Opleidingen Hoefsmid

Zou je graag Hoefsmid willen worden? Of ben je al Hoefsmid en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoefsmid, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De opleiding Hoefsmid is op MBO niveau en duurt ongeveer drie jaar. Tijdens die drie  jaar zul je niet alleen theorie krijgen maar juist ook veel praktijk.

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn vanzelfsprekend het smeden, bekappen en beslaan van paarden. Maar daarnaast kom je ook meer te weten over het paard zelf, zijn anatomie, exterieur en beenstanden. Dit heb je later nodig om in te schatten welke ijzers en welk beslag geschikt zijn.

Ook komen de andere punten aan bod waar je als Hoefsmid op let wanneer je bij een manege of privéstal langsgaat. Dat zijn bijvoorbeeld voeding, verzorging en huisvesting.

Omdat je als Hoefsmid vaak zelfstandig werkt is er in de opleiding ook aandacht voor bedrijfsvoering. Daarin komen administratie en communicatie naar voren.