Opleidingen Hoogleraar Europese studies

Zou je graag Hoogleraar Europese studies willen worden? Of ben je al Hoogleraar Europese studies en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Europese studies, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Europese studies

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Europese studies aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Europese studies in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Europese studies

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Hoogleraar Europese studies

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Hoe word je een Hoogleraar Europese studies? 

 

Om hoogleraar Europese studies te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Europese studies volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Europese studies te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Europese studies zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Europese studies gaat promoveren. De hoogleraar Europese studies moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Europese studies. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Europese studies, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Europese studies nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Europese studies promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.

 

 


Filter