leert dat seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking slecht tot niet gediagnosticeerd wordt. Gedragswetenschappers ervaren op dit gebied al snel handelingsverlegenheid met als gevolg dat de …
Geaccrediteerde leergang diagnostiek van seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking
Diagnostiek van veel voorkomende schimmelinfecties
In het kort Wil je als analist de kennis en vaardigheden verkrijgen die nodig zijn voor het isoleren, kweken en determineren van schimmelsoorten in patiëntmateriaal? In zes avondcolleges komen de theorie, systematiek, actuele …
Diagnostiek van veel voorkomende schimmelinfecties
AD(H)D; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen
Inhoud In deze cursus krijg je een compleet beeld van de diagnostiek en behandeling van kinderen met AD(H)D. Er is aandacht voor o.a. psycho educatie aan ouders en kinderen, kindgroepen …
AD(H)D; diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen
Autisme Spectrum Stoornissen bij jongeren en (jong)volwassenen; diagnostiek en behandeling
Inhoud De volgende onderwerpen zullen in de cursus aan bod komen: Huidige stand van zaken rondom diagnostiek van Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) (inclusief de komst van de DSM-5). Richtlijnen voor …
Autisme Spectrum Stoornissen bij jongeren en (jong)volwassenen; diagnostiek en behandeling
Slaapproblemen bij jonge kinderen vanuit de Infant Mental Health Visie: diagnostiek en interventies
Inhoud  Slaapproblemen bij jonge kinderen vanuit de Infant Mental Health Visie: diagnostiek en interventies Kennis vergroten en vaardigheden uitbreiden om slaapproblemen bij jonge kinderen te behandelen vanuit Infant Mental Health …
Slaapproblemen bij jonge kinderen vanuit de Infant Mental Health Visie: diagnostiek en interventies

Is het verstandig om Hartfunctielaborant te worden?

Voordat je aan een opleiding Hartfunctielaborant begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Hartfunctielaborant worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Hartfunctielaborant?

Een Hartfunctielaborant kan meestal snel een passende baan vinden.

Een Hartfunctielaborant kan zich, na de reguliere specialisatie, nog verder specialiseren. Dit wordt een gespecialiseerde Hartfunctielaborant met een specifiek aandachtsgebied genoemd. Het takenpakket wordt dan versmalt en verdiept. De competenties voor het specifieke aandachtsgebied worden door aanvullende trainingen en cursussen met een post-HBO karakter verworven. Een Hartfunctielaborant met een specifiek aandachtsgebied participeert vaak in wetenschappelijk onderzoek.

De actuele kans op werk voor een Hartfunctielaborant

Het beroep Hartfunctielaborant is onderdeel van de beroepsfamilie Hersen-, hart- en longfunctie laboranten en technici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Hersen-, hart- en longfunctie laboranten en technici is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Hartfunctielaborant

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Hartfunctielaborant

Als je je wilt omscholen tot Hartfunctielaborant is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Hartfunctielaborant door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Hartfunctielaborant zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Hartfunctielaborant

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hartfunctielaborant dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hartfunctielaborant

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hartfunctielaborant

Als je Hartfunctielaborant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hartfunctielaborant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hartfunctielaborant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hartfunctielaborant?

Competenties en Vaardigheden Hartfunctielaborant

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Hartfunctielaborant nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Hartfunctielaborant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hartfunctielaborant

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Hartfunctielaborant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hartfunctielaborant. Als Hartfunctielaborant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hartfunctielaborant:


zie volledige beschrijving persoonstype Hartfunctielaborant

Vakkennis voor een Hartfunctielaborant

Het is voor een Hartfunctielaborant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Hartfunctielaborant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Hartfunctielaborant


Werkervaring Hartfunctielaborant

Het is voor een startend Hartfunctielaborant die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hartfunctielaborant is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Hartfunctielaborant, maar iets anders?

Is een opleiding Hartfunctielaborant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Hartfunctielaborant te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Hartfunctielaborant te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Hartfunctielaborant te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Hartfunctielaborant te worden?

Zou je graag Hartfunctielaborant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Hartfunctielaborant voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Hartfunctielaborant

Hechting in diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen

Hechting in diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen

Inhoud (On)veilige hechting in de ontwikkeling van kinderen Hechting als onderdeel van de diagnostiek van kinderen en jeugdigen Analyse van ingebrachte praktijkvoorbeelden aan de hand van filmopnamen Enkele mogelijke behandelingsmethoden van hechtingsproblemen.  Werkwijze Theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden aan de  hand …

 • Onderwerp opleiding Hartfunctielaborant
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 565,00
 • Duur 3 dagen
Markers en panels in de diagnostiek van tumoren

Markers en panels in de diagnostiek van tumoren

In het kort Bij het uitvoeren van immuunkleuringen is het waardevol om te weten waarom de verschillende kleuringen worden aangevraagd door de patholoog. Tijdens deze cursus krijg je zicht op de achtergronden en microscopische beelden van veelgebruikte markers aan de …

 • Onderwerp opleiding Hartfunctielaborant
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.125,00
 • Duur 5 uren
Diagnostiek en traumascreening bij vermoedens van seksueel misbruik

Diagnostiek en traumascreening bij vermoedens van seksueel misbruik

Deze training geeft u kennis ten aanzien van het uitvoeren van diagnostisch onderzoek bij vermoedens van seksueel misbruik. Accreditatie: NIP/NVO NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog/NVO Orthopedagoog-Generalist/herregistratie – 13,5. punten NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog/NVO Orthopedagoog-Generalist/opleiding-behandeling – 3 punten NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog/NVO …

 • Onderwerp opleiding Hartfunctielaborant
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.045,00
 • Duur 24 uren

Ga direct naar