Hondengedragsdeskundige worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hondengedragsdeskundige? Lees de functieomschrijving.

Zoals het woord al doet vermoeden, houdt de Hondengedragsdeskundige zich bezig met het gedrag van honden. Een andere benaming is kynologisch therapeut. Kynologie is de studie van de hond. Veel mensen in Nederland hebben één of meerdere honden als huisdier. Vaak wordt deze op jonge leeftijd in huis gehaald en moet dan worden opgevoed. Door verschillende oorzaken kunnen honden gedragsproblemen ontwikkelen en kan de hulp van een Hondengedragsdeskundige ingeschakeld worden.

 

Eigenaren van honden roepen vaak de hulp van een Hondengedragsdeskundige in als zij zelf geen raad meer weten met het gedrag van hun hond. Vaak toont de hond probleemgedrag en is het belangrijk dat de eigenaar hier inzicht in krijgt. De Hondengedragsdeskundige probeert op een deskundige manier het ongewenste gedrag van de hond om te buigen in gewenst gedrag.

 

Bij de functie van Hondengedragsdeskundige wordt vaak veel gedacht aan een gedegen kennis en liefde voor honden. Dit is natuurlijk waar, maar dat er ook veel mensenkennis en omgang met mensen bij het werk komt kijken, moet niet vergeten worden. Hondeneigenaren zullen moeten leren begrijpen waarom hun hond bepaald gedrag vertoont en wat zij zelf kunnen doen om het gedrag van hun hond te verbeteren. Vaak ligt de oorzaak van het probleem meer bij de eigenaar dan de hond. Het is de taak van de Hondengedragsdeskundige om dus zowel het gedrag van de hond als het gedrag van de eigenaar aan te pakken.

Wil je werken als Hondengedragsdeskundige?

Werk je al als Hondengedragsdeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hondengedragsdeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hondengedragsdeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hondengedragsdeskundige in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hondengedragsdeskundige

Wat verdient een Hondengedragsdeskundige?

Het salaris van de Hondengedragsdeskundige is sterk afhankelijk van het aantal opdrachten en is daardoor lastig in te schatten.

Salarisschaal Hondengedragsdeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hondengedragsdeskundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hondengedragsdeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Hondengedragsdeskundige? 

Er is een beperkte vraag naar Hondengedragsdeskundigen. Door te blijven leren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends kan de Hondengedragsdeskundige doorgroeien in zijn vakgebied.

Baankans Hondengedragsdeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hondengedragsdeskundige worden: Opleidingen tot Hondengedragsdeskundige

Hoe word je een Hondengedragsdeskundige? 

Er zijn in Nederland verschillende opleidingen tot Hondengedragsdeskundige. Elke opleiding heeft zijn eigen niveau, manier van aanpak en indeling van de opleiding. Ook kan je diverse opleidingen in het buitenland volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hondengedragsdeskundige

Meer opleidingen Hondengedragsdeskundige

Weet je nog niet of je Hondengedragsdeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hondengedragsdeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hondengedragsdeskundige

Met wie werkt een Hondengedragsdeskundige samen? 

De Hondengedragsdeskundige werkt veel met mensen en komt vaak ook bij de mensen thuis. Daarnaast heeft de Hondengedragsdeskundige ook contact met andere Hondengedragsdeskundigen om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkeling en dingen te kunnen bespreken.


Hondengedragsdeskundige


Organisaties waar een Hondengedragsdeskundige werkzaam is

Waar werkt een Hondengedragsdeskundige meestal? 

De Hondengedragsdeskundige werkt vaak als zelfstandige. De Hondengedragsdeskundige is meestal werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Hondengedragsdeskundige

Waar kun je het beste werken als Hondengedragsdeskundige? Hieronder vindt je de best door de Hondengedragsdeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hondengedragsdeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hondengedragsdeskundige:

Welke competenties heeft een een Hondengedragsdeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hondengedragsdeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hondengedragsdeskundige nodig? 

De Hondengedragsdeskundige moet beschikken over een voorliefde voor honden en hun gedrag. De Hondengedragsdeskundige moet daarnaast beschikken over een goede portie mensenkennis en mensen goed in kunnen schatten (Gever). Ook moet de Hondengedragsdeskundige situaties goed kunnen beoordelen, analyseren en op zoek gaan naar de juiste oplossing (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Hondengedragsdeskundige


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hondengedragsdeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hondengedragsdeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hondengedragsdeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hondengedragsdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hondengedragsdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hondengedragsdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hondengedragsdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hondengedragsdeskundige iets voor je?

Zou je graag Hondengedragsdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hondengedragsdeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hondengedragsdeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar