Hoogleraar Europese studies Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hoogleraar Europese studies worden: Opleidingen tot Hoogleraar Europese studies

Wil je Hoogleraar Europese studies worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Hoogleraar Europese studies, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Hoogleraar Europese studies.

Hoe word je een Hoogleraar Europese studies? 

 

Om hoogleraar Europese studies te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Europese studies volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Europese studies te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Europese studies zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Europese studies gaat promoveren. De hoogleraar Europese studies moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Europese studies. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Europese studies, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Europese studies nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Europese studies promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Europese studies

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Europese studies aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Europese studies in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Hoogleraar Europese studies te worden?

Voordat je aan een opleiding Hoogleraar Europese studies begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Hoogleraar Europese studies worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Hoogleraar Europese studies?

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Europese studies. De hoogleraar Europese studies begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Europese studies na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Europese studies in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Europese studies om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Europese studies schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Europese studies heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

De actuele kans op werk voor een Hoogleraar Europese studies

Het beroep Hoogleraar Europese studies is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs economie en recht. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs economie en recht is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Hoogleraar Europese studies

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Hoogleraar Europese studies

Als je je wilt omscholen tot Hoogleraar Europese studies is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Hoogleraar Europese studies door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Hoogleraar Europese studies zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Hoogleraar Europese studies

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hoogleraar Europese studies dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoogleraar Europese studies

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoogleraar Europese studies

Als je Hoogleraar Europese studies wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoogleraar Europese studies zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoogleraar Europese studies

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoogleraar Europese studies?

Competenties en Vaardigheden Hoogleraar Europese studies

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Hoogleraar Europese studies nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Hoogleraar Europese studies nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Europese studies

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Hoogleraar Europese studies

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoogleraar Europese studies. Als Hoogleraar Europese studies wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoogleraar Europese studies:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoogleraar Europese studies

Vakkennis voor een Hoogleraar Europese studies

Het is voor een Hoogleraar Europese studies ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Hoogleraar Europese studies zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Hoogleraar Europese studies


Werkervaring Hoogleraar Europese studies

Het is voor een startend Hoogleraar Europese studies die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoogleraar Europese studies is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Hoogleraar Europese studies, maar iets anders?

Is een opleiding Hoogleraar Europese studies het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Hoogleraar Europese studies te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Hoogleraar Europese studies te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Hoogleraar Europese studies te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Hoogleraar Europese studies te worden?

Zou je graag Hoogleraar Europese studies willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Hoogleraar Europese studies voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar