Hoogleraar Europese studies Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Europese studies? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Europese studies doceer je een vak binnen de studie Europese studies.  Vaak geeft de hoogleraar Europese studies colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Europese studies werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Europese studies deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Europese studies bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Europese studies de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Europese studies eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Europese studies neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Europese studies op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Europese studies voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Europese studies verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

 

Wil je werken als Hoogleraar Europese studies?

Werk je al als Hoogleraar Europese studies en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Europese studies worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Europese studies, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoogleraar Europese studies in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Europese studies
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Europese studies

Wat verdient een Hoogleraar Europese studies?

 

Het salaris van de hoogleraar Europese studies kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Europese studies les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Europese studies doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Europese studies heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Europese studies al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Europese studies is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Europese studies

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Europese studies

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Europese studies

Hoe goed is de toekomst voor de Hoogleraar Europese studies? 

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Europese studies. De hoogleraar Europese studies begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Europese studies na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Europese studies in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Europese studies om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Europese studies schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Europese studies heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Baankans Hoogleraar Europese studies

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Europese studies worden: Opleidingen tot Hoogleraar Europese studies

Hoe word je een Hoogleraar Europese studies? 

 

Om hoogleraar Europese studies te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Europese studies volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Europese studies te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Europese studies zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Europese studies gaat promoveren. De hoogleraar Europese studies moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Europese studies. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Europese studies, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Europese studies nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Europese studies promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.

 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Europese studies

Meer opleidingen Hoogleraar Europese studies

Weet je nog niet of je Hoogleraar Europese studies wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Europese studies of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Europese studies

Met wie werkt een Hoogleraar Europese studies samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Europese studies veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Europese studies en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Europese studies te komen. Tevens heeft de hoogleraar Europese studies veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Europese studies. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Europese studies dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Europese studies niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Europese studies.

 

 


  • Studenten
  • Hoogleraar Europese studies
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Europese studies


Organisaties waar een Hoogleraar Europese studies werkzaam is

Waar werkt een Hoogleraar Europese studies meestal? 

 

De hoogleraar Europese studies zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Europese studies met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Europese studies werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Europese studies

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Europese studies? Hieronder vindt je de best door de Hoogleraar Europese studies beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Europese studies.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Europese studies:

Welke competenties heeft een een Hoogleraar Europese studies nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoogleraar Europese studies

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoogleraar Europese studies nodig? 

 

De hoogleraar Europese studies moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Europese studies leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Europese studies vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Europese studies aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Europese studies


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Europese studies

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Europese studies

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Europese studies

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Europese studies

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Europese studies dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Europese studies belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Europese studies. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Europese studies iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Europese studies willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Europese studies bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Europese studies

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar