Hoofduitvoerder Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hoofduitvoerder worden: Opleidingen tot Hoofduitvoerder

Wil je Hoofduitvoerder worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Hoofduitvoerder, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Hoofduitvoerder.

Hoe word je een Hoofduitvoerder? 

Een Hoofduitvoerder heeft minstens een HBO diploma nodig, waarbij de richting afhankelijk is van de functie die hij ambieert.

Voor de bouw heeft men een opleiding in de Civiele Techniek nodig (HBO/WO) en voor werk in infrastructuur is een technische HBO opleiding voldoende. Daarnaast moet een Hoofduitvoerder enkele jaren werkervaring hebben.

De 5 best beoordeelde opleidingen Hoofduitvoerder

bijgewerkt op 21-10-2021

Projectleider (Avond)
Voor iedereen die projecten organiseert, een projectteam wil leiden en/of wanneer je lid bent van een projectteam. Leid of organiseer je projecten? Ben je lid van een projectteam of voer …
Projectleider (Avond)
Projectleider (Dag)
Voor iedereen die projecten organiseert, een projectteam wil leiden en/of wanneer je lid bent van een projectteam. Leid of organiseer je projecten? Ben je lid van een projectteam of voer …
Projectleider (Dag)
De Effectieve Projectleider
Je bent al enig tijd als projectleider of projectmanager werkzaam en kent de basisprincipes van projectmatig werken. Mogelijk heb je hier al training in gevolgd, bijvoorbeeld een PRINCE2 Foundation of Practitioner. Je merkt …
De Effectieve Projectleider
Opleiding Projectleider Vastgoed
De opleiding Projectleider Vastgoed is zowel klassikaal als online te volgen. Selecteer bij de inschrijving je voorkeur. Je kunt na je inschrijving zelfs per les aangeven of je deze thuis …
Opleiding Projectleider Vastgoed
Cursus Technisch projectleider
De vijfdaagse cursus Technisch projectleider helpt u te groeien als, of naar de rol van, projectleider. U leert klantwensen op beheerste en effectieve wijze, met uw technische achtergrond, om te …
Cursus Technisch projectleider

Is het verstandig om Hoofduitvoerder te worden?

Voordat je aan een opleiding Hoofduitvoerder begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Hoofduitvoerder worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Hoofduitvoerder?

De arbeidsmarkt is voor een Hoofduitvoerder over het algemeen gunstig, met voldoende banen om uit te kiezen, mits men de juiste vaardigheden bezit. Dan is het ook goed mogelijk om door te groeien tot een positie als projectleider of een soortgelijke leidinggevende positie, naarmate je meer werkervaring opbouwt.

De actuele kans op werk voor een Hoofduitvoerder

Het beroep Hoofduitvoerder is onderdeel van de beroepsfamilie Managers bouw en installatiewerk. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers bouw en installatiewerk is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

61

Baankans Hoofduitvoerder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Hoofduitvoerder

Als je je wilt omscholen tot Hoofduitvoerder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Hoofduitvoerder door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Hoofduitvoerder zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Hoofduitvoerder

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hoofduitvoerder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoofduitvoerder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoofduitvoerder

Als je Hoofduitvoerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoofduitvoerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoofduitvoerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoofduitvoerder?

Competenties en Vaardigheden Hoofduitvoerder

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Hoofduitvoerder nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Hoofduitvoerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoofduitvoerder

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Hoofduitvoerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoofduitvoerder. Als Hoofduitvoerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoofduitvoerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoofduitvoerder

Vakkennis voor een Hoofduitvoerder

Het is voor een Hoofduitvoerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Hoofduitvoerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Hoofduitvoerder


Werkervaring Hoofduitvoerder

Het is voor een startend Hoofduitvoerder die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoofduitvoerder is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Hoofduitvoerder, maar iets anders?

Is een opleiding Hoofduitvoerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Hoofduitvoerder te werken? Lees het interview

Ben Versluis is werkzaam als Hoofduitvoerder. Hoe bent u aan deze baan gekomen? “Ik ben binnen het bedrijf doorgegroeid van monteur naar hoofduitvoerder. Ik was op m’n 20e al voorman en ben daarna doorgegroeid.”
Welke opleiding heeft u gevolgd om Hoofduitvoerder te worden?
“MAVO 4 + technische cursussen tot MTS niveau. M’n toenmalige bedrijfsleider had tegen me gezegd: ‘Als je je eigen werk kan uitrekenen, uitvoeren en er geld aan over kan houden ben je geschikt om als hoofduitvoerder aan het werk te zijn.’ Daarna heb ik een reeks van managementopleidingen gevolgd.”
Kunt u een gemiddelde werkdag beschrijven?
“Ik begin …


Ben jij geschikt om Hoofduitvoerder te worden?

Zou je graag Hoofduitvoerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Hoofduitvoerder voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Hoofduitvoerder

Cursus Technisch projectleider-to-manager

Cursus Technisch projectleider-to-manager

Na afloop van de cursus Technisch projectleider heeft u ervaring opgedaan in het leidinggeven aan projecten/projectteams en bent u toe aan een volgende stap. De tweedaagse vervolgcursus Technisch projectleider-to-manager ondersteunt u op het gebied van strategisch management. Door inzet van …

 • Onderwerp opleiding Hoofduitvoerder
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.190,00
 • Duur 2 dagen
VHG Brancheopleiding Aankomend Projectleider

VHG Brancheopleiding Aankomend Projectleider

Werkt u in de groene sector en wilt u doorgroeien naar een leidinggevende functie? Dan is deze opleiding iets voor u! In de opleiding Aankomend projectleider staat het organiseren en werk voorbereiden centraal. U kunt de opleiding prima combineren met uw huidige baan in …

 • Onderwerp opleiding Hoofduitvoerder
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.985,00
 • Duur 2 jaren
Projectleider Techniek

Projectleider Techniek

Uitgebreid Doel Je weet als geen ander dat de engineer van morgen continu moet innoveren. Innovatie staat dan ook voorop in de Associate degree Projectleider Techniek. De opleiding richt zich op innovatie via productontwikkeling en procesverbetering én via projectmatig werken. …

 • Onderwerp opleiding Hoofduitvoerder
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.951,00
 • Duur 2 jaren
Projectleider techniek voor Hoofdwerktuigkundigen

Projectleider techniek voor Hoofdwerktuigkundigen

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Doel Het doel van dit schakelprogramma is om hoofdwerktuigkundigen de mogelijkheid te bieden om zijn/haar kennis om te zetten in een …

 • Onderwerp opleiding Hoofduitvoerder
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.951,00
 • Duur 12 maanden
Projectleider met communicatieve vaardigheden

Projectleider met communicatieve vaardigheden

Communiceer jij duidelijk en helder? Sluit jij goed aan bij opdrachtgevers, leidinggevenden en jouw collega’s? Weet je wat voor effect jouw manier van praten heeft op je gesprekspartners? Wil jij je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen? Deze 5-daagse training biedt jou inzicht …

 • Onderwerp opleiding Hoofduitvoerder
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.585,00
 • Duur 5 dagen

Ga direct naar