Health Coach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Health Coach? Lees de functieomschrijving.

De Health Coach is een expert en adviseur op het gebied van een gezonde levensstijl. Sporten, gezonde voeding en mentale gezondheid zijn belangrijk punten voor de Health Coach. De Health Coach geeft andere mensen advies over hun levensstijl en hoe ze deze kunnen verbeteren en omzetten in een gezondere levenstijl. De Health Coach kan zich hierbij richten op enkel voeding, maar ook andere aspecten van een gezonde levensstijl meenemen.

 

Als iemand een afspraak met de Health Coach boekt, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Hierin geeft de klant aan wat zijn of haar wensen zijn. Aan de hand hiervan stelt de Health Coach doelen op en een stappenplan om deze doelen te kunnen behalen. Deze  persoonlijk doelen en het persoonlijke stappenplan zullen in de komende periode centraal staan. Hierin staan bijvoorbeeld richtlijnen over voeding, gezonde recepten, advies over beweging en sporten en verder advies over levensgewoonten.

 

De Health Coach kan het complete pakket voor iemand aanbieden of zicht richten op bijvoorbeeld voeding. De Health Coach ondersteunt de klant en in het uitvoeren van het stappenplan en is de steun en toeverlaat. De Health Coach geeft doorlopend advies en steunt de klant bij problemen en in moeilijke tijden. Het is daarom belangrijk dat de Health Coach inzicht heeft in de wensen en behoeften van mensen.

Wil je werken als Health Coach?

Werk je al als Health Coach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Health Coach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Health Coach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Health Coach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Voedingsdeskundige
  • Diëtist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Health Coach

Wat verdient een Health Coach?

Er is weinig informatie bekend over het salaris van de Health Coach. Het maakt hierbij ook uit of de Health Coach als zelfstandige werkt of in dienst is bij bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. De Health Coach die bij een gezondheidscentrum werk heeft vaak secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Health Coach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Health Coach

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Health Coach

Hoe goed is de toekomst voor de Health Coach? 

Er is voldoende vraag naar Health Coaches, maar doorzettingsvermogen is wel belangrijk  Door een goed netwerk op te bouwen en op de hoogte te blijven van de laatste trends kan de Health Coach doorgroeien.

Baankans Health Coach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Health Coach worden: Opleidingen tot Health Coach

Hoe word je een Health Coach? 

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die gevolgd kunnen worden om Health Coach te kunnen worden. Zo zijn er specifieke opleidingen tot Health Coach, maar ook vergelijkbare opleidingen zoals voedingsadviseur en diëtist. Deze opleidingen en cursussen worden zowel op MBO- als op HBO-niveau gegeven.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Health Coach

Body Healing Coach Diploma Course
Throughout 7 fascinating modules you will discover how Body Healing considers the broader spectrum of what makes a healthy human being and how stress can affect the immune system and …
Mental Health Coach
Mental Health Coach Soms lopen mensen vast in hun werk of privéleven, maar hebben nog wel het vermogen hun problemen zelf op te lossen (zelfsturing) met begeleiding van buitenaf. In …
Cursus Digitale Coaching
Houd jij je in je dagelijkse werkzaamheden als leefstijlcoach, personal trainer, voedings- of sportbegeleider bezig met digitale coaching? Of wil je dit gaan toepassen? In deze cursus leer je cliënten …
Coaching in Professional Contexts
Have your students mastered the underlining theory and skills of coaching practice but wanting to get a flavour of what coaching actually looks like in different real-life settings? Then you …
Performance Coaching Skills for Social Work
Within health and social care settings, high levels of sustained performance from individuals, teams, organisations and multi-agency collaborations are required. In order to achieve this, both management and leadership have …
Meer opleidingen Health Coach

Weet je nog niet of je Health Coach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Health Coach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Health Coach

Met wie werkt een Health Coach samen? 

De Health Coach heeft vaak een groot netwerk met diverse voedingsdeskundigen en andere mensen die bezig zijn met een gezonde levensstijl. Daarnaast moet de Health Coach ook een goede klantenkring opbouwen om zo voldoende klanten te krijgen.


  • Voedingsdeskundige
  • Diëtist
Health Coach


Organisaties waar een Health Coach werkzaam is

Waar werkt een Health Coach meestal? 

De Health Coach kan voor een gezondheidscentrum werken of als zelfstandige. De Health Coach kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Health Coach

Waar kun je het beste werken als Health Coach? Hieronder vindt je de best door de Health Coach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Health Coach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Health Coach:

Welke competenties heeft een een Health Coach nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Health Coach

Wat voor persoonlijkheid heb je als Health Coach nodig? 

De Health Coach moet openstaan voor de wensen en behoeften van de klanten (Gever). De Health Coach moet de klant helpen met het opstellen van doelen en een stappenplan en de klant tijdens het traject ondersteunen. Ook moet de Health Coach goed kunnen observeren en kunnen analyseren hoe iemand een gezondere levensstijl aan kan nemen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Health Coach


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Health Coach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Health Coach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Health Coach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Health Coach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Health Coach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Health Coach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Health Coach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Health Coach iets voor je?

Zou je graag Health Coach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Health Coach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Health Coach

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar