Hoogleraar Biologie Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hoogleraar Biologie worden: Opleidingen tot Hoogleraar Biologie

Wil je Hoogleraar Biologie worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Hoogleraar Biologie, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Hoogleraar Biologie.

Hoe word je een Hoogleraar Biologie? 

 

Om hoogleraar Biologie moet je in eerste instantie de opleiding Biologie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Biologie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Biologie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Biologie gaat promoveren. De hoogleraar Biologie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Biologie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Biologie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Biologie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Biologie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Biologie

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Biologie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Biologie in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Hoogleraar Biologie te worden?

Voordat je aan een opleiding Hoogleraar Biologie begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Hoogleraar Biologie worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Hoogleraar Biologie?

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Biologie. De hoogleraar Biologie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Biologie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Biologie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Biologie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Biologie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Biologie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

De actuele kans op werk voor een Hoogleraar Biologie

Het beroep Hoogleraar Biologie is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs agrarisch, natuur en milieu. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs agrarisch, natuur en milieu is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

20

Baankans Hoogleraar Biologie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Hoogleraar Biologie

Als je je wilt omscholen tot Hoogleraar Biologie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Hoogleraar Biologie door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Hoogleraar Biologie zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Hoogleraar Biologie

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hoogleraar Biologie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoogleraar Biologie

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoogleraar Biologie

Als je Hoogleraar Biologie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoogleraar Biologie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoogleraar Biologie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoogleraar Biologie?

Competenties en Vaardigheden Hoogleraar Biologie

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Hoogleraar Biologie nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Hoogleraar Biologie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Biologie

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Hoogleraar Biologie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoogleraar Biologie. Als Hoogleraar Biologie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoogleraar Biologie:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoogleraar Biologie

Vakkennis voor een Hoogleraar Biologie

Het is voor een Hoogleraar Biologie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Hoogleraar Biologie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Hoogleraar Biologie


Werkervaring Hoogleraar Biologie

Het is voor een startend Hoogleraar Biologie die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoogleraar Biologie is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Hoogleraar Biologie, maar iets anders?

Is een opleiding Hoogleraar Biologie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Hoogleraar Biologie te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Hoogleraar Biologie te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Hoogleraar Biologie te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Hoogleraar Biologie te worden?

Zou je graag Hoogleraar Biologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Hoogleraar Biologie voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar